29 June 2011

Tuhan Lahirkan Kita Kaya & Berjaya..... Tapi Kenapa Ada Yang Duit Tak Pernah Cukup?

Salam Semua

Komoditi yang paling penting yang anda ada adalah apa? Ada orang kata duit... Tidak! Komoditi yang paling penting yang kita ada, adalah MASA. Yang kedua penting apa? Yang boleh merubah hidup kita selama-lamanya? Ada lagi orang jawab duit..... Bukan! Yang kedua penting adalah ILMU. Tanpa ilmu samada secara formal atau tidak, kita tidak akan tahu bagaimana untuk memaksimakan hidup kita. Yang ketiga penting? KUASA. Ya, tenaga yang Tuhan telah berikan kepada kita pada minda kita, hati kita, pada mulut kita untuk bercakap dan yang paling power ialah Kuasa Bertindak yang ada pada kita.

Dengan 3 komoditi ini, anda bakal merubah hidup anda daripada "biasa-biasa" menjadi "Luar Biasa"!

Ramai orang yang memilih untuk hanya menjadi "pelakon tambahan" di dalam filem kehidupan mereka sendiri! Anda? Yalah, ramai orang yang pilih untuk hidupnya "biasa-biasa" dan perjalanan hidupnya ditentukan oleh orang lain. Ramai yang sepatutnya hidup lebih kaya & berjaya daripada apa yang mereka ada sekarang bukan sahaja untuk dirinya atau keluarganya tetapi supaya mereka dapat membantu lebih ramai yang lain yang memerlukan seperti anak yatim, sekolah tahfiz, ibu tunggal dan lain-lain tetapi ramai yang "rasa selesa" dengan apa yang mereka ada.... Selesalah sangat! 

 Satu ujian di makmal sekolah telah dilakukan satu ketika dahulu di mana ada seekor katak yang telah diletakkan di dalam bekas air yang mendidih, apa jadi? Melompatlah katak tu keluar daripada air yang menggelegak tu!

Satu lagi ujian telah dibuat di mana, seekor katak di letakkan terlebih dahulu di dalam penunu bunsen sebelum beberapa ketulan ais diletakkan di atas katak tersebut; seronoklah katak tersebut kerana sejuuuuk. Tidak lama kemudian, penunu bunsen tersebut dipanaskan sehingga ais menjadi cair dan kemudian menjadi air yang menggelegak!

Apa jadi dengan katak tersebut? Ia terus "bertahan" di dalam penunu bunsen tersebut dan tidqk mahu berganjak sehingga akhirnya mati di dalam air yang panas itu!

Moralnya ialah, ramai orang yang lebih rela mati di dalam situasi yang mereka rasa "selesa" dan tidak mahu bertindak keluar atau merubah situasi mereka kepada lebih baik lagi....

Mereka telah biasa hidup "biasa-biasa" dengan kehidupan yang "biasa-biasa" sedangkan sebenarnya mereka berpotensi untuk hidup "luar biasa"!

Macamana saya tahu? Sebab saya pernah hidup "biasa-biasa" dahulu dan saya telah bercakap kepada lebih 100,000 orang sepanjang 3 tahun ini serta melihat bagaimana surirumah yang "biasa-biasa, tiada pendapatan, tetapi hidupnya berubah menjadi surirumah yang berpendapatan lebih RM10,000 sebulan setelah 4 bulan sertai program Seminar Hidup Luar Biasa tahun lepas!

Dan banyak lagi kisah perubahan hidup yang saya telah saksikan berlaku kepada mereka yang mahu memperbaiki hidup mereka!

97% orang gagal bukanlah kerana mereka tidak pandai atau belajar tinggi atau berbakat besar tetapi, 97% orang gagal kerana mereka adalah GAGAL BERTINDAK serta TIDAK YAKIN dengan potensi diri mereka yang sebenar yang dianugerahkan Ilahi.....

Berapa ramai daripada anda yang merasakan yang anda sebenarnya sepatutnya hidup lebih bahagia, lebih kaya, lebih berjaya daripada sekarang dan bukan hidup penuh dengan tekanan kewangan?

Berapa ramai daripada anda yang merasakan anda sebenarnya mempunyai banyak potensi terpendam?

Berapa ramai daripada anda yang agak struggling dengan kerjaya anda, kewangan anda atau perniagaan anda?

Saya pakar perunding potensi diri dan saya tidak meminta anda mempercayai saya. Apa yang saya minta ialah anda bertindak hadir ke Seminar Hidup Luar Biasa bersama saya dan Afdlin Shauki di 4 lokasi terakhir di Berjaya Times Square Convention, Kuala Lumpur pada 2 Julai 2011 Sabtu ini pukul 9 pagi serta The Zone, Johor Bahru pada 3 Julai 2011, Grand Bluewave Hotel, Shah Alam pada 9 Julai 2011 dan terakhir di Tropicana Grand Ballroom di Melaka apda 10 Julai 2011.

Bermula ahad lepas, saya memberikan tiket tambahan 3,000 keping tiket tanpa yuran kursus RM450/orang, anda hanya perlu bayar kos pengurusan sebanyak RM30/orang di mana-mana 4 lokasi yang terakhir. Anda hanya perlu hubungi 019/013-2442244/019-2442400 atau layari www.HidupLuarBiasa.com. 

Jangan lepaskan peluang untuk anda melihat-lihat apakah sebenarnya potensi anda serta betul ke anda sebenarnya layak untuk hidup lebih luar biasa daripada sekarang? 

Afdlin Shauki juga akan berkongsi dengan anda tentang perjalanan jatuh bangun hidupnya yang tidak pernah dikongsikan di mana-mana media selama ini.

Saya tidak boleh menjamin hidup anda akan berubah tetapi yang pastinya jika tiada ilmu, mentor dan sistem, lagi susah untuk merubah hidup seseorang menjadi hidup luar biasa!

Tuhan tidak akan merubah nasib sesuatu kaum itu sehingga kaum itu merubah nasibnya sendiri!

Jumpa saya dan Afdlin nanti! Ingat 97% orang gagal adalah kerana mereka ...........? (Gagal bertindak)


Azizan Osman
Mentor kekayaan & kejayaan

P/S Tidak ada sesiapa yang boleh memaksa anda untuk melakukan sesuatu, ianya pilihan anda. Tetapi pilihan kitalah yang menentukan masa depan kita. Anda boleh pilih untuk gunakan masa, tenaga dan wang anda untuk menonton wayang atau anda boleh gunakan masa, tenaga dan wang anda untuk mengetahui bagaimana hidup anda boleh berubah menjadi luar biasa dalam masa yang singkat sebagaimana ramai yang lain yang telah merubah hidup mereka. Ilmu yabg bakal anda pelajari nanti mungkin menjadikan anda berubah hidup selama-lamanya tetapi mungkin tidak. Tetapi anda tidak akan tahu melainkan anda find out sendiri nanti. Jangan percaya cakap saya atau sesiapa sahaja sehingga anda sendiri datang dan dengar sendiri, betul ke mamat ni dah bantu ramai orang untuk ubah hidup mereka?  

Seeing is believing! 

0 comments:

Post a Comment