7 September 2011

Posted by CF Nur Farizan on September 07, 2011

CF dah dapatkan buku ni sejak 2, 3 bulan yang lalu, buku ni sangat luar biasa juga di mana kita boleh jadikan rujukan Mendiagnos Penyakit Melalui Tapak Tangan.

Dari mana asal usul teknik/kaedah ini ? boleh klik disini

CF tidaklah pakar tapi pernah mengikuti kursus ini dan mengenal pasti lebih ratusan pesakit, wah CF doktor ke? hehe tak lah tapi CF suka ilmu ni unik.

Dari mana CF dapat tau semua ni? CF ikuti program anjuran HPA (Herba Penawar Al-Wahida) yang tag line  'mai secawan' Kopi radix tu.. 

Tapi tak rugi dapatkan buku ni boleh buat rujukan, sebenarnya tapak tangan kita melambangkan sebuah kesihatan yang terdapat pada diri kita. 

Ilmu ni sangat luar biasa, luar biasa dan luar biasa. Selain Tapak tangan kita boleh kenal pasti penyakit kita melalui anak mata, lidah dan lain-lain lagi..

Pesan CF : 
Kurangkan / tak perlu lah makan ubat kimia ni, back kepada alami, sebab badan kita ni sangat sesuai dengan produk-produk yang tak ada kesan sampingan.

Ubat kimia ni akan melegakan sakit kita, tapi tidak merawat sakit kita, bila sakit dah berkumpul maka terjadilah penyakit berangkai-berangkai.

Ini adalah pengalaman CF dimana CF pernah dinasihatkan oleh doktor dimana CF pernah mengalami masalah jantung. Kata doktor lagi sekiranya kita dah makan ubat sakit jantung, kita kena makan seumur hidup kita. 

Alhamdulillah dengan izin Allah kita selalu berfikiran positif yang baik-baik, bahawa setiap penyakit ada ubat dan jalan penyelesaian kecuali maut, CF kembali sihat, lebih baik dari kehidupan sebelum ini, tu sebabnya CF selalu pesan berpesan itulah kasih sayang antara kita, sebab ilmu tak boleh simpan kena share bersama.


Ok jomlah kita ramai-ramai baca lagi apa yang menarik dalam buku ni.. moh kita pakat like FanPage 

maaf, bahasa santai-santai je.. like ayat borak-borak :D