31 January 2012

Jom Buat SURVEY Kejap



Jom SURVEY kejap
Cuma Register je dah dapat 50USD!
Wow menarik bukan?

Kemudian buat 3 kali SURVEY
Dalam 1 hari dah
Dapat  14USD x 3 = 42USD

Hai mudah je..
Memang mudah sangat
CF dah join

Jom pakat REGISTER sekarang!
JANGAN PERCAYA dulu
Dengan program ni

Ini hasil yang CF
dapat selama 2 hari
RM106USD



Apa lagi bertindak 
DAFTAR sekarang
Klik di SINI

Ada Tutorial lagi
Jom kita study

Read More

Koleksi Album IPM Munshi

Read More

Pelajar IPM Munshi masuk Youtube?

Wah..wah bunyi macam pelik je CF ni lah
Buat julung kalinya CF memberi
penghargaan kepada SEMUA pelajar K2/2011
kerana telah menunjukkan prestasi yang Luar Biasa.

Majlis Perpisahan ni pun luar biasa juga..
Walaupun tarikh 30.10.2011
telah pun berlalu. Pada tarikh yang sama
Ulang Tahun IPM Munshi yang ke 25 

Pelbagai kenangan CF tempuh
bersama Graduan IPM Munshi
Apa pun banyak kenangan manis
dugaan pun tetap ada..

CF bahagia ceria + bahagia
dapat berkongsi ilmu pada
anak didik CF..

Terima kasih diatas kerjasama
baik. Insya Allah CF juga akan
melakukan beberapa perubahan..

so.. nantikan ..

Kat sini CF sertakan hadiah Video 1
Opss ada Video 2 k?
Hmmm pastinya ada..

Utama sekali Terima kasih kepada
Fariez penyumbang utama video ni
Terima kasih SEMUA
sayang anda semua

Opss yang lain jangan kecik ati..
hari ni ada 2 Video yang akan di siarkan
secara serentak..

Panjang lebo.. menaip eh..

JOM layanzzz


Read More

30 January 2012

WAZZUB tandingi Facebook & Google !


JOM buat duit tanpa keluar duit!! Peluang duit percuma lagi. FREE Register..
Ramai yang belum kenal apa itu WazzubWazzub adalah website yang bakal
menandingi kehebatan Google dan Facebook. Wazzub akan memberi 50%
daripada keuntungan yang diperolehinya kepada setiap ahli yang berdaftar sebelum 09 APRIL 2012.

IMPORTANT: WAZZUB STAYS FREE FOREVER! YOU NEVER HAVE TO PAY US A SINGLE DOLLAR!
BERTINDAK SEKARANG !!! DAFTAR SINI: SIGN UP


Siapa pemilik dan melakukan operasi WAZZUB?

WAZZUB adalah projek antarabangsa dicipta oleh mereka yang mampu daripada pelabur dan usahawan. Pada September 2011, mereka menjumpai GIT Global Investments, Inc. (GIT) yang bertujuan menjalankan WAZZUB dan perniagaan yang berkaitan. GIT didaftarkan dibawah undang-undang Oregon. No. Pendaftaran : 802159-90.

Pasukan terdiri lebih 20 orang yang berkemahiran tinggi (pakar) sedang bekerja keras menjadikan WAZZUB sebagai kejayaan besar; sebahagian bekerja dibelakang takbir dan sebahagian lagi bekerja serta bersemuka dengan ahli, seperti contoh, Pakar Pengedar dan Staf Bantuan Sokongan.


Bunyi WAZZUB sangat bagus dan ianya adalah benar. Adakah WAZZUB penipuan atau suatu perniagaan yang sebenar?

Sangat Pasti WAZZUB melakukan perniagaan sebenar tapi bukan perniagaan tradisional. Internet merubah dunia dan ada banyak ruang disana untuk sebuah model perniagaan yang inovatif, yang tidak pernah dilakukan sebelum ini. WAZZUB adalah salah satu model perniagaan.
Pertama kali dan selamanya, komuniti online berkongsi keuntungan dengan ahli-ahli daripada pendaftaran pra-pelancaran. Sebab itu ianya pertama kali dinamakan sebagai Fenomena Perkongsian Keuntungan.

Sebenarnya, WAZZUB sangat bagus di sampaikan.

Check it out here


Pra-Lancar dan projek utama akan diwujudkan dalam pelbagai bahasa diseluruh dunia. Hanya pra-pendaftaran disediakan dalam Bahasa Inggeris. Semua orang, walaupun tanpa kemahiran Bahasa Inggeris sekalipun, anda mampu daftar sebagai Ahli yang terawal dan menjemput yang lain untuk menyertai WAZZUB

DARI MANA WANG DIPEROLEHI

WAZZUB adalah PERCUMA untuk selama-lamanya, tiada sesiapa yang perlu membuat bayaran, menjual atau membeli; jadi dari mana datangnya wang?

Mari kita lihat sebagai contohnya Google yang mempunyai lebih 1 BILLION pengguna unik setiap bulan yang telah menggunakan perkhidmatannya tanpa mereka membuat sebarang bayaran kepada Google. Suku Terakhir yang lepas Google memperolehi keuntungan sebanyak $3 Billion semata-mata kerana mempamerkan iklan. Ini bermakna Google memperolehi $1(RM3.00) setiap bulan dari setiap pengguna unik.WAZZUB menggunakan teknologi yang sama yang digunakan oleh Google PLUS dengan menambah beberapa saluran pendapatan.

Matlamat kami adalah bagi menarik sekurang-kurangnya 10 JUTA pengguna sebulan selepas Jun, 2012, tetapi kami hanya akan kongsikan keuntungan kami dengan Ahli-Ahli yang mendaftar sebelum 09/04/2012 sahaja.

Contoh : Jika anda menjemput@menaja 5 orang sertai dengan PERCUMA dan mereka melakukan perkara yang sama, sehingga 5 generasi, anda mampu perolehi pendapatan pasif USD$4,000.00 setiap bulan untuk meneruskan hidup anda, dengan TIDAK PERLU melakukan kerja keras berbanding dengan apa yang anda lakukan sekarang.
Apa akan jadi jika anda menjemput 10 orang? 

Jumlahnya akan MELETUP
sehingga :USD111,110.00 setiap bulan.

IANYA TIADA SEMPADAN NO LIMIT.!

Lebih ramai anda bawa masuk lebih banyak pendapatan anda perolehi.
Tempoh Masa!

Sekarang adalah MASA nya untuk mencipta pendapatan pasif bulanan.

HAD MASA adalah sangat PENTING untuk anda ingat.!



How and when do the members get paid?

WAZZUB pays its members on a monthly basis.
Our first pay day will be May 15, 2012 for the month of April.
Small amounts will be paid by an online payment processor
and large amounts will be paid by check or bank wire.


22 Januari 2012 ; 09:27 am - Penyertaan sebanyak 349,233 orang

TAWARAN
INI AKAN DITUTUP KEPADA SEMUA
PADA
9 APRIL 2012 (WAKTU BARAT)

APA YANG SEPATUTNYA ANDA LAKUKAN ???

AMBIL TINDAKAN SEKARANG...
DAFTAR SINI:
UNJURKAN MASA DEPAN ANDA...DENGAN MULAI PROMOSI.

DAH DAFTAR TERUS PERGI KE EMEL YANG ANDA DAFTAR KLIK LINK PENGESAHAN DARI WAZZUB KAT EMEL ANDA..KALAU TAKDA KAT INBOX TENGOK KAT SPAM, PASTU LOGIN GUNA EMEL & PASSWORD YANG TELAH ANDA DAFTAR, YA LINK ANDA ADA DI SITU.. SO TUNGGU APA LAGI

SEMUA PERCUMA!!!

Upline : DJ Bro Roy



Read More

29 January 2012

Pakar Design Bard Maninblue

Satu Penghargaan yang Luar Biasa 
Terima kasih kepada Bard Maninblue 
rakan pendengar KhaiFM 

Kepakaran rakan kita ni 
memang LUAR BIASA 
ada rezeki CF akan kongsi 
koleksi-koleksi design terbaik 

Ok jom kita tengok hasil design

sebelum & selepas


I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
I
V

selepas 

Nah inilah hasil pakar design Bard Maninblue 


Terima kasih .. terima kasih 
senyum tak perlu kata apa-apa :)


Read More

Aktiviti Hujung Minggu

Assalamualaikum Selamat Petang,

Hari Ahad hari yang boleh dikatakan hari rehat
tak kisah la nak buat apa-apa aktiviti
Bagi CF hari-hari adalah hari penuh 
bermakna. Ada je peluang dan ruang
yang boleh diisi

Sape kata hidup ni boring/bosan?
haa adalah Allah tarik
nikmat kehidupan dia tu.

Apa-apa pun bersyukurlah
bukan niat CF nak nasihatkan 
rakan pembaca blog CF ni
tapi kita kongsi/share cara pemikiran
dan ubah cara/corak kehidupan kita

Antaranya sekirannya rakan pembaca
ada blog boleh update blog
boleh berkongsi idea yang boleh 
di bawa manfaat kepada rakan Facebook

Apa lagi..
banyak la kawan-kawan 
yang penat bekerja 5/6 hari seminggu
boleh keluar beriadah dengan kawan-kawan
bersama keluarga tercinta

Hmm CF nak ceritakan banyak ..
tak tertaip nanti

Apa pun rancanglah kehidupan kita 
perjalanan masih panjang
Apa pun hidupkan  hari-hari kita
Ceria + Bahagia ..

CF ucapkan terima kasih 
kepada semua yang kenal CF
memang anda semua hebat & berjaya

Alhamdulillah .. semua hak milik DIA
DIA uji kita pelbagai cara

Doa & Tawakal 
serta serta berserah pada NYA
Amin..

Salah satu aktiviti hujung minggu 
hari ni CF masak ikan goreng berlada

Gambar Hiasan
Carian Google

Read More

Keputusan Penuh Anugerah Pilihan Pembaca Media Hiburan (PPMH) 2011/2012

SHAH ALAM - PelakonOmbak Rindu, Aaron Aziz memenangi dua kategori Anugerah Pilihan Pembaca Media Hiburan (PPMH) 2011/2012, yang berlangsung di Kompleks Karangkraf di Seksyen 15 di sini, malam tadi.
Siti dinobat sebagai Ikon Media Hiburan
Selain berjaya merangkul Anugerah Selebriti Kacak, Aaron juga memenangi Anugerah Hot Papa.
Ternyata filem Ombak Rindu memberikan impak yang besar terhadap Aaron setelah mendapat undian tertinggi pembaca MH.
Majlis Anugerah serta konsert yang dihoskan Nabil dan Dira Abu Zahar itu turut menyaksikan, penyanyi Falling In Love, Datuk Siti Nurhaliza mengungguli anugerah utama PPMH 2011/2012 iaitu Anugerah Ikon yang julung kalinya diadakan pada tahun ini.
Penyanyi berbakat besar, Yunalis Zarai atau Yuna pula menerima Anugerah Harapan.
Sementara, pelakon popular, Shahizey Sam dinobatkan sebagai Selebriti Favourite.
Anugerah Selebriti Jelita pula menjadi milik pelakon yang sememangnya cukup jelita, Rozita Che Wan.
Manakala, gelaran Anugerah Seksi Lelaki dan Wanita menjadi milik Norman Hakim dan Fazura.
Anugerah Selebriti Stylo pula dimenangi Stacy dan Nora Danish pula berjaya membawa pulang trofi Anugerah Hot Mama.
Mendapat tajaan syarikat komunikasi Digi, majlis sempena meraikan ulang tahun ke-27 Majalah Hiburan No 1 tanah air, dihadiri hampir 10,000 pengunjung.
Malah turut diserikan hampir 100 selebriti popular tanah air, seperti Fazura, Shaheizy Sam, Neelofa, Rozita Che Wan, Norman, Memey, Izara Aishah dan Irma Hasmie.
Berikut adalah keputusan penuh PPMH 2011/2012 bagi setiap kategori:
 
1. Anugerah Ikon - Datuk Siti Nurhaliza
2. Anugerah Harapan - Yuna
3. Anugerah Selebriti Favourite - Shahizey Sam
4. Anugerah Selebriti Cekal - Abby Abadi
5. Anugerah Duda Hot - Yusry KRU
6. Anugerah Janda Hot - Nora Danish
7. Anugerah Selebriti Kacak - Aaron Aziz
8. Anugerah Selebriti Jelita - Rozita Che Wan
9. Anugerah Hot Papa - Aaron Aziz
10. Anugerah Hot Mama - Ziana Zain
11. Anugerah Selebriti Stylo - Stacy
12. Anugerah Rambut Menawan (Lelaki) - Gambit Saifullah
13. Anugerah Rambut Menawan (Wanita) - Fouziah Ghous
14. Anugerah Kulit Cantik (Lelaki) - Dafi
15. Anugerah Kulit Cantik (Wanita) - Erra Fazira
16. Anugerah Seksi (Lelaki) - Norman Hakim
Read More

25 January 2012

Terharu


Walaupun akaun blog ni ditutup
sejak 9 hari lalu dan CF buka di penghujung
malam tadi CF terima 44 kunjungan.

Dan untuk hari ni (setakat jam ni) ada 110 pelawat
alhamdulillah Blog www.nurfarizan.blogspot.com
mendapat sokongan..amin..

Terima kasih .. terima kasih
Read More

222

222
Hari ni dapat angka cantik
untuk likes di page www.facebook.com/nurfarizanpage
likes yang bertuah adalah  June Lyanna

Terima kasih terus menyokong CF
Read More

Ubah Password FACEBOOK



sila check password facebook ubah jika password anda ada dalam 50-senarai password ini segera..


Facebook : Like Like Like Like Like Like Like Like Like Like Like Like Like Like Like
Read More

Ceria + Bahagia


Assalamualaikum
pagi yang luar biasa
pagi ni happy lah
dimana blog ni
kembali berfungsi seperti
biasa..

Terima kasih tak terhingga
kepada rakan DJ dari KhaiFM
DJ Afiey juga pakar blog
yang banyak membantu
dalam menunjukajar selok belok
coding @ blogspot

nantikan cerita blogging yang selanjutnya
Read More

9 hari


9 hari
1 tempoh yang paling lama
CF tak berblogging
memang tak berapa selesa
asyik terkenangkan blog

Mata CF dalam keadaan kabur
tapi ada hati nak menaip

bukan apa hari ni baru ada
rezeki nak menaip
alhamdulillah happy..happy
Read More

Online


Assalamualaikum selamat pagi,

Setelah lebih 10 hari laman blog ni
ditutup baru hari ni di buka semula
gara-gara kesilapan teknikal.

CF mohon maaf rakan pelawat
yang kebiasaannya datang melawat

Sekali lagi ampun maaf dari CF
Read More

19 January 2012

Lelaki Jujur


Lelaki jujur tidak gemar kalau dia dicurigai. Dia juga tidak suka dikatakan sedang menyembunyikan sesuatu. Lelaki jujur biasanya cemerlang dalam pelajaran ataupun pekerjaan.

Dia tidak punya masa untuk bermain sembunyi-sembunyi. Dia suka berterus terang dan dia mahu orang mempercayai kata-katanya. Kalau dia dicurigai dia boleh berasa amat kecewa dan boleh bertindak.

Misalnya, seorang suami yang memang tiada apa-apa skandal di luar, jika isterinya tidak habis-habis melemparkan kata-kata curiga, dia boleh bertindak betul seperti apa yang dikatakan oleh isterinya itu. “Aku jujur pun isteri aku kata aku tak jujur. Baiklah aku tak payah jujur”.

Dikhuatiri kata-kata begini mula terdapat di dalam hatinya. Dia mungkin tidak bertindak songsang pada waktu terdekat, tetapi apabila titik hitam mula terbentuk di hatinya lambat laun, ia mungkin terjadi.

Begitu juga seorang lelaki jujur dalam kategori tunang ataupun teman. Orang jujur memang tidak patut dicurigai. Sebenarnya bukan orang jujur saja, siapa pun tidak suka jika dia dikatakan tidak baik, meskipun dia memang tidak baik. Jadi, cuba bayangkan perasaan seorang yang baik tetapi asyik dicurigai.

Persoalannya bagaimanakah hendak mengenali lelaki baik? Memang sukar namun kita perlu berpegang pada satu-satu prinsip untuk dijadikan panduan. Kita boleh kata tak semestinya begitu dan tak semestinya begini, tapi jika kita terus berkata begitu, kita tidak akan mencapai kesudahan.

Kita akan menjadi seorang jurutikai dan tiba-tiba tanpa kita sedar dia sudah pun meninggalkan kita kerana tidak tahan dengan kerenah kita. Oleh itu, jadikan apa yang akan PDH paparkan di bawah ini sebagai panduan saja, tidak semestinya betul.

Lelaki itu jujur jika :

1. Dia seorang yang cemerlang dalam usaha yang dilakukannya.
Tidak semestinya betul tetapi kita boleh berpegang lelaki yang sibuk membina kecemerlangan diri memang tidak sempat untuk membina cinta-cinta palsu. Mana mungkin seorang yang sibuk menguruskan perniagaan ataupun tekun melakukan kerjanya ataupun seorang pelajar yang sibuk menelaah ada masa untuk mempermainkan wanita.

2. Dia seorang yang kuat pengamalan agamanya.
Tidak semestinya betul sebab orang yang kuat beribadah pun tidak terlepas daripada godaan syaitan, malah semakin besar serbannya semakin besar pula syaitannya. Namun, tentulah lebih ramai yang sempurna hasil kuat peribadahan agamanya berbanding yang ambil tidak peduli dengan agamanya.

3. Dia seorang yang amat mengambil berat tentang keluarganya.
Seorang lelaki yang baik pasti seorang yang amat disenangi oleh seluruh ahli keluarganya. Tumpuannya pada kerjaya, keluarga dan TUHAN.

p/s : Jangan ragui kejujuran seseorang itu jika dia benar-benar jujur..:D

Cerita ini di kongsi oleh DJ Firdaus Ahmad
Laman asal : www.kirinselamaperak.com
Read More

16 January 2012

mulai MALAM ini


Maaf malam ni blog ni masih belum dapat di buka untuk tatapan umum. Bukan tak bersedia. Baru saja tukar template. Penuh dugaan dan cabaran, tapi demi template yang paling cantik buat masa ni lah kan ku redah jua untuk mendelete beberapa coding yang tak berapa nak diperlukan tu. 


Sebenarnya dah lebih 5 hari CF tak update blog. 1 tempoh yang paling lama. mulai malam ini CF akan terus setia bersama blog kesayangan CF. Nampaknya blog CF tak berapa sesuai dengan template berwarna merah (warna blog yang sebelum ni)


Tah lah tak ceria lah .. blog ini  bukan lah untuk sesiapa pun cukup sekadar sedap mata memandang kemudian pengunjung blog/rakan blog tak lah serabut tengok blog CF ni.
Read More

Cik Adawiah


Tanggal tarikh ni adalah Ulang Tahun Kelahiran buat Tenaga Pengajar Institut Perdagangan Munshi. Beliau adalah Cik Adawiah, orangnya lemah lembut, baik dan peramah. Terima kasih kepada insan bernama Cik Adawiah atau lebih dikenali sebagai CA. CF mendoakan CA dipermudahkan segala urusan dan dalam lindungan Allah SWT. aminn..

-- > Cik Adawiah 4 dari kiri <-- 
Read More

10 January 2012

Cerita CF : Hari ini dalam sejarah



3 minutes ago near Kuantan
Mood: happy
 ·  · 
Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Copyright © NurFarizan.Com