31 May 2012

Walimatul Urus



Jemputan 02.06.2012
Read More

Facebook Emoticons

Facebook Emoticons

wah..wah sekarang ni dah pelbagai bentuk emoticons 
bagi menggantikan teks bagi 
menunjukkan ekspresi diri anda.. wah kelas gitu..
apa-apa pun janji anda bahagia :D

jom study ..


Emoticon
NameShortcut
smilesmile:-) :) :] =)
tonguetongue:-P :P :-p :p =P
winkwink;-) ;)
gringrin:-D :D =D
curly lipscurly lips:3
kisskiss:-* :*
grumpygrumpy>:( >:-(
glassesglasses8-) 8) B-) B)
sunglassessunglasses8-| 8| B-| B|
upsetupset>:O >:-O >:o >:-o
confusedconfusedo.O O.o
sharkshark(^^^)
gaspgasp:-O :O :-o :o
pacmanpacman:v
squintsquint-_-
devildevil3:) 3:-)
unsureunsure:/ :-/ :\ :-\
frownfrown:-( :( :[ =(
crycry:'(
PutnamChris Putnam:putnam:
robotrobot:|]
heartheart<3
angelangelO:) O:-)
kikikiki^_^
4242^_^
penguin facebook emoticonpenguin<(“)



Read More

29 May 2012

Sri Manja Boutique Hotel

500 x 140

Sri Manja Boutique Hotel is located at Bandar Indera Mahkota, Kuantan. The Hotel provides an ideal ambience for business and leisure with plenty of activities from exploring the nature to tasting the local food to shopping. Take time to explore the heritage cultural town. The hotel is 5kms away from Kuantan town, and 10km away from the famous white sand of Teluk Chempedak and Royal Pahang Golf Club.




Read More

27 May 2012

Iklan Jawatan Kosong Majlis Daerah Kota Tinggi

Logo MDKT
IKLAN JAWATAN KOSONG
Permohonan adalah dipelawa daripada Rakyat Negeri Johor atau Warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk mengisi kekosongan jawatan di Majlis Daerah Kota Tinggi.
BILJAWATANKUMPULAN PERKHIDMATANGRED
A. TETAP
1Pegawai TadbirPengurusan Dan ProfesionalN41
2Pegawai Kesihatan PersekitaranPengurusan Dan Profesional, Sokongan
(Skim Khidmat Bersepadu)
U41
3Penolong Arkitek LandskapSokonganJ29
4Penolong JuruteraSokonganJ29
5Penolong Pegawai PenilaiSokonganW27
6Penolong JuruauditSokonganW27
7Penolong AkauntanSokonganW27
8Penolong Pegawai TadbirSokonganN27
9Penolong Pegawai Undang-UndangSokonganL29
10Pembantu Setiausaha Pejabat / Setiausaha PejabatSokonganN17
11Pembantu Belia Dan SukanSokonganS17
12Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi)SokonganS17
13Pembantu JuruauditSokonganW17
14Pembantu Kesihatan AwamSokonganU17
15Penghantar NotisSokonganN3
16Pekerja AwamSokonganR1
B. KONTRAK
1Pegawai Pegawai Undang-UndangSokonganL29
2Pembantu Penguatkuasa Letak KeretaSokonganN17
SYARAT LANTIKAN
Syarat-syarat lantikan serta maklumat lanjut  boleh diperolehi melalui laman web  Majlis Daerah Kota Tinggi di www.mdkt.gov.my    
PERMOHONAN
Permohonan  hendaklah  dibuat  menggunakan Borang Perjawatan yang boleh di perolehi dengan melayari  laman web  Majlis Daerah Kota Tinggi di www.mdkt.gov.my atau boleh diperolehi  di Jabatan Khidmat Pengurusan, Majlis Daerah Kota Tinggi.  
Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar kepada :-
YANG DIPERTUA
MAJLIS DAERAH KOTA TINGGI
JALAN PADANG
81900 KOTA TINGGI
TARIKH TUTUP PERMOHONAN  :  08   JUN 2012
AZMAN BIN HAJI MOHAMED SHAH
Yang Dipertua  
Majlis Daerah Kota Tinggi
Bertarikh : 25 Mei 2012
<<    MUAT TURUN SYARAT LANTIKAN IKLAN JAWATAN TETAP   >>
<<    MUAT TURUN SYARAT LANTIKAN IKLAN JAWATAN KONTRAK   >>
<<    MUAT TURUN BORANG JAWATAN KOSONG   >>

Read More

25 May 2012

Aktiviti Luar @ Bukit Pelindung Kuantan Pahang

Hai awalnye update Aktiviti Luar @ Bukit Pelindung
Eh bukanlah .. ni aktiviti akan di adakan 
pada 26.05.2012 (esok)


Ni CF ambik dari website Hutan Lipur Bukit Pelindung

Hutan Lipur Bukit Pelindung terletak dalam Hutan Simpan Beserah yang mempunyai jenis Hutan Dipterokarp Pamah. Mempunyai persekitaran hutan yang nyaman dengan pelbagai flora dan fauna serta pemandangan Laut China Selatan di sebelah timur dan pemandangan Bandar Kuantan di sebelah barat tentunya melapangkan fikiran. Pelbagai aktiviti boleh dijalankan disini seperti merentas denai hutan dan jogging disamping itu pengunjung boleh bersiar-siar dan melihat hidupan liar yang terdapat di kawasan ini.

Selain itu, pengunjung yang datang ke sini juga boleh menggunakan kemudahan denai hutan yang hanya mengambil masa 45 minit berjalan kaki yang menghubungkan Hutan Lipur Bukit Pelindung ke Pantai Teluk Chempedak. ran.
Lokasi: Kuantan, Pahang
Pegawai Hutan Daerah
Pejabat Hutan Daerah Kuantan/Pekan/Maran
JKR 337,Tingkat Atas, Jln Bank,
25000 Kuantan, Pahang.
Tel. : 09-5524236

Terletak 5 km dari Bandar Kuantan, melalui Jalan Beserah atau Jalan Teluk Sisek.
Untuk sampai ke hutan lipur ini pengunjung boleh menggunakan kenderaan sendiri atau pengangkutan awam seperti bas atau teksi dari Bandar Kuantan.

http://www.forestry.gov.my/index.php/ms/component/content/194.html?task=view

Ni memo dari Ketua 

salam...sy wakil dari group k1/2012 menjemput semua warga Clique IPM untuk sama-sama menyertai ekspedisi mendaki bukit yang diadakan di bukit perlindung kuantan....sesiapa yang berminat tetapi mempunyai masalah transport kami menyediakan bas dan hanya terhad sebanyak 19 tempat sahaja dan juga boleh hadir secara sendiri...aktiviti ini sangat seronok dan mencabar mental dan fizikal anda....dan menjadi pengalaman yang tidak akan dilupakan, jika sebarang pertanyaan sila P.M sayer ye....bagi yang berminat menaiki bas berikan name secepat mungkin kepada sayer...diharap aktiviti ini mendapat sambutan ramai (^_^)

TEMPAT: BUKIT PERLINDUNG, KUANTAN
MASA : 8.00 PAGI - 2.00 PTG
BAYARAN : PERCUMA KEPADA JEMPUTAN IPM
# MAKANAN & MINUMAN TIDAK DISEDIAKAN#

Terima kasih kepada Ketua dan rakan-rakan 
bagi menjayakan Ekspedisi yang bakal 
diadakan esok .. enjoy..

Swinky Sparky

Utama jazakallah sebab 
Tuan Haji Muhd Nasir
selaku Pengetua IPM
menyokong aktiviti 
Ekspedisi Mendaki 
Bukit Pelindung.

Apa pun CF n staff IPM mendoakan 
semoga dipermudahkan segala urusan
amin..

Ahad : ada lagi program yang menyeronokkan :D
Read More

Minggu Exam

AsSalam petang,

Dah lama kiranya CF tak menconteng
di laman blog ni.. datang kejap je ni :D

CF nak wish sempena minggu exam
untuk semua anak didik kesayangan CF

Sesi November 2011
Sesi Disember 2011

Bermula 24.05.2012 hingga 30.05.2012



Semoga dipermudahkan segala urusan
dan dalam lindungan Allah Taala. Aminn
Read More

22 May 2012

Doa Bulan Rejab


Ertinya: Ya Allah! Berkatilah kami dalam bulan Rejab dan dalam bulan Syaaban 
dan sampaikanlah kami ke dalam bulan Ramadhan.

Tiada tuhan melainkan Allah yang Maha lembut lagi Maha Mulia. 
Maha suci Allah, tuhan 7 petala langit dan tuhan yang 
mempunyai arasy yang agung. Dan tiada kekuatan melainkan kekuatan 
Allah yang Maha Tinggi lagi Maha Agung.
Read More

Jawatan Kosong Mei 2012

JAWATAN KOSONG TERKINI 21 MEI 2012

Jawatan Kosong di Majlis Daerah Gerik (MDG) - Mei 2012




http://myadha.blogspot.com/2012/05/jawatan-kosong-di-majlis-daerah-gerik.html

Jawatan Kosong di Lembaga Kemajuan Tanah Persekutuan (FELDA) - Mei 2012
http://myadha.blogspot.com/2012/05/jawatan-kosong-di-lembaga-kemajuan_21.html

Jawatan Kosong di Fakulti Bioteknologi UPM - Mei 2012
http://myadha.blogspot.com/2012/05/jawatan-kosong-di-fakulti-bioteknologi.html

Jawatan Kosong di Majlis Daerah Segamat (MDS) - Mei 2012
http://myadha.blogspot.com/2012/05/jawatan-kosong-di-majlis-daerah-segamat.html

Jawatan Kosong di Fakulti Perubatan UiTM - Mei 2012
http://myadha.blogspot.com/2012/05/jawatan-kosong-di-fakulti-perubatan.html

Jawatan Kosong di UiTM Cawangan Perak - Mei 2012
http://myadha.blogspot.com/2012/05/jawatan-kosong-di-uitm-cawangan-perak.html

Jawatan Kosong di Majlis Perbandaran Kuantan (MPK) - Mei 2012
http://myadha.blogspot.com/2012/05/jawatan-kosong-di-majlis-perbandaran_21.html

Jawatan Kosong di Majlis Daerah Ketereh (MDKetereh), Kelantan - Mei 2012
http://myadha.blogspot.com/2012/05/jawatan-kosong-di-majlis-daerah-ketereh.html

Jawatan Kosong di Lembaga Pelabuhan Klang - Mei 2012
http://myadha.blogspot.com/2012/05/jawatan-kosong-di-lembaga-pelabuhan.html
Read More

18 May 2012

Tahap pencapaian : Cemerlang

IPM  telah menawarkan subjek yang lengkap dalam kursus kesetiausahaan khususnya subjek Trengkas yang begitu mencabar dan menguji ketahanan minda untuk menguasainya. Trengkas selalu digunakan oleh setiausaha sekiranya mengendalikan perkara-perkara penting dan sulit dalam sesebuah organisasi. Ia membantu dan mempercepatkan masa dalam sesuatu tugasan kerana ia melibatkan perkataan yang diguris secara ringkas yang berupa simbol dari pelbagai saiz serta sukar untuk difahami oleh orang lain.

Selain itu, sebelum mengikuti kursus di IPM saya tidak memiliki kemahiran menggunakan komputer dan tidak pernah belajar komputer di tempat lain. Saya tidak mengetahui fungsi-fungsi yang terdapat dalam program Microsoft. Kaedah yang digunakan untuk menaip juga agak lambat bagi menyiapkan sesuatu tugasan. DI IPM, saya telah mempelajari subjek Aplikasi Komputer. Awalnya, saya dapat mempelajari penggunaan kod jari dan fungsi yang terdapat pada papan kekunci untuk menaip secara cekap dan pantas. Lebih-lebih lagi dengan penggunaan mesin taip lama dalam pembelajaran juga membantu meningkatkan kecekapan menaip. Menerusi latihan yang dibuat, saya dapat menguasai 3 program Microsoft iaitu Word, Power Point dan Excel. Banyak perkara yang boleh diaplikasikan setelah mengetahui fungsinya, terutamanya dalam penggunaan “Mail-Merge” untuk membuat surat dan sampul surat, kad, pelan, slaid show, jadual, carta dan pengiraan. Ia amat memudahkan kerja saya terutamanya semasa menjalani latihan praktikal yang banyak menggunakan kaedah menaip surat menyurat di dalam komputer.

Saya juga ada mempelajari subjek-subjek lain seperti pentadbiran Pejabat, English Communication, Asas Perakaunan dan Motivasi Akhlak Kerjaya. Sewaktu mengikuti pembelajaran, saya ada mempraktikkan situasi-situasi seperti bekerja di pejabat apabila diarahkan untuk membuat mesyuarat dan minit, cara-cara menjawab panggilan tetefon, membuat memo, penyusunan fail dan sebagainya. Selain itu, penggunaan bahasa inggeris juga penting dalam pekerjaan kerana melibatkan syarikat-syarikat besar yang berurusan dengan pelabur luar seperti syarikat swasta. Asas perakaunan begitu penting bagi mengetahui untung/rugi sesebuah perniagaan. Jadi dengan mempelajarinya memudahkan saya untuk bekerja nanti. Tidak lupa juga, prinsip etika kerja dan nilai-nilai murni serta akhlak yang baik perlu diterapkan sewaktu bekerja nanti agar dihormati oleh orang lain.

Pengalaman lain yang tidak dapat saya lupakan apabila mengadakan aktiviti luar bersama kumpulan K2 & K3 2011 dan tenaga pengajar. Saya memikirkan bahawa melalui pelbagai aktiviti yang dibuat sebenarnya telah mendedahkan kita bagaimana cara untuk menguruskan sendiri sesuatu aktiviti atau majlis yang dibuat di dalam persatuan yang sebenarnya berlaku ditempat kerja nanti.

Namun segala yang belaku dapat dijadikan sebagai satu memori terindah yang tidak dapat dilupakan. Ucapan penghargaan dan terima kasih ditujukan khas kepada tenaga pengajar yang dikasihi iaitu Cik Farizan, Cik Adawiah, Encik Sharif, Tuan Haji Fauzi dan juga pengetua Tuan Haji Muhd Nasir di atas segala ilmu yang telah dicurahkan kepada saya. Sekian.

Read More

17 May 2012

Nak Gaji Nak Pangkat Nak Kaya

Jika kita bekerja, berniaga, jadi surirumah, belajar kerana kita HENDAK atau NAK gaji, nak Pangkat, Nak Kaya.... Kita akan semakin tertekan kerana kita tidak akan dapat apa yang kita NAK..... Sebenarnya kita hanya akan dapat apa yang kita BERI.... The Power of Giving. Apa yang kita berilah yang kita akan dapat. Apa yang kita dan berapa ramai yang kita boleh BERI menentukan apa kualiti hidup yang kita ada dapat! The more u give, the more u will get back! Anda boleh beri apa? Kemahiran? Kepakaran? Ilmu? Idea? Sikap? Kasih sayang? Ketenangan? Kemudahan? Kesedapan? Masa? Itu adalah hakikat hidup. Apa yang kita boleh beri! Bila anda klik Like & Share di sini, anda sebenarnya sedang MEMBERI! -DAO-


Read More

Anak Abah Guru





Read More

16 May 2012

Terima Kasih Anis


Penghargaan Terima kasih Sempena 
Hari Guru 2012

~ ~ ~

Terima kasih Anis
Latihan Kerjaya Pengurusan Pejabat
 Sesi Januari 2011

Read More

15 May 2012

Dr Azizan Osman & Datuk Sharifah Aini @ IMKK 2012

Kasihnya Ibu Membawa Ke Syurga
Dr Azizan Osman bersama Datuk Sharifah Aini 
di Seminar Intensif Mentor Kekayaan dan Kejayaan 
anjuran Richworks - 13.5.2012
Read More

Nokia Lumia 610 ~ Hotlink Lowest To Surf ~ iPhone 4S Maxis ~ Team Malaysia
















Read More

Hotlink Lowest Rates To Surf

Hotlink ~ Hotlink ~ Hotlink ~ Hotlink ~

Hotlink ~ Hotlink ~ Hotlink ~ Hotlink ~ 



With Mobile Internet, the World Wide Web is now available to you wherever, whenever. Google information, upload pictures, check and update your Facebook and Friendster - it's all easier and more fun on your mobile!

To set up your phone's web configuration, check out the PHONE SETTINGS.
Subsequent usage for Weekly Passes (except the 1 Week 5MB pass) and Monthly pass exceeding volume quota will be charged RM0.05/10kB.
Weekly Passes(except the 1 Week 5MB pass) and Monthly will be auto-renewed and you can purchase Quota Upgrade Pass for better value.

Tip:
For Weekly Pass users (except the 1 Week 5MB) and Monthly pass- To conserve your volume allocation & to avoid exceeding your volume cap, we recommend that you purchase a Daily pass. If you are surfing data-intensive sites (eg. viewing videos or pictures via your mobile).
Read More

Nokia Lumia 610

lumia_familypage_03_280x494

Detailed specifications for the Nokia Lumia 610

Nokia NCOM-LUMIA Nokia NCOM-LUMIA-610-BLACK-262X500

  • Design

    Sleek design, delicious metallic colours, colourful Live Tiles
  • People hub

    Facebook, Twitter, LinkedIn, email, Chat, SMS, and Groups
  • Internet

    Amazing speeds, Bing, Internet Explorer 9, HTML5, Wi-Fi
  • Apps and more

    Nokia Drive, Nokia Maps, Nokia Transit, App Highlights, and more
  • Camera

    5 MP camera, Auto Focus, LED flash

Design

Design

Hardware

Hardware

Software and applications

Software and applications

Communications

Communications

Sharing and Internet

Sharing and Internet

Navigation

Navigation

Photography

Photography

Music and Audio

Music and Audio

Video

Video

Environment

Environment

What’s in the box

What’s in the box

Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Copyright © NurFarizan.Com