Follow Us @soratemplates

13 September 2012

Misteri Cinta & Rindu

AsSalam 13.09.2012 | 11:47 pagi 

Lama tak update story mory kat laman blog ni.. al maklum aje lah .. semenjak dua menjak ni CF tak online waktu malam. Nak rehatkan badan lah katakan.. hai bila update je entry kali Misteri Cinta & Rindu..ahaa.. ada apa-apa ker CF.. bukan apa CF tertarik dengan 3 lagu ni .. lagi pun dah lama tak menaip di blog .. so rinduuu.. CF selalu dengar @ radio online SuaraFM .. nak tau isi lirik ni moh le kita dengooo..




Rindu itu adalah
Anugerah dari Aallah
Insan yang berhati nurani
Punyai rasa rindu
Rindu pada kedamaian
Rindu pada ketenangan
Rindukan kesejahteraan
Dan juga kebahagiaan
Orang-orang yang bertaqwa
Rindu akan kebenaran
Kejujuran dan keikhlasan
Keredhaan Tuhannya
Orang mukmin merindukan
Anak-anak yang soleh
Isteri-isteri solehah
Keluarga bahagia
Para pencinta kebenaran
Rindukan suasana
Masyarakat yang terjalin
Aman dan sejahtera
Merindukan tertegaknya
Kalimah Allah di muka bumi
Dan dalam merindukannya
Keampunan Tuhannya
Dan seluruh umat itu
Merindukan cahaya
Yang menyinari kehidupan
Rindu pada Tuhan



Hanya pandangan yang paling indah
Bernama cinta ( bernama cinta )
Yang hidup tiada mati
Dalam jiwa dan sanubari

Ini satu hikayat cinta
Zaman berzaman
Antara adam dan hawa
Dan semua makhluk bernyawa
Aku yang diantara
Aku yang punya cerita
Percayalah satu hikayat cinta
Semua punya cerita cinta
Berputik dan akan berbunga
Semyuman dan pandangan mata
Bibik-bibik cinta
Hanya berjumpa satu masa
Cuma satu hikayat cinta
Sucinya cinta dari jiwa
Aku dan dirinya
Aku yang diantara
Aku yang punya cerita
Aku yang diantara
Satu hikayat cinta



Kau bertanya padaku
Mengapa aku sangat mengasihimu
Dan sentiasa inginkan
Agar kau selalu ada di sini
Bagaimana harus ku huraikan
Dengan kata misteri cinta
Kerna tuhan saja
Yang tahu jawabannya

Andainya aku mampu gambarkan apada mu
Andainya aku mampu bercerita
Akan kulukis sebuah lukisan
Dan aku tulis novel cinta kau dan aku
Kau bisikkan padaku
Bahawa engkau juga rasa begitu
Dan berharap agar
Ku fahami cinta suciku





sibuk macam mana sekali pun .. lari juga update blog hehehe..

[IKLAN] Latihan Kerjaya Pengurusan Pejabat Sesi September 2012 kini dibuka. SMS Nama, IC, Alamat dan hantarkan ke 0199936840. Lebih 5000 pelajar telah bekerja di sektor kerajaan dan swasta. layari www.ipmmunshi.com

No comments:

Post a Comment