Follow Us @soratemplates

30 March 2014

Kedudukan English Communication & Akaun K5 & K6

Sunday, March 30, 2014 0 Comments
Tahniah diatas pencapaian kumpulan 5 dan kumpulan 6
Dapatkan keputusan penuh pada Tenaga Pengajar anda ya.
















Berikut 3 keputusan teratas Kedudukan
English Communication & Akaun K5 & K6
di dalam kuliah

English Communication
1. Sharifah Rofaal
2. Zuhaida
3. Noraini

Akaun
1. Azwahida
2. Nurainun
3. Fazira

kredit to Encik Sharif Hashim

25 March 2014

Keputusan Menaip K5 & K6 2013

Tuesday, March 25, 2014 0 Comments
Keputusan Menaip K5 dan K6. Berikut keputusan menaip yang telah dikemaskinikan pada 25 Mac 2014.

Taipskrip - TS
Manuskrip - MS
Perkataan Seminit - PSM

Nursyamimi
TS - 32 PSM
MS - 34 PSM

Sharifah Rofa'al
TS - 32 PSM
MS - 32 PSM

Nurfazirah
TS - 30 PSM
MS - 29 PSM

Aminullah
TS - 27 PSM
MS - 30 PSM

Noraini
TS - 29 PSM
MS - 26 PSM

Nurainun
TS - 28 PSM
MS - 25 PSM

Aida
TS - 26 PSM
MS - 27 PSM

Nor Aisyah
TS - 23 PSM
MS - 27 PSM

Nur Robaahti 
TS - 23 PSM
MS - 23 PSM

Nooren Fazilla
TS - 21 PSM
MS - 23 PSM





Keputusan Menaip K1/2014

Tuesday, March 25, 2014 0 Comments
Bismillah. Berikut keputusan menaip yang telah dikemaskini pada 25hb Mac 2014 

Keputusan Menaip K1/2014

Siti Robakyah
Latihan 6
910 patah perkataan
8 minit
23 PSM

Nor Nadiah
Latihan 6
918 patah perkataan
7 minit 16 saat
25 PSM

Suria Suyida
Latihan 5
831 patah perkataan
6 minit
27 PSM

Norazman
Latihan 7
1056 patah perkataan
8 minit
26 PSM

Nor Najihah 
Latihan 3 
662 patah perkataan
4 minit
33 PSM

Mohd Hanif
Latihan 7
1051 patah perkataan
7 minit
30 PSM

Norsyafika
Latihan 7
1061 patah perkataan
7 minit
30 PSM

Nur Hasmuni
Latihan 8
1667 patah perkataan
11 minit
30 PSM

Khariai
Latihan 8
15 minit
22 PSM

Nurul Fazillah
Latihan  
minit
PSM

Ezzaty
Latihan  
minit
PSM

Siti Fatimah
Latihan  
minit
PSM

Nor Faezah
Latihan  
minit
PSM





24 March 2014

[Episod 3] IMKK Mac 2014: Pakej Penginapan Program Dr.Azizan Osman

Monday, March 24, 2014 0 Comments
Pakej Penginapan Program Dr.Azizan Osman ini diuruskan oleh Kumpulan Pelancongan Mas Maria

Pakej ini membantu saya sepanjang IMKK Mac 2014  berlangsung. 



Pakej ini adalah untuk 5 hari 4 malam. Anda boleh check in selepas pukul 3.00 petang. Bilik yang tersedia adalah bilik Run of House dimana anda boleh memilih sama ada nak bilik 1 katil queen atau 2 katil single. 

Bersama-sama pakej ini disediakan sarapan untuk 2 orang. Ianya hanya mengambil masa 10minit berjalan kaki ke MIECC. 

Sila sms BMines nama i.c ke 019-4157769 jika anda berminat dengan pakej ini.

# Pakej ni untuk anda yang betul-betul ingin berada di dalam keadaan yang 100% full commitment dan tak mau kalut-kalut pagi 13.3.2014.

 Jika anda ingin relax santai ja masuk kelas tengah hari 13.3.2014, boleh check in 13.3.2014 untuk 4H3M shaja.


23 March 2014

[Episod 2] IMKK Mac 2014: Perkongsian Pengasas Ayur-V Ayurvedic Hair and Beauty Care

Sunday, March 23, 2014 0 Comments
Saya terpandang post Puan Kala Vathy di laman facebook dan saya mula follow sejak beliau berkongsi di hot seat IMKK Julai 2013. Saya turut berkongsi rasa di IMKK kali ini. 

Jangan Jadi Pengecut!

Semalam, saya mendapat peluang untuk berkhidmat untuk Tok Guru,#‎DrAzizanOsman di Mines. Tindakan untuk turun sama diambil setelah membaca berita pemergian adik ipar beliau, Tuan Hakim yang saya kenali sebagai seorang insan yg softspoken and ceria. I wanted to give moral support-dibenarkan masuk atau tidak, saya terima sahaja! Asalkan saya tidak berdusta pada hati saya...buat-buat tak tahu apa yang berlaku dalam kesibukan saya. Syukur...saya diberi peluang berkhidmat juga. Terima kasih Tuan Nik Zaidi.

Saya harus kongsikan beberapa insiden yang berlaku.....MIRACLE!
Apakah salah mataku ini! Tanpa kehadiran Tok Guru komitmen peserta semuanya amat tinggi...sampai ada di antara mereka yg duduk di blekang,yg asyik berfokus pada skrin...tidak sedar ketiadaan beliau..ramai kot! So lively, so happening! FIRST TIME A SEMINAR consist of 3000+++ people being handled WITHOUT a TEACHER...! 

Oh my God, so syahdu...so touching....so happening, so supportive! Congratulations all IMKK-ians! You all are awesome!

Insiden ke2 apabila Tok Guruku tetiba muncul Waktu submission....berdoa, bersyukur...! What do I say? Air mata berjurai-jurai...sebak! God, begitu tingginya komitmen Guruku ini! Begitu dia menyayangi semua anak muridnya. Begitu beliau mahukan anak-anak muridnya berjaya!
Sekumpulan Crew lelaki yang selama ni kulihat kuat, gagah, macho....menangis tersedu-sedu, lebih daripada para wanita. Mataku tidak berdusta....hatiku menjdi penuh hiba.

Kita tunggu apa lagi yaa! Bukankah kita sedar ilmu seumur hidup yang merangkumi kebahagiaan dunia dan akhirat yang diajar dalam Platinum Richwork boleh membawa kita terbang setinggi dan segagah helang? 

Adakah pernah kita melihat guru yang bukan sahaja mengajarkan semua selok belok kehidupan untuk kebahagiaan hidup, malah mendoakan agar dikurniakan kejayaan kepada anak muridnya sambil menangis mendayu-dayu. 

Pernahkah? Saya sumpah! Saya tak pernah! Hanya menerusi program ini juga saya belajar mendoakan kebahagiaan orang lain...dan gembira apabila menerima SUMPAHAN! Betulkan?

Tuan puan, Perlukah kita melalui insiden-insiden yang menyayukan agar kita terbangun dari asyik mimpikan mimpi-mimpi indah tetapi tidak mampu merealisasikannya. Anda takut apa lagi? Break Through! Robohkan tembok ketakutan. Nak belajar berenang, takut masukkan kaki ke dalam air, apa gunanya...apa gunanya! Berdosa tuan puan! Jika kita ada Elmu, ada kebolehan tetapi kita tidak bantu meningkatkan diri sendiri, keluarga dan orang lain! 

Jangan takut menjadi kaya! Seronok puan! Seronok menjadi kaya! Khususnya bagi orang yg tak pernah menjadi kaya..atau bagi yg dari kaya jatuh miskin dan kemudian dikurniakan menjadi kaya semula.....oooooi seronoknya!





Kekayaan menentukan banyak mana kita boleh memberi kembali! Kekayaan bermaksud berapa orangkah yang telah kita bantu untuk menambah nilai hidupnya dengan apa sahaja yang kita ketahui. Bangunlah! Buatlah kerja seperti tiada esok lagi! Come! Lets get going...lets start flying!

Kala Vathy
COACH, CEO & Founder
Ayur-V Ayurvedic Hair and Beauty Care
03-61876969
www.ayurvherbal.com


22 March 2014

Mee Hoon Sup Simple

Saturday, March 22, 2014 0 Comments

hai selamat malam uols, dah makan malam ? okies kakcf share resepi mee hoon sup simple, sesuai untuk kita yang super duper bizi giteww
.
lets jom kita tengok cara nak buat mee hoon simple untuk 2 orang makan. Nak buat lebih hanya perlu tambahkan atau lebihkan bahan-bahanya ya๐Ÿ˜˜
.
bahan-bahan penuh kaseh sayang nye adalah ๐Ÿ’
๐Ÿด Mee Hoon (kakcf suka produk Sufi bersih dan produk muslim.
๐Ÿด 2 ulas bawang putih (diketuk atau ditumbuk kasar).
๐Ÿด Ayam diambil isi dan dipotong dadu sederhana (5-10 dadu)
๐Ÿด 3 biji cili padi (diketuk atau ditumbuk kasar).
๐Ÿด 5 cm Lobak merah ( potong seperti acar atau potong secara hirisan kemudian potong secara memanjang).
๐Ÿด 2 helai sawi hijau.
๐Ÿด 1 helai daun sadri.
๐Ÿด 1 biji telur ayam.
๐Ÿด garam secukup rasa
๐ŸŒธ cara nak memasak :
1) Mee hoon dan sawi perlu direbus, basuh dan toskan (rebus berasingan)
.
2) Untuk tumis masukkan sedikit minyak. Kemudian masukkan bawang putih. Setelah bawang kekuningan masukkan 2 mug air, ayam yang telah dipotong dadu dan cili padi. biarkan mendidih dan ayam masak.
.
3) Kemudian masukkan sawi. Biarkan 1/2 minit. Pastikan api perlahan. Masukkan telur. Telur (kuning) masak baru masukkan mee hoon yang telah direbus. Biarkan 1/2 minit. masukkan daun sadri. Tutup api dapur. masukkan garam secukup rasa. Ok siap!
.
selamat mencuba, ๐Ÿ’‹ ai makan semangkuk jer tau :p

Santai di Teluk Cempedak

Saturday, March 22, 2014 0 Comments
Cuci mata dulu ya

cerita dan gambar akan di edit dari masa ke semasa ya :)


































































 koleksi gambar diatas gambar milik saya :) 



Gambar ini sumbangan oleh NorFarah :)




IMKK Mac 2014

Saturday, March 22, 2014 1 Comments
Sedia menuntut ilmu! 
Alhamdulillah Allah izinkan saya berada disini

Dewan
Malaysia International Exhibition & Convention Centre (MIECC)
Seri Kembangan, Selangor


Intensif Magnet Kekayaan & Kejayaan (IMKK)
13 Mac 2014 hingga 16 Mac 2014

Terima kasih Dr Azizan Osman dan Tim Richworks 
serta petugas-petugas berusaha memberikan 
terbaik buat kami semua 


Gambar : 





saya sebelum masuk ke Dewan
Malaysia International Exhibition & Convention Centre (MIECC)





Memandangkan saya special kes sebelum mendaftar
saya serahkan surat pertukaran peserta 
selepas diarahkan oleh pihak Richworks
untuk berbuat demikian.



Terima kasih Tim Richworks :)





Alhamdulillah selesai mendaftar 
saya dapat seat VIP!

Saya akan edit lagi cerita sekitar IMKK Mac 2014

next .. 
Perubahan Luar Biasa 2014! 
Insya Allah.


Video Khas untuk Peserta IMKK Mac 2014 





18 March 2014

Tutorial Hijab Gayaku

Tuesday, March 18, 2014 0 Comments
Trend terkini pelbagai gaya tudung boleh digayakan dengan gaya yang menarik dan segar.

Saya sediakan video yang bersesuaian dan menutup aurat serta labuh di bahagian dada.
 

bersama Adriani Adnan




bersama Atikah Uyun




bersama Fatin Suhana




bersama Yuyu Zulaikha




bersama Fatin Suhana




 bersama Atikah Uyun




bersama Adriani Adnan




bersama Yuyu Zulaikha



Terima kasih sekali lagi Nuffnang pilih blog saya sebagai mempromosikan Sunsilk :)



12 March 2014

Di mana Sains Berakhir Di Situ Kuasa Allah Bermula

Wednesday, March 12, 2014 0 Comments
Pesawat Hilang secara tiba-tiba. Perkara ajaib, tiada petanda, serpihan. Kita orang beriman, Allah tentukan segala-galanya. Pesawat 100% hilang, dan pernah pesawat hilang. Kalau ia hilang, bagaimana? Allah SWT memberi kita segala cara dan kunci untuk temui apa saja. Kita mestilah menggunakan kebolehan kepakaran orang orang tertentu.. 

Siapakah orang tertentu? Doa daripada orang-orang Soleh yang dekat dengan Allah dan keluarga yang sedang beremosi mereka lebih dekat dengan Allah. InsyaAllah akan ditemui dengan dengan doa. Dimana sains berakhir-disitu kuasa Allah bermula

Kapten Norudin Abd Majid. 
Disiarkan Melalui Buletin Utama TV3



11 March 2014

80% Jawatan Kosong Pembantu Tadbir (P/O) Memerlukan Lulusan Trengkas

Tuesday, March 11, 2014 0 Comments
Rata-rata Jawatan Kosong dalam bidang
Pembantu Tadbir (P/O) Gred N17
memerlukan calon lulusan Trengkas.

Apabila kita lihat mana-mana borang jawatan kosong
sekali pun memerlukan tenaga kerja yang
mempunyai lulusan Trengkas.

Lihat saja iklan yang telah disiarkan pada 10.03.2014
Iklan Jawatan Kosong di LKPP Negeri Pahang

Juga di dalam Borang SPA  juga ada tertera  column Trengkas.

Apakah rahsia Trengkas ini yang mana-mana agensi memerlukannya?
Jawapannya ada pada kami.

Di Institut Perdagangan Munshi kami merialisasikan
impian bakal pekerja Pembantu Tadbir
dan latihan ini dalam jangka masa pendek dan bayaran minima.

Maklumat lanjut hubungi saya Nur Farizan di talian 09-55310366
atau WhatsApp 011-1511 6182




















                 
Like Facebook >>PembantuTadbir<<