23 March 2014

[Episod 2] IMKK Mac 2014: Perkongsian Pengasas Ayur-V Ayurvedic Hair and Beauty Care

Saya terpandang post Puan Kala Vathy di laman facebook dan saya mula follow sejak beliau berkongsi di hot seat IMKK Julai 2013. Saya turut berkongsi rasa di IMKK kali ini. 

Jangan Jadi Pengecut!

Semalam, saya mendapat peluang untuk berkhidmat untuk Tok Guru,#‎DrAzizanOsman di Mines. Tindakan untuk turun sama diambil setelah membaca berita pemergian adik ipar beliau, Tuan Hakim yang saya kenali sebagai seorang insan yg softspoken and ceria. I wanted to give moral support-dibenarkan masuk atau tidak, saya terima sahaja! Asalkan saya tidak berdusta pada hati saya...buat-buat tak tahu apa yang berlaku dalam kesibukan saya. Syukur...saya diberi peluang berkhidmat juga. Terima kasih Tuan Nik Zaidi.

Saya harus kongsikan beberapa insiden yang berlaku.....MIRACLE!
Apakah salah mataku ini! Tanpa kehadiran Tok Guru komitmen peserta semuanya amat tinggi...sampai ada di antara mereka yg duduk di blekang,yg asyik berfokus pada skrin...tidak sedar ketiadaan beliau..ramai kot! So lively, so happening! FIRST TIME A SEMINAR consist of 3000+++ people being handled WITHOUT a TEACHER...! 

Oh my God, so syahdu...so touching....so happening, so supportive! Congratulations all IMKK-ians! You all are awesome!

Insiden ke2 apabila Tok Guruku tetiba muncul Waktu submission....berdoa, bersyukur...! What do I say? Air mata berjurai-jurai...sebak! God, begitu tingginya komitmen Guruku ini! Begitu dia menyayangi semua anak muridnya. Begitu beliau mahukan anak-anak muridnya berjaya!
Sekumpulan Crew lelaki yang selama ni kulihat kuat, gagah, macho....menangis tersedu-sedu, lebih daripada para wanita. Mataku tidak berdusta....hatiku menjdi penuh hiba.

Kita tunggu apa lagi yaa! Bukankah kita sedar ilmu seumur hidup yang merangkumi kebahagiaan dunia dan akhirat yang diajar dalam Platinum Richwork boleh membawa kita terbang setinggi dan segagah helang? 

Adakah pernah kita melihat guru yang bukan sahaja mengajarkan semua selok belok kehidupan untuk kebahagiaan hidup, malah mendoakan agar dikurniakan kejayaan kepada anak muridnya sambil menangis mendayu-dayu. 

Pernahkah? Saya sumpah! Saya tak pernah! Hanya menerusi program ini juga saya belajar mendoakan kebahagiaan orang lain...dan gembira apabila menerima SUMPAHAN! Betulkan?

Tuan puan, Perlukah kita melalui insiden-insiden yang menyayukan agar kita terbangun dari asyik mimpikan mimpi-mimpi indah tetapi tidak mampu merealisasikannya. Anda takut apa lagi? Break Through! Robohkan tembok ketakutan. Nak belajar berenang, takut masukkan kaki ke dalam air, apa gunanya...apa gunanya! Berdosa tuan puan! Jika kita ada Elmu, ada kebolehan tetapi kita tidak bantu meningkatkan diri sendiri, keluarga dan orang lain! 

Jangan takut menjadi kaya! Seronok puan! Seronok menjadi kaya! Khususnya bagi orang yg tak pernah menjadi kaya..atau bagi yg dari kaya jatuh miskin dan kemudian dikurniakan menjadi kaya semula.....oooooi seronoknya!

Kekayaan menentukan banyak mana kita boleh memberi kembali! Kekayaan bermaksud berapa orangkah yang telah kita bantu untuk menambah nilai hidupnya dengan apa sahaja yang kita ketahui. Bangunlah! Buatlah kerja seperti tiada esok lagi! Come! Lets get going...lets start flying!

Kala Vathy
COACH, CEO & Founder
Ayur-V Ayurvedic Hair and Beauty Care
03-61876969
www.ayurvherbal.com


0 comments:

Post a Comment