21 December 2014

Tak Sangka "Praktikal 30 Hari Saya Ditawar Kerja Dengan Mudah"Hanif mahu mencari peluang pekejaan yang lebih baik. Dalam pada masa hanif belajar, hanif juga bekerja di salah sebuah pusat beli belah sejak dari zaman persekolahan lagi dia memang rajin mencari duit poket sendiri.
.
.
Oleh kerana mahu mencari peluang pekerjaan yang lebih baik, satu hari hanif ternampak papan iklan peluang belajar dalam bidang pengurusan pejabat.
.
.
Hanif tidak melengahkan masa terus mendaftar masuk belajar. Melalui kursus ini hanif didedahkan ilmu asas pejabat. Dari situ hanif mempelajari teknik etika kerja, teknik berkomunikasi dengan baik, membuat permohonan kerja dan juga teknik temu duga.
.
.
Hanif akui yang dulu selalu datang lewat kini telah mula buat perubahan, biasanya kerja selalui bertangguh dan banyak perubahan selepas mengikuti kursus kerjaya ini.
.
.
Selepas tamat 6 bulan berkursus hanif didedahkan dengan dunia praktikal bagi memahirkan lagi setiap ilmu yang dipelajari.
.
.
Pada satu hari hanif mendapat panggilan dari cikgu cf yang menawarkan peluang pekerjaan walaupun hanif ketika itu baru menjalani praktikal 1 bulan di salah sebuah syarikat di kuantan.
.
.
Betullah kata cikgu sekiranya kita berilmu. Kemana pun pergi rezeki tetap menanti yang penting kita ikhlas dan rajin berusaha.
.
.
Alhamdulillah sesi temu duga segalanya berjalan lancar.
.
.
Kurang dua minggu dari sesi temu duga hanif mendapat panggilan telefon dari HQ Puspakom dan diterima bekerja dan mula bekerja pada 08/12/2014.
.
.
Syukur alhamdulillah kerana hasil usaha hanif selama ini membuahkan hasil dari belajar di Institut Perdagangan Munshi Kuantan menggunakan duit poket sendiri, hanya sempat menjalani praktikal 1 bulan saja kini telah menjawat jawatan pembantu tadbir di Puspakom Kuantan Pahang.
.
.
Sekarang ni ada pengambilan pelajar baru pada 6 Januari 2016 boleh dapat diskaun whatsapp


maaf pengambilan telah di tutup

kami sedia membantu untuk uruskan kemasukan kali ini.