30 Jun 2015

Rumah Impian

Tuesday, June 30, 2015
Kata orang tak salah berimpian yang salahnya adalah berangan hehe. Setiap dari kita mesti mahukan kehidupan yang lebih baik betul? Mungkin gambar di bawah ni boleh membantu anda berimpian dengan lebih baik. Berimpian dan terus buat tindakan, simpan duit dan berjimat cermat, belanja kadar kemampuan dan buat budjet supaya aliran wang tunai kita dapat diurus dengan baik dan selamat beramal (̶◉͛‿◉̶). Kredit Stylish Eve
















28 Jun 2015

Blog Berwajah Baru

Sunday, June 28, 2015
Kredit : Blogger


Hai setiap kali berblog mesti tukar wajah blog kann..mestilah baru ada mood ok. kata adik CF, blog kak tu tak cantik, masa tu tak ada mood berblog, so buat dek ajelah kan, memang peel CF bila ada mood berblog akan tukar segala bagai haha..kesian


Serius Blog Bersarang!

Sunday, June 28, 2015 0 Comments
Kredit : Google

Fuhh tarikh nafas lega bila dapat mood berblog semula, blog ni macam baby nak kena jaga, bila dah tahap baby ni memang rumit nak jaga, jangan tinggal berblog, sekali dah tinggal memang payah nak ada mood berblog, Now CF akan aktif kembali, biasanya tak berblog buat apa dengan blog? CF still lagi datang ke nurfarizan.com ni cuma pandang dan lihat ajelah haha

Puasa : 11 Ramadan

Sunday, June 28, 2015 0 Comments

Kredit : Google

Bismillah,

wah diam tak diam juga kita dah memasuki 11 Ramadan. Syukur alhamdulillah masih diberi kesihatan yang baik.

Ada juga yang mengalamai masalah kesihatan. Apa pun perbaikilah amalan kita minta pada Allah moga dijauhkan dengan segala penyakit merbahaya yang menyebabkan kita tidak dapat berpuasa.

Kita pesan berpesan supaya kawal pemakanan, memanglah semua juadah enak-enak belaka. Bila makan berlebihan perut kita juga merana betul?

Azam saya Ramadan kali ini  kurangkan makan, tingkatkan amalan. Anda pula bagaimana? ☺

20 Jun 2015

Tahun Ke 5 Bersama Tune Talk

Saturday, June 20, 2015
Alhamdulillah masuk tahun kelima CF menggunakan Tune Talk. Agaknya serasi jodoh bersama, sebab Tune Talk menawarkan pakej yang terbaik. Dan baru-baru ini CF beli satu lagi sim kad yang CF khaskan untuk Internet.

Not bad pada mulanya CF topup RM30 (tidak termasuk GST) dapat percuma 1GB yang bestnya RM30 tu dia tak usik sikit pun duit kita wow kira macam topup dapat free gift gitu hehe



ni gambaran penuh plan yang Tune Talk sediakan 
nak lebih lanjut boleh klik kat TuneTalk.com






tadi baru langgan untuk 5GB wah sempatlah berlebaran di Aidilfitri yek .. hehe
Topup RM50 yang bestnya dapat extra RM20 = RM70 

Untuk langgan  secara bulanan data 5GB hantarkan ke 2222

If selepas tamat tarikh langganan 
Taip 5GB ADD hantarkan ke 2222

Anyway thanks to tunetalk.com kerana menyediakan pilihan plan yang menarik.





.

Follow Us @cfnurfarizan