30 Jan 2016

Pengalaman Bercuti di Langkawi, Kedah

Baru-baru ni sis comel kita Nurassilah Zulfakar (Shiela) dok tag kita nak pi bercuti, selalu nya hilang sebab tag kat fb ni bukan boleh save haha

haa apa lagi kita pun share lah dari fb sebenar Sis Farisha Nur Iman 'Raihan, memang teringin nak pi belah utara tu dok bersembang dengan Shiela nak bercuti dalam tahun ni 

nah dah ada rakan fb pergi boleh la kita jadikan panduan yek 


copy paste dari facebook Sis Farisha Nur Iman 'Raihan,

Kalau nak pegi holiday kat Langkawi ramai2 satu group family or dgn kengkawan 8-12org, mmg sy REKEMEN homestay yg sy tinggal slama 3D2N (16-18/01/2016) kelmarin.
Ade 4bilik 3 bilik air. Sume bilik aircond.

Complete ade dapur gas, water heater, jug kettle, kuali pggan mangkuk, meja makan, peti ais, sterika, tv dan siap skali dgn kete AVANZA sbijik! Harga sgt berbaloi compare dok hotel. 

Kitorg siap sewa lg 1 kete ALTIS sbb ramai. Jgn risau. Harga mampu sewa. Terasa mcm duduk umh sdri. 

Kalau g 4 family just share +-RM200 je per family utk 3d2n. 

10minit je dr kompleks coklat Haji Ismail Group yg baru tu. Food court pun dekat. Pam myk dekat.
20minit ke Dataran Lang. Lokasi tgh2 antara Pantai Chenang dgn Dataran Lang. 

Tq En Dzul Busu utk homestay 

(Nak tag nama dia x ley plak. Tp search nama tu kalau nk berurusan dgn En Dzul. Nk direct wssp dia pun boleh. Ni nom tepon dia 012‑569 5985 )




p/s : buat teknik visualization dan selalu lah post pasai Langkawi Kedah yek hehe ❤ ❤ 



CPUV Rakuten Bloggers Project

Baru-baru ni baca di blog The Vocket 7 Tip Bijak Online Shopping Di Rakuten Dengan Pulangan Yang Menguntungkan Anda macam best jer berbelanja di Rakuten.

CF antara salah seorang member membeli belah di rakuten hehe, mudah berbelanja di online ni, jimat masa. 


Nak bagi tau kat bawah ni dapat duit belanja dari Nuffnang iaitu  komuniti periklanan blog terbesar di Asia ehemm, rezeki :)




Dah bertahun tak buat review cenggini, ni kali pertama tahun 2016 dapat CPUV (Cost-Per-Unique-Visit) Campaigns 





Cuaca Panas

Apa pun cuaca panas atau sejuk utama haruslah bersyukur, sekiranya tekak kering, mata kering, pedih badan kita memerlukan air yang secukupnya, cf tulis ni pesan kat diri sendiri jugak, bila badan cukup air maka proses detoks berjalan lancar, jadi minum lah secukupnya. nak bagi tau tu jer hehe



18hb Februari

Tulis kat sini. sebab blog ni dah macam diari, ehem yang patut patutlah nak tulis tu, yang betoi betoi rahsia tulis dalam diari manual (buku diari), diari maya kita boleh baca sesama ya

nak share ni 18hb Februari 2016 genaplah 4 tahun bersama www.nurfarizan.com yang kuasakan oleh blogger dan domain serverfreak

suka dengan company ni, hasil kerja mantop, memacam masalah web dia yang bantu, belum pernah lagi dia tak berjaya selesaikan masalah web.

under serverfreak termasuklah www.nurhimalayansalt.com

sebelum ni cf tak nak guna blog ni nak buat yang baru? kenapa nak buat yang baru ingat senang nak hit viewer dekat beratus ribu k?

masa tu tak fikir panjang ingat buat perubahan itu jer haha perubahan yang cf sendiri tak selesa nak kembali ke pangkal jalan ke blog lama haha

sebelum ni ada blog nurfarizannasir.com setelah puas memujuk hati menggunakan wordpress memang tak jalan lah dan tak ada jiwa disitu

buat apa yang kita suka hehe

dah panjang membebel pepetang ni almaklum sajalah 8 hari tak menaip haha


ok dipendekkan cerita cf sebelum 18hb awak settle payment untuk renew blog kesayangan awak ni ya hehe





Berakhir di Januari

diam tak diam, bising tak bising dah penghujung januari, ada masa 11 bulan lagi penamat tahun 2016, masih dengan azam baru? teruskan mencapai apa yang belum tercapai.

Hmm dah tulis apa nak dicapai pada bulan Februari? acer tulis haa kita tengok dengan set target yang betoi Insya Allah terlaksana apa yang kita tulis, buat dengan tindakan yang betoi ya :)



Bersarang lagi

seminggu bertapa menyiapkan tugas yang perlu di segerakan, bismillah, Assalamualaikum rakan sahabat yang setia membaca bebelan cf kat sini hehe.

walaupun tak update selama 8 hari cf hari hari dok berkunjung ke laman blog, tinjau hehe, keterbatasan masa tak sempat nak update

aisehh nak update kena ada jiwa tau bukan mudah mudah nak taip, hehe tu pada cf lah pada lain orang, lain caranya





22 Jan 2016

DROPSHIP NHS



Syarat & Kelayakan :

1.  Beli  1 produk NUR Therapy Salt 400/500gram dengan harga pelanggan.

2.  Sertakan testimoni dan gambar bersama produk. WhatsApp nama, ic & alamat ke +6014-297 9545

3.  Belian berikutnya setiap produk sehingga 20%  dan kekalkan keahlian minima belian 1 produk setiap bulan.



Sistem Dropship :

1. Pembeli membeli barang kepada anda dengan harga jualan.

2. Anda beri alamat pelanggan dan  bayar kepada kami dengan harga dropship.

3.  Kami membungkus dan kirim kepada pembeli.

4. Barang sampai 1-2 hari bekerja.




10 tips memulakan bisnes sewaktu bekerja

  
categories: ,


Anda ada idea bisnes dan ingin berhenti kerja? Nanti dulu. Bukan semua bisnes berikan pulangan serta-merta. Mulakan bisnes sewaktu anda masih bekerja. 1. Mulakan seperti bayi belajar merangkak. Mulakan sedikit demi sedikit. Bukan semua bisnes boleh dilancarkan serta-merta. Banyak aktiviti awal bisnes boleh dimulakan sewaktu anda masih ada kerja lain, tanpa mengganggu kerja itu. Contoh: pendaftaran syarikat, mencari barang untuk pengeluaran (raw material), validate idea bisnes atau membangunkan website. 2. Belajar berkorban masa. Bangun awal sebelum solat Subuh untuk membalas email atau WhatsApp berkaitan bisnes. Gunakan masa makan tengah hari untuk bertemu supplier. 3. Usah bakar jambatan dengan majikan sedia ada. Walaupun anda sudah memulakan bisnes, anda masih ada tanggungjawab kepada pekerjaan sekarang. Usah gunakan masa kerja untuk buat bisnes. Semak semula terma non-disclosure agreement (NDA) atau conflict of interest. Pastikan anda patuh kepada kesemua terma tersebut. 4. Validate. Validate. Validate. Uji. Uji. Uji. Pastikan anda validate dan uji idea, produk atau perkhidmatan. Tentukan ia diterima oleh pelanggan sebelum anda melancarkan besar-besaran dan berhenti kerja. 5. Tentukan sasaran yang realistik. Pada peringkat permulaan, buat sasaran harian, mingguan dan bulanan. Sasaran harian lebih bersifat things to do. Contoh: balas email. Sasaran mingguan ialah aktiviti yang tak dapat disiapkan dalam masa sehari. Contoh: design website. Sasaran bulanan adalah milestone. Contoh: pelancaran website pada bulan pertama, mula jualan pada bulan ketiga, berhenti kerja dan berbisnes sepenuh masa pada bulan keenam, dan mengambil staf pertama pada bulan ketujuh. 6. Sewaktu bekerja, anda ada pendapatan. Gunakan pendapatan ini untuk melabur dalam bisnes. Dengan cara itu, anda tidak perlu membuat pinjaman modal. 7. Sekiranya sesuai, dapatkan rakan kongsi. Rakan kongsi yang baik boleh membawa bersama-samanya skil yang anda tidak ada. Dia juga boleh berikan anda semangat tatkala anda memerlukannya. 8. Usah habiskan masa bercerita hal-hal yang tidak produktif dan tidak ada kaitan dengan bisnes di media sosial dan WhatsApp. Kesemua ini adalah aktiviti membazir masa dan menghilangkan tumpuan kepada bisnes. Biarlah orang politik cakap politik. Kita cakap bisnes. 9. Sewaktu bekerja anda tidak ada banyak masa. Outsource sebanyak mungkin. Dengan cara ini, anda ada masa membangunkan bisnes dan tidak terikat dengan kerja-kerja yang menghabiskan masa dan memberikan pulangan yang sedikit. 10. Pastikan bisnes anda mula memberikan pendapatan sebelum berhenti kerja.
‪#‎usahawan‬ ‪#‎bisnes‬ #nobisha #cfsupport 



Jemput like di page NOBISHA





Kerja kuat, jangan malas...


















Jangan risau jika anda dicemuh ... dalam bisnes, itu adalah sebahagian asam garamnya.

Belajar dan belajar... kalau jatuh, bangun semula...

Kerja kuat, jangan malas... fikir dan terus berfikir..

Berstrategi & memotivasi diri sendiri...

Jangan sabotaj diri sendiri...

Bagi semangat... titipkan azam & ingat WAWASAN...

I D A H A R

ODA.MY -- ' THE LARGEST SME ONLINE STORE'



18 Jan 2016

Macam ada aura org x kenal jadi mudah mesra

Ehem.. pasti wajah tertawan selepas saja menggunakan garam nur, ada yang bertanya tang mana datang nya aura, garam jer kot 

garam kan ciptaan Allah s.w.t setiap yang Allah jadikan ada manfaat dan fungsinya 

jadi kita sebagai hambaNYA yakin dan semua kehendak dan ketentuan dah tertulis


Bersihkan diri kita dan hapuskan segala perasaan negatif juga sengketa 
dengan mandian garam nur dan telah di bacakan doa seri wajah, doa syifa'
juga doa doa pilihan. 





Badan kembali segar selepas mandi garam


Walaupun penat seharian 
Kembali segar selepas dapat mandi aroma 
therapy salt ..

banyak lagi kelebihan yang ada drpd 
therapy salt ni ..

Anda x percaya? bole mencuba dgn beli 
1 bekas.. mmg x rugi .. dan sgt2 berbaloi.. 































MANFAAT & KELEBIHAN PRODUK :

[+] Kaya dengan 84 mineral dan iodin
[+] Mengurangkan sakit kepala
[+] mengawal suhu badan
[+] Meningkatkan peredaran darah
[+] Mengurangkan angin dalam badan
[+] Mengelakkan kekejangan otot
[+] Menguatkan tulang
[+] Membantu usus menyerap nutrien
[+] Mengembalikan kelembapan kulit
[+] Mengurangkan tanda-tanda penuaan
[+] Menyahtoksik badan daripada logam berat
[+] Meningkatkan metabolisme badan.
[+] Mengelakkan bengkak kelenjar tiroid
[+] Menggalakkan keseimbangan pH
[+] Mengurangkan refluks asid
[+] Meningkatkan kesejahteraan suami dan isteri
[+] Mewujudkan keseimbangan elektrolit
[+] Meningkatkan kecerdasan minda
[+] Menghindarkan gangguan makhluk halus


Aroma Lavender : merawat  stress, insomnia, migrain, ketegangan saraf, jerawat, resdung, ruam dan ekzema.

Aroma Lemon : anti-bakteria, merawat demam, menaikkan semangat, meningkatkan daya ingatan dan fokus.

Aroma Rose :  merawat kemurungan, melegakan kebimbangan, meningkatkan kasih sayang dan keyakinan diri, melancarkan kitaran haid & menjadikan kulit lebih berseri.
NUR THERAPY SALT

Kegunaan :  mandian dan rendaman kaki.

Bahan utama : garam himalaya premium, essential oil, filtered water, doa as-syifa’, seri wajah, dan doa-doa pilihan.

Digalakkan mengambil garam mandian dan garam masakan untuk kesan kesihatan yang lebih baik.
☺☺

berminat? perlukan khidmat nasihat ?
save dan wassap no ni ya +6017-947 2858


#nurhimalayansalt
#akss
#nhs
#garamnur
#nurtherapysalt
#relax
#detox
#harmony






Beli garam nur untuk pakcik yang dah lama sakit lutut

Adakalanya kita mendapatkan satu satu produk bukan untuk kegunaan peribadi, mungkin kita masih sihat dan ada orang yang lebih memerlukan 

Begitu juga hal dengan Encik Izham kita ni, dia mendapatkan garam nur dengan 3 pack dan sekali grab di ambik aroma lavender, lemon dan rose

Lebih mesra disapa Izham. dia order semalam dan katanya nak bagi pak cik nya yang dah lama mengidap sakit lutut, kadang - kadang tu  sampai tak boleh berjalan akibat kekejangan otot.
  


alhamdulillah izham beli 3 pack garam nur dan setiap pack berat 500 gram, owner garam nur berikan 1 pack garam masakan, kita doakan semoga ahli keluarga dan sanak saudara Izham yang menggunakan garam nur sihat dan dipermudahkan urusan.

MANFAAT & KELEBIHAN PRODUK :

[+] Kaya dengan 84 mineral dan iodin
[+] Mengurangkan sakit kepala
[+] mengawal suhu badan
[+] Meningkatkan peredaran darah
[+] Mengurangkan angin dalam badan
[+] Mengelakkan kekejangan otot
[+] Menguatkan tulang
[+] Membantu usus menyerap nutrien
[+] Mengembalikan kelembapan kulit
[+] Mengurangkan tanda-tanda penuaan
[+] Menyahtoksik badan daripada logam berat
[+] Meningkatkan metabolisme badan.
[+] Mengelakkan bengkak kelenjar tiroid
[+] Menggalakkan keseimbangan pH
[+] Mengurangkan refluks asid
[+] Meningkatkan kesejahteraan suami dan isteri
[+] Mewujudkan keseimbangan elektrolit
[+] Meningkatkan kecerdasan minda
[+] Menghindarkan gangguan makhluk halus
Aroma Lavender : merawat  stress, insomnia, migrain, ketegangan saraf, jerawat, resdung, ruam dan ekzema.
Aroma Lemon : anti-bakteria, merawat demam, menaikkan semangat, meningkatkan daya ingatan dan fokus.
Aroma Rose :  merawat kemurungan, melegakan kebimbangan, meningkatkan kasih sayang dan keyakinan diri, melancarkan kitaran haid & menjadikan kulit lebih berseri.


NUR THERAPY SALT

Kegunaan :  mandian dan rendaman kaki.

Bahan utama : garam himalaya premium, essential oil, filtered water, doa as-syifa’, seri wajah, dan doa-doa pilihan.

Digalakkan mengambil garam mandian dan garam masakan untuk kesan kesihatan yang lebih baik.

#nurhimalayansalt
#akss
#nhs
#garamnur
#nurtherapysalt
#relax
#detox
#harmony






Kelebihan NUR Cooking Salt




======================
Kelebihan NUR Cooking Salt
======================
.
.
✓ 84 mineral yang diperlukan oleh tubuh badan
✓ Melarutkan dan menghapuskan endapan untuk pembuangan toksin.
✓ Mengawal kandungan air di dalam dan di luar sel-sel
✓ Keseimbangan pH alkali / keasidan dan membantu mengurangkan refluks asid
✓ Melancarkan metabolisme badan dengan betul
✓ Mencegah kekejangan otot
✓ Merawat tekanan darah rendah
✓ Memudahkan usus menyerap nutrien
✓ Menguatkan tulang
✓ Mencegah goiter
✓ Meningkatkan peredaran darah
✓ Mewujudkan keseimbangan elektrolit
website http://bit.ly/NURCookingSalt
.
.
1 pack 500gram
harga rm6

berminat ? Tempahan 
WhatsApp +6014-297 9545
šŸ˜ŠšŸ˜Š



Ibu berpantang mandi garam, baby pun x meragam

Customer : Nti lps pantang nk try 1 ye ass.. hee  btw best mandi gram tu, bdan rasa ringan.. lps tu baby x meragam mlm.. sejak kita mandi gram tu 































MANFAAT & KELEBIHAN PRODUK :

[+] Kaya dengan 84 mineral dan iodin
[+] Mengurangkan sakit kepala
[+] mengawal suhu badan
[+] Meningkatkan peredaran darah
[+] Mengurangkan angin dalam badan
[+] Mengelakkan kekejangan otot
[+] Menguatkan tulang
[+] Membantu usus menyerap nutrien
[+] Mengembalikan kelembapan kulit
[+] Mengurangkan tanda-tanda penuaan
[+] Menyahtoksik badan daripada logam berat
[+] Meningkatkan metabolisme badan.
[+] Mengelakkan bengkak kelenjar tiroid
[+] Menggalakkan keseimbangan pH
[+] Mengurangkan refluks asid
[+] Meningkatkan kesejahteraan suami dan isteri
[+] Mewujudkan keseimbangan elektrolit
[+] Meningkatkan kecerdasan minda
[+] Menghindarkan gangguan makhluk halus


Aroma Lavender : merawat  stress, insomnia, migrain, ketegangan saraf, jerawat, resdung, ruam dan ekzema.

Aroma Lemon : anti-bakteria, merawat demam, menaikkan semangat, meningkatkan daya ingatan dan fokus.

Aroma Rose :  merawat kemurungan, melegakan kebimbangan, meningkatkan kasih sayang dan keyakinan diri, melancarkan kitaran haid & menjadikan kulit lebih berseri.


NUR THERAPY SALT

Kegunaan :  mandian dan rendaman kaki.

Bahan utama : garam himalaya premium, essential oil, filtered water, doa as-syifa’, seri wajah, dan doa-doa pilihan.

Digalakkan mengambil garam mandian dan garam masakan untuk kesan kesihatan yang lebih baik.
☺☺

berminat? perlukan khidmat nasihat ?
save dan wassap no ni ya +6014-297 9545

#nurhimalayansalt
#akss
#nhs
#garamnur
#nurtherapysalt
#relax
#detox
#harmony





NUR Therapy Salt Aroma Rose


MANFAAT & KELEBIHAN PRODUK :

[+] Kaya dengan 84 mineral dan iodin
[+] Mengurangkan sakit kepala
[+] mengawal suhu badan
[+] Meningkatkan peredaran darah
[+] Mengurangkan angin dalam badan
[+] Mengelakkan kekejangan otot
[+] Menguatkan tulang
[+] Membantu usus menyerap nutrien
[+] Mengembalikan kelembapan kulit
[+] Mengurangkan tanda-tanda penuaan
[+] Menyahtoksik badan daripada logam berat
[+] Meningkatkan metabolisme badan.
[+] Mengelakkan bengkak kelenjar tiroid
[+] Menggalakkan keseimbangan pH
[+] Mengurangkan refluks asid
[+] Meningkatkan kesejahteraan suami dan isteri
[+] Mewujudkan keseimbangan elektrolit
[+] Meningkatkan kecerdasan minda
[+] Menghindarkan gangguan makhluk halus


Aroma Rose :  merawat kemurungan, melegakan kebimbangan, meningkatkan kasih sayang dan keyakinan diri, melancarkan kitaran haid & menjadikan kulit lebih berseri.


NUR THERAPY SALT

Kegunaan :  mandian dan rendaman kaki.

Bahan utama : garam himalaya premium, essential oil, filtered water, doa as-syifa’, seri wajah, dan doa-doa pilihan.

Digalakkan mengambil garam mandian dan garam masakan untuk kesan kesihatan yang lebih baik.
☺☺

berminat? perlukan khidmat nasihat ?
save dan wassap no ni ya +6014-297 9545


#nurhimalayansalt
#akss
#nhs
#garamnur
#nurtherapysalt
#relax
#detox
#harmony






NUR Therapy Salt Aroma Lemon

MANFAAT & KELEBIHAN PRODUK :

[+] Kaya dengan 84 mineral dan iodin
[+] Mengurangkan sakit kepala
[+] mengawal suhu badan
[+] Meningkatkan peredaran darah
[+] Mengurangkan angin dalam badan
[+] Mengelakkan kekejangan otot
[+] Menguatkan tulang
[+] Membantu usus menyerap nutrien
[+] Mengembalikan kelembapan kulit
[+] Mengurangkan tanda-tanda penuaan
[+] Menyahtoksik badan daripada logam berat
[+] Meningkatkan metabolisme badan.
[+] Mengelakkan bengkak kelenjar tiroid
[+] Menggalakkan keseimbangan pH
[+] Mengurangkan refluks asid
[+] Meningkatkan kesejahteraan suami dan isteri
[+] Mewujudkan keseimbangan elektrolit
[+] Meningkatkan kecerdasan minda
[+] Menghindarkan gangguan makhluk halus


Aroma Lemon : anti-bakteria, merawat demam, menaikkan semangat, meningkatkan daya ingatan dan fokus.


NUR THERAPY SALT

Kegunaan :  mandian dan rendaman kaki.

Bahan utama : garam himalaya premium, essential oil, filtered water, doa as-syifa’, seri wajah, dan doa-doa pilihan.

Digalakkan mengambil garam mandian dan garam masakan untuk kesan kesihatan yang lebih baik.
☺☺

berminat? perlukan khidmat nasihat ?
save dan wassap no ni ya +6014-297 9545


#nurhimalayansalt
#akss
#nhs
#garamnur
#nurtherapysalt
#relax
#detox
#harmony






NUR Therapy Salt Aroma Lavender



MANFAAT & KELEBIHAN PRODUK :

[+] Kaya dengan 84 mineral dan iodin
[+] Mengurangkan sakit kepala
[+] mengawal suhu badan
[+] Meningkatkan peredaran darah
[+] Mengurangkan angin dalam badan
[+] Mengelakkan kekejangan otot
[+] Menguatkan tulang
[+] Membantu usus menyerap nutrien
[+] Mengembalikan kelembapan kulit
[+] Mengurangkan tanda-tanda penuaan
[+] Menyahtoksik badan daripada logam berat
[+] Meningkatkan metabolisme badan.
[+] Mengelakkan bengkak kelenjar tiroid
[+] Menggalakkan keseimbangan pH
[+] Mengurangkan refluks asid
[+] Meningkatkan kesejahteraan suami dan isteri
[+] Mewujudkan keseimbangan elektrolit
[+] Meningkatkan kecerdasan minda
[+] Menghindarkan gangguan makhluk halus


Aroma Lavender : merawat  stress, insomnia, migrain, ketegangan saraf, jerawat, resdung, ruam dan ekzema.


Kegunaan :  mandian dan rendaman kaki.

Bahan utama : garam himalaya premium, essential oil, filtered water, doa as-syifa’, seri wajah, dan doa-doa pilihan.

Digalakkan mengambil garam mandian dan garam masakan untuk kesan kesihatan yang lebih baik.
☺☺

berminat? perlukan khidmat nasihat ?
save dan wassap no ni ya +6014-297 9545

#nurhimalayansalt
#akss
#nhs
#garamnur
#nurtherapysalt
#relax
#detox
#harmony





Badan segar bugar sepanjang hari

sblm ni badan sy rasa penat2..pada mula nya ada terfikir  untuk ambil apa2 vitamin 
utk still rasa segar spnjg hr .. setelah mengambil mandian garam nur sy rasa segar bugar spnjg hr.. alhamdulillah dgn izin Allah.






























MANFAAT & KELEBIHAN PRODUK :

[+] Kaya dengan 84 mineral dan iodin
[+] Mengurangkan sakit kepala
[+] mengawal suhu badan
[+] Meningkatkan peredaran darah
[+] Mengurangkan angin dalam badan
[+] Mengelakkan kekejangan otot
[+] Menguatkan tulang
[+] Membantu usus menyerap nutrien
[+] Mengembalikan kelembapan kulit
[+] Mengurangkan tanda-tanda penuaan
[+] Menyahtoksik badan daripada logam berat
[+] Meningkatkan metabolisme badan.
[+] Mengelakkan bengkak kelenjar tiroid
[+] Menggalakkan keseimbangan pH
[+] Mengurangkan refluks asid
[+] Meningkatkan kesejahteraan suami dan isteri
[+] Mewujudkan keseimbangan elektrolit
[+] Meningkatkan kecerdasan minda
[+] Menghindarkan gangguan makhluk halus

Aroma Lavender : merawat  stress, insomnia, migrain, ketegangan saraf, jerawat, resdung, ruam dan ekzema.

Aroma Lemon : anti-bakteria, merawat demam, menaikkan semangat, meningkatkan daya ingatan dan fokus.

Aroma Rose :  merawat kemurungan, melegakan kebimbangan, meningkatkan kasih sayang dan keyakinan diri, melancarkan kitaran haid & menjadikan kulit lebih berseri.


NUR THERAPY SALT

Kegunaan :  mandian dan rendaman kaki.

Bahan utama : garam himalaya premium, essential oil, filtered water, doa as-syifa’, seri wajah, dan doa-doa pilihan.

Digalakkan mengambil garam mandian dan garam masakan untuk kesan kesihatan yang lebih baik.
☺☺

berminat? perlukan khidmat nasihat ?
save dan wassap no ni ya +6014-297 9545


#nurhimalayansalt
#akss
#nhs
#garamnur
#nurtherapysalt
#relax
#detox
#harmony











Kemas 1 rumah, cergas punya pasal

saya dah mandi garam.. sgt osemmm
semalam letih lesu 
bila mandi air garam ni 
Alhamdulillah segar 

Hari ni siap kemas 1 
rumah..cergas punya pasal .. tq 



MANFAAT & KELEBIHAN PRODUK :

[+] Kaya dengan 84 mineral dan iodin
[+] Mengurangkan sakit kepala
[+] mengawal suhu badan
[+] Meningkatkan peredaran darah
[+] Mengurangkan angin dalam badan
[+] Mengelakkan kekejangan otot
[+] Menguatkan tulang
[+] Membantu usus menyerap nutrien
[+] Mengembalikan kelembapan kulit
[+] Mengurangkan tanda-tanda penuaan
[+] Menyahtoksik badan daripada logam berat
[+] Meningkatkan metabolisme badan.
[+] Mengelakkan bengkak kelenjar tiroid
[+] Menggalakkan keseimbangan pH
[+] Mengurangkan refluks asid
[+] Meningkatkan kesejahteraan suami dan isteri
[+] Mewujudkan keseimbangan elektrolit
[+] Meningkatkan kecerdasan minda
[+] Menghindarkan gangguan makhluk halus
Aroma Lavender : merawat  stress, insomnia, migrain, ketegangan saraf, jerawat, resdung, ruam dan ekzema.
Aroma Lemon : anti-bakteria, merawat demam, menaikkan semangat, meningkatkan daya ingatan dan fokus.

Aroma Rose :  merawat kemurungan, melegakan kebimbangan, meningkatkan kasih sayang dan keyakinan diri, melancarkan kitaran haid & menjadikan kulit lebih berseri.
NUR THERAPY SALT

Kegunaan :  mandian dan rendaman kaki.

Bahan utama : garam himalaya premium, essential oil, filtered water, doa as-syifa’, seri wajah, dan doa-doa pilihan.

Digalakkan mengambil garam mandian dan garam masakan untuk kesan kesihatan yang lebih baik.
berminat? perlukan khidmat nasihat ?
save dan wassap no ni ya +6010-865 9438
#nurhimalayansalt
#akss
#nhs
#garamnur
#nurtherapysalt
#relax
#detox
#harmony




17 Jan 2016

Kerja shif malam, bengkak kaki berkurangan

Alhamdu Lillah.. selepas menggunakan Garam NUR,  
badan terasa segar pada waktu pagi,

melawaskan pembuangan angin dalam badan 
rasa bengkak pada kki berkurangan 
disebabkan kerja shif malam 
& kulit muka tidak lagi 
berminyak .. 




MANFAAT & KELEBIHAN PRODUK :

[+] Kaya dengan 84 mineral dan iodin
[+] Mengurangkan sakit kepala
[+] mengawal suhu badan
[+] Meningkatkan peredaran darah
[+] Mengurangkan angin dalam badan
[+] Mengelakkan kekejangan otot
[+] Menguatkan tulang
[+] Membantu usus menyerap nutrien
[+] Mengembalikan kelembapan kulit
[+] Mengurangkan tanda-tanda penuaan
[+] Menyahtoksik badan daripada logam berat
[+] Meningkatkan metabolisme badan.
[+] Mengelakkan bengkak kelenjar tiroid
[+] Menggalakkan keseimbangan pH
[+] Mengurangkan refluks asid
[+] Meningkatkan kesejahteraan suami dan isteri
[+] Mewujudkan keseimbangan elektrolit
[+] Meningkatkan kecerdasan minda
[+] Menghindarkan gangguan makhluk halus

Aroma Lavender : merawat  stress, insomnia, migrain, ketegangan saraf, jerawat, resdung, ruam dan ekzema.
Aroma Lemon : anti-bakteria, merawat demam, menaikkan semangat, meningkatkan daya ingatan dan fokus.

Aroma Rose :  merawat kemurungan, melegakan kebimbangan, meningkatkan kasih sayang dan keyakinan diri, melancarkan kitaran haid & menjadikan kulit lebih berseri.
NUR THERAPY SALT

Kegunaan :  mandian dan rendaman kaki.

Bahan utama : garam himalaya premium, essential oil, filtered water, doa as-syifa’, seri wajah, dan doa-doa pilihan.

Digalakkan mengambil garam mandian dan garam masakan untuk kesan kesihatan yang lebih baik.
berminat? perlukan khidmat nasihat ?
save dan wassap no ni ya +6017-945 2219
#nurhimalayansalt
#akss
#nhs
#garamnur
#nurtherapysalt
#relax
#detox
#harmony





Migrain pun dah x macam dulu

Customer : dulu ada allergic kt bdn..skrg dh ilang

Ejen NHS : Wah ..byk perubahan blaku kat intan.. Alhamdulillah 

Customer : Aah..nk teruskan guna sampai bila2..migrain pun dh x mcm dlu

Ejen NHS : Alhamdulillah..sama macam umi .. akan guna smpai bila2




MANFAAT & KELEBIHAN PRODUK :

[+] Kaya dengan 84 mineral dan iodin
[+] Mengurangkan sakit kepala
[+] mengawal suhu badan
[+] Meningkatkan peredaran darah
[+] Mengurangkan angin dalam badan
[+] Mengelakkan kekejangan otot
[+] Menguatkan tulang
[+] Membantu usus menyerap nutrien
[+] Mengembalikan kelembapan kulit
[+] Mengurangkan tanda-tanda penuaan
[+] Menyahtoksik badan daripada logam berat
[+] Meningkatkan metabolisme badan.
[+] Mengelakkan bengkak kelenjar tiroid
[+] Menggalakkan keseimbangan pH
[+] Mengurangkan refluks asid
[+] Meningkatkan kesejahteraan suami dan isteri
[+] Mewujudkan keseimbangan elektrolit
[+] Meningkatkan kecerdasan minda
[+] Menghindarkan gangguan makhluk halus
Aroma Lavender : merawat  stress, insomnia, migrain, ketegangan saraf, jerawat, resdung, ruam dan ekzema.
Aroma Lemon : anti-bakteria, merawat demam, menaikkan semangat, meningkatkan daya ingatan dan fokus.

Aroma Rose :  merawat kemurungan, melegakan kebimbangan, meningkatkan kasih sayang dan keyakinan diri, melancarkan kitaran haid & menjadikan kulit lebih berseri.

NUR THERAPY SALT

Kegunaan :  mandian dan rendaman kaki.

Bahan utama : garam himalaya premium, essential oil, filtered water, doa as-syifa’, seri wajah, dan doa-doa pilihan.

Digalakkan mengambil garam mandian dan garam masakan untuk kesan kesihatan yang lebih baik.
berminat? perlukan khidmat nasihat ?
save dan wassap no ni ya +6017-947 2858
#nurhimalayansalt
#akss
#nhs
#garamnur
#nurtherapysalt
#relax
#detox
#harmony