Follow Us @soratemplates

29 February 2016

Sentiasa hebat.

Monday, February 29, 2016

Kita kena sentiasa rasa bagus supaya tindakan kita jadi bagus. Kita kena sentiasa rasa hebat sekali supaya matlamat kita sentiasa hebat. 


melawat anak didik sha @erisha di tempat kerja sambil hantar pendrive. Terima kasih terima 
kunjungan kami walaupun tiada dalam jadual tugasan hari ni. 


p/s baru tau apa perasaan mereka atau tetamu dilayan secara baik, kerana satu ketika dahulu kita pernah berbuat baik. Allahuakhbar manisnya  sebuah pertemuan dari situlah terbitnya kerinduan.



Minuman Cool Blast & Mee Hoon Bakso Memang Best!

Monday, February 29, 2016
Cerita Hari Ini. Jam ditangan menunjukkan 1.30 petang, tetiba rasa lapar dan teringat kedai makan kawan kita ni, sebab sebelum ni ada menjemput CF dan CA datang singgah nak makan-makan bertempat di Kem Batu 10.


tengah dok pilih mana satu air yang berkenan dihati 



sementara tunggu order chocolate cool blast ambik gambar jap 












Serius sedap mee hoon bakso ni original air tangan kedai cool blast cawangan panching 





Dari kiri Tokey Cf -panggil K nama glemernya hehe, manis orangnya di tengah CA Pakar Komputer MS Office dan bertudung putih CF tengok tu senyum orang kekenyangan memang giteeww 






Terima kasih owner cool blast belanja kami berdua makan hari ini, siap layan kami makan, sebenarnya memang tak berjanji nak berjumpa, rezeki Allah, sampai saja owner pun baru sampai, memang rezekilah.


Follow fb Kamarul Akmar Kamarudin dan alamat kedai no.305, batu 10 jalan panching off jalan gambang, 25150 kuantan pahang.










Senyum adalah ubat

Monday, February 29, 2016
Saya nak ajak anda senyum. Senyumlah. Senyum ada manfaatnya pada sistem saraf otak, Kalau anda mulakan hari dengan senyuman, ia macam ubat yang diberikan pada badan untuk sihat. Eh bukan ubatlah, tapi multivitamin, Hah macam multivitamin gitu..

Apabila kita tersenyum, kita hanya menggunakan 17 otot muka berbanding 43 ketika mengerutkan dahi. Patutlah orang yang kerap kerut dahi cepat berkedut dan cepat nampak tua. 





Gambar kenangan bersama pengantin sehari 
jama @ nurjamaliah batch 2012




Comel memang comel diserikan lagi oleh 
dandanan Butik Pengantin Comel 
Taman Guru Kuantan Pahang

Pengalaman ke Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pahang.

Monday, February 29, 2016

Langkah kaki ke bangunan ini penuh dengan semangatnya, CF datang ke mari waktu rehat seawal jam 1 petang, dah niat sesiap nak jumpa atie dan aida pelajar praktikal IPM.

Jujur ini adalah kali pertama selepas CF berehat dari mengajar sepenuh masa, baru ini kali pertama menjejakkan kaki ke tempat praktikal.

15 tahun di IPM tak pernah ke tempat praktikal pelajar? ish biar betul, ya betul dan tepat sekali, bagi berlaku adil CF buat keputusan tidak melawat ke tempat praktikal.


Jadi jumaat lepas 26 Februari 2016 itulah kali pertama, bukan niat asal melawat tempat praktikal sebab ada urusan lain berjumpa atie

bak kata orang alang-alang pergi nak jugak tengok pejabat nya nak jugak tengok cara kerja, biasanya CF tau cara kerja pelajar bila mereka menghantar laporan tugas bulanan melalui e-mel.

Sebelum naik ke pejabat kita berempat makan di kantin Pejabat Setiausaha Kerajaan Negeri Pahang, rasanya sepanjang pengalaman CF inilah kali pertama makan kat sini. hehe cam pelik jer kan CF ni haha

Tak kesah lah janji dapat jugak makan kat kantin ni.




menu kat sini best jugak CF suka dengan fresh oren nya wahh tetiba rasa dahaga nak minum fresh oren lagi neh hehe 







Sebelum jam 2 petang kami dijemput oleh atie dan aida naik ke pejabatnya 
haa tau tak cf dan ca gambar kat mana ? bilik YB, amboi kerlass gitu kan 




Tuan Ezuan selaku ketua yang menguruskan pelajar praktikal dari IPM 
dia memberi beberapa saranan untuk penambahbaikan untuk memajukan pelajar.





Waktu ni atie tak tau gambar dia disnap secara sembunyi hehe 
tengah cari fail yang diminta oleh boss nya itu 






Sebelum balik kami bergambar kenangan 





24 February 2016

Tulis matlamat anda

Wednesday, February 24, 2016
Mengikut kajian 2010 hanya 2% daripada golongan dewasa yang menulis matlamat mereka sendiri. Baki 98% yang lain mungkin tidak mempunyai matlamat hidup atau pun sekiranya ada tidak menulisnya.

Menulis matlamat anda seperti anda membuat perjanjian dengan diri anda sendiri. Matlamat tersebut akan tersemat dalam fikiran anda dan sentiasa mengingatkan anda secara sedar, atau pun separa sedar untuk anda mencapainya.

Matlamat yang tidak tertulis seumpama angan-angan sahaja. Apabila anda menulis matlamat anda di atas kertas, ia menjadi sesuatu yang nyata dan boleh disentuh.

Anda telah membawa matlamat dalam imiginasi kepada bentuk yang anda dapat menggenggamnya! Sama dengan tujuan matlamat anda.

Matlamat biarlah yang realistik ya, Matlamat yang tidak realistik hanya akan melemahkan motivasi diri anda apabila matlamat anda itu gagal dicapai.

Tetapkan Deadline

Matlamat tanpa deadline ialah matlamat yang tidak lengkap

Contoh menulis matlamat yang betul begini

Saya memiliki Alza 1.5 S Automatik (Metallic) warna biru (Electric Blue Metallic) pada 8 September Hari Khamis Tahun 2016.  

Bilakah deadline yang terbaik ? 6 bulan,  1 tahun, 3 tahun, 5 tahun atau 10 tahun

Ada gambar lagi bagus letak di skrin pc, hp atau print gambar letak dalam buku  juga boleh tengok kat website 

Cara begini menulis matlamat yang jelas pastikan kereta yang mahu dibeli ditulis jenis  model

Sebab ada sorang kawan dia nak beli kereta dan dia pun dapat kereta, Cuma model kereta tu tahun 90-an hehe


Apakah yang patut anda lakukan sekiranya anda tidak berjaya mencapai matlamat sebelum tarikh deadline? Senang saja .. berikan satu tarikh deadline yang baru!

23 February 2016

Ubahkan diri

Tuesday, February 23, 2016

Anda perlu disiplin diri anda untuk bangun lebih awal, usaha lebih kuat, dan kerja lebih lama untuk menjadi kaya. Kejayaan kewangan amat sukar untuk dicapai sekiranya kita hanya menumpukan pada waktu kerja 8 jam sehari.

Kajian pada golongan yang berjaya dari segi kewangan menurut buku The Milionaires Next Door menunjukkan waktu yang mereka fokus pada kerja-kerja yang penting dan produktif secara purata adalah antara 60 hingga 70 jam satu minggu,

Jika

kerja 7 hari seminggu,
maka orang kaya kewangan kerja 10 jam sehari

kerja 6 hari seminggu,
maka orang kaya kewangan kerja 12 jam sehari

kerja 5 hari seminggu,
maka orang kaya kewangan kerja 14 jam sehari



Kebanyakan yang mencapai status jutawan memberi tumpuan bekerja secara produktif yang lebih lama melebihi 80 jam seminggu! 

22 February 2016

Bila komputer sakit demam

Monday, February 22, 2016
Hampir dua minggu komputer bermasalah, detik hati mungkin amalan tak kuat ni, sebab cf selalu ingat kata abah, apa-apa berlaku ada kaitan diri kita dengan Maha Pencipta. 

Allahuakhbar, banyak dosa ni, dosa kecil kita tak nampak, dosa kita mengata orang dalam hati pun dikira dosa kecil 

Lebih kritikal bila button pada cpu tu berbunyi tettt dengan bingit sekali, bila resert beberapa kali , dekat 30 kali dengan kadar 1 minit sekali reset.

Doa kat Allah dalam hati, Ya Allah, aku banyak kerja nak siapkan ni Ya Allah, tolong Ya Allah kau bantu aku Ya Allah, hanya Engkau Yang Maha Pengasih yang menggerak segalanya ya Allah, Ampunkanlah dosa-dosaku Ya Allah.

Selang beberapa minit selepas berwudhuk dan berdhuha seketika. Alhamdulillah komputer berfungsi.

Dalam 1 minggu, 3 kali kejadian ni berlaku, komputer berjaya dihidupkan selepas 30 minit, Allahuakhbar dugaan kecil, melanda kita dah gelabah kan. Allah bagi sikit ujian untuk kita mengingati DIA lebih lagi.

Dan semalam seharian komputer tidak berjaya dihidupkan gerak hati kena hantar kedai, ikut kajian dalam google masalah ni berlaku disebabkan beberapa masalah lain.

Hari ni fokus nak hantar ke kedai komputer cpu ni dan siap hari ni hehe, hamboi cepatnya nak siap, apa pun cf set dalam minda cpu siap hari ni.

Kedai komputer ni kita dah biasa berurusan sejak 3 ke 4 tahun yang lalu, lokasi berdekatan dengan Mega mall Kuantan, setakat hari ni alhamdulillah memuaskan.





ambik gambar sorok-sorok duduk dari arah jauh hehe 
kena tunjuk kat team akss, boss dia buat apa tu, 
tak nampak online pun hehe



setelah diperiksa mana tak kena 






hai cover dia pun kena tukar, alang-alang dah datang tu 
tukarlah set luar sebab tempat pendrive pun dah rosak

pada mula pekerja kat situ bagi tau kena tinggal 

sebab kena tukar semua cover kira 1 set

cf pun keluarlah ayat
"alaa sayangnya nak tinggai kerja banyak ni'
dalam hati berdoa, Ya Allah moga dipermudahkan urusan.

Terus pekerja kedai tu buat mana patut dann siapp, alhamdulillah.






padan lah cpu merah, dan mouse pun merah 
meriah gitu, moga boleh buat sale membara, aamiin.

Hari ni tukar keyboard, warna hitam + kaler biru hehe 

alhamdulillah banyak berbakti juga kenangan dengan 
komputer ni, salah satu nyawa bisnes


Ucaplah terima kasih kepada sesiapa yang membantu kita.

rujukan penulis Majalah IT

Ok nak sambung kerja :)

Dosa

Monday, February 22, 2016
“Dan sesungguhnya seseorang itu ditahan rezekinya disebabkan dosa-dosa yang sentiasa dilakukannya (Riwayat Ibnu Majah dan Ahmad)


21 February 2016

Setiap Kesusahan Ada Kesenangan

Sunday, February 21, 2016

“Oleh itu, maka (tetapkanlah kepercayaanmu) bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan. (Sekali lagi ditegaskan): bahawa sesungguhnya tiap-tiap kesukaran disertai kemudahan.
– Surah al-Insyirah 94: Ayat 5-6


20 February 2016

Berikan 100% komitmen

Saturday, February 20, 2016



Apa jua pencapaian yang hebat akan disambut dengan berbagai-bagai masalah dan halangan di sepanjang jalan.

Lagi hebat matlamat anda, lagi hebat masalah dan halangan yang perlu ditempuh. Pastikan anda komited kepada matlamat kewangan anda dengan memberi sepenuh tenaga dan perhatian untuk terus mencapainya walaupun pelbagai masalah dan halangan akan mengundang. JANGAN SESEKALI PUTUS ASA.

Pengasas syarikat komputer gergasi IBM pernah ditanya
“Bagaimanakah untuk mencapai kejayaan dengan pantas?
Jawabnya, Gandakan kegagalan anda dan anda pasti menjumpai kejayaan dengan pantas!’



Sebarang kegagalan yang anda temui merupakan pengalaman belajar. Jika anda baca kisah-kisah mereka yang berjaya, pasti anda akan temui kisah kegagalan. Seseorang itu tidak akan berjaya sekiranya tidak menemui sebarang halangan.

Kekuatan

Saturday, February 20, 2016
Jangan takut KEGAGALAN kerana takut kegagalan bermakna MENGHINDARI KEJAYAAN.


KEGAGALAN mengajar kita KEKUATAN, Takut kepada kegagalan mengajar kita untuk TERUS GAGAL.

19 February 2016

CPUV Huawei Mate S

Friday, February 19, 2016
Ehem dapat lagi bonus dari nuffnang kali ni CPUV Huawei Mate S, rezeki depan mata kan kita grab aje lah kan hehe

Memamg ada verangan nak henfon baru, cuma belum set nak model apa kan tup tup tengok kat earning eh dapat bonus

mudah mudah rezeki di makbulkan dapat henfon, bolehlah  henfon garam nur ditukar baru, aamiin












Office Baru Garam Nur

Friday, February 19, 2016

 Jika dah rezeki tu tak ke mana kan. tugas kita usaha dan Allah Maha Mendengar, alhamdulillah malam tu discuss dengan team sampai jam 2 pagi dan ke esokkan decide pilih office mana yang sesuai sebab kami ada 3 lokasi pilihan.

Aku Kaya Sales & Services(AKSS) produk utama yang dikeluarkan adalah NUR Therapy Salt dah ada ofis, alhamdulillah sebelum ni di Kuantan, nak ubah angin hehe tak lah peluang pasaran tu kita dah nampak dan lain lain faktor.

Alhamdulillah 11hb Februari 2016 pejabat AKSS di Menara Ilham Jalan Binjai Kuala Lumpur.





Garam Mandian NUR atau NUR Therapy Salt  




Memang dari dulu bergambar nah ni hasilnya 




Ok sebelum masuk pejabat sesiap ambik gambo 





Nak berurusan pasal garam nur boleh boleh hubungi
Cik Diana Assistant AKSS 






Ni belah luar pejabat 




bangunan luar, dengan ketinggian 53 tinggkat 




sebelah depan pejabat ada apartment, ca tengah membilang tingkat apartment tu hehe


nanti kita sambung cite lagi yek :) semoga perkongsian menggembirakan 
bagi uols yang selalu tertanya-tanya ofis cf di mana 

opss cf memang tak selalu kat pejabat yek 
kami bagi bagi tugas 

walaupun owner produk, belum masanya 
merehatkan diri 

baru 2 tahun kot, banyak benda lagi nak kena belajar hehe 


koleksi gambar ini hak milik www.nurfarizan.com


sesenang singgah kat web garam nur ya 

Doa Jutawan

Friday, February 19, 2016
“Moga Allah s.w.t memperkenankan aku menjadi seorang jutawan yang sifatku seperti sumber air yang sentiasa mengalir dari sebuah telaga. Air itu mengalir memberi minum kepada musafir yang singgah berteduh dan haiwan yang panas kehausan. Air itu mengalir tidak kering-kering hingga ke hari kiamat, Aamiin. 

Rantai tangan pemberian pelajar tersayang

Friday, February 19, 2016
hehe gambar ni gambar dah lama kira kira 2 bulan yang lepas, tengah mengemas pc tengok gambo lama sayang nak delete, send kat blog ada faedahnya kan 

Ima tudung hijau ni kreatif orangnya,  asalnya hanya hobi buat rantai tangan, sesetengah orang kata gelang, dua dua boleh kot hehe 




tengok tu anak didik yang penuh kasih sayang pakai kan rantai tangan kat cikgu komputer, ca adawiah 


hmm cantik nye ca pakai, detik hati ima hehe



ni rantai tangan cf cantik kan, ambil masa yang lama nak siapkan rantai tangan ni 



sebelum balik sempat posing kat ofis ima dan sebelah kiri tu hai ida orang nya comel 




kami dari kiri ca, cf, ima dan ida time ni dah pukul 4 lebih muka pun dah layu hehe 

berminat nak order rantai tangan boleh contact ima ya 


p/s : keempat-empat adik manis ni pengguna garam nur. kbai :)


Buat keputusan hari ini

Friday, February 19, 2016
Ramai antara kita tidak membuat keputusan untuk menjadi kaya, sudah tentunya ramai yang mengharapkan kekayaan.

Ramai juga yang berdoa untuk mendapatkan kekayaan, Tetapi langkah yang seringdilupakan adalah untuk anda membuat keputusan untuk menjadi kaya.

Langkah Menjadi Kaya

1.   Tetapkan matlamat anda un tuk menjadi bebas kewangan.  Bebas kewangan bermaksud bebas membeli tanpa ada had dan batas. Contoh nak beli susu anak, tak lah berkira pasai duit kita tidak terhad.

Tanamkan niat di hati bahawa anda akan berkorban dan berusaha untuk mencapai matlamat kewangan. Dah biasa kerja office hour 9 to 5 kali ni lebihkan usaha membuat kerja part time dan usaha tanpa jemu. Buat bisnes online kategori dropship ajer, tapi post secara konsisten sehari 10 post selama 3 bulan. Itu dinamakan usaha, paling penting perlu berilmu terlebih dahulu.

Tanpa membuat keputusan, anda bagaikan berdiri di tengah-tengah pagar. “Jadi kaya pun tak mengapa..tak jadi kaya pun tak mengapa.”

Mulai hari ini, tetapkan keputusan anda untuk menjadi bebas kewangan.
Tetapkan keputusan untuk memulakan perniagaan.


Keputusan ini akan memberi fokus kepada anda untuk mencapai matlamat anda.

Taburan yang membuahkan hasil

Friday, February 19, 2016
Hukum alam menyatakan apa yang anda beri dan taburkan akan membuahkan hasil. Sekiranya anda merancang untuk taburkan sedikit usaha, maka, sedikitlah pulangan anda.

Sekiranya anda merancang untuk menaburkan bergunung-gunung usaha, maka hebatlah pulangan yang anda akan terima. Mereka yang melanggar hukum ini ialah mereka yang sering ditipu dengan skim-skim piramid, skim cepat kaya, SCAM dan pelaburan yang hanya akan meleburkan wang sendiri.


18 February 2016

ONEXOX. Apa yang anda perlu tahu?

Thursday, February 18, 2016
Alhamdulillah CF dah start guna ONEXOX pada bulan Disember tahun lepas, setakat ini tahap kelajuan yang munasabah hehe, bukan apa dunia bisnes CF memang dunia online, jadi perlulah ada kadar kelajuan yang membuatkan kita senang nak berurusan.

Okies kat sini CF share ONEXOX. Apa yang anda perlu tahu :


 1. KADAR PANGGILAN
+ Bawah 10 saat : 5 sen ke semua rangkaian
+ Bawah 30 saat : 9 sen ke lain rangkaian / 7 sen sesama ONEXOX
+ 30 saat seterusnya : 9 sen ke semua rangkaian / 8 sen sesama ONEXOX

2. KADAR SMS
+ 10 sen ke lain rangkaian
+ 1800 SMS percuma ke sesama ONEXOX

3. KADAR FAMILY & FRIEND
+ 10 nombor semua rangkaian
+ Kadar panggilan 6 sen setiap 30 saat
+ Kadar SMS 2 sen

4. TEMPOH AKTIF KREDIT
+ 2 Tahun 4 Bulan
++ Nombor baru layak jika bertopup RM50 dalam tempoh 30 hari selepas pendaftaran berjaya
++ Kekal nombor lama layak automatik

5. DATA BERKELAJUAN TINGGI
+ 500MB RM18
+ 1.5GB RM28
+ 3GB RM48
+ 4GB RM58
++ Tiada Pay Per Use

6. INSENTIF USER GET USER
Insentif 6% dari nilai topup user yang diperkenalkan. Tiada had tempoh, selagi user yang diperkenalkan topup, di mana-mana sahaja.

7. TIADA GST
Semenjak 1 April 2015

8. PENYATA PENGGUNAAN
User boleh melihat detail penggunaan dan caj melalui web selfcare. Tanpa caj

9. TIADA KONTRAK
Sekiranya user tidak berpuas hati dengan perkhidmatan ONEXOX, boleh port out bila-bila masa ke rangkaian pilihan user

10. HARGA SIMKAD

 Hanya RM10 




Tengok adik kita yang sorang ni walaupun baru berusia 18 tahun dah mampu beli simkad tau sebab simkad ni tak membebankan tempoh kekal aktif sim ni 2 tahun 4 bulan @ 28 bulan, so boleh jimat banyak tau! dan tak perlu topup banyak kali untuk talian kekal aktif.


Terima kasih Dealer ONEXOX yang telah menaja talian Khidmat Nasihat Garam NUR.  Boleh baca kisah ni KAT SINI YA 



Berminat nak order simkad?

Pilih No Baru atau KEKAL No.Lama

✆ WhatsApp Dealer DYSD 30680 
☞ +6010-867 0212 (Team Syempoi)

✆ WhatsApp Sub Dealer DYSD 35581
☞ +60111-337 6456 (Maira)




17 February 2016

Pudina Mampu Legakan Selesema

Wednesday, February 17, 2016

Terdapat pelbagai jenis pudina di seluruh dunia.

Antaranya:
-'Mentha Spicata Moroc-Can' berkesan meredakan kekejangan otot
-'Mentha Aquatica' merawat cirit-birit
-'Mentha Arvensis' melegakan demam selesema dan hilangkan rasa loya.
.
.
Pudina bertindak sebagai perangsang.
Membantu proses penghadaman.
Mengurangkan flatulens.
Ia juga bersifat antiseptik, antiparasit dan antivirus.
.
Daun pudina digunakan untuk membuat ubat sapu bagi merawat selesema, sakit kepala , kekejangan otot dan sakit2 badan.
.
.
Bagi anda yang ingin melegakan demam selesema dengan mudah dan efektif, 

amalkan mandian therapy lemon dan therapy oil atau minyak angin yang berasaskan pudina.
Ini kerana therapy lemon dan therapy oil berkesan meredakan suhu badan yang tinggi. 

.
Info lanjut, sila klik: www.nurhimalayansalt.com
.
WHATSAPP ke 014-297 9545 untuk tempahan segera.

15 February 2016

Tips Kurangkan Sakit Kaki Akibat Terlalu Lama Berjalan

Monday, February 15, 2016


Berjalan atau melakukan senaman memang meletihkan. Terutama pada kaki. Apa yang boleh kita buat adalah dengan angkat kaki dan sandar pada dinding.
.
Menurut kajian oleh Ottawa  University, Tindakan merehatkan kaki pada dinding atau kerusi lebih kurang 10-15 minit dan boleh melegakan otot dan kembalikan tekanan darah,  degupan jantung pun normal.
.
Dan pilihan lain kita boleh juga merehatkan kaki dengan menggunakan rendaman kaki #GaramNur yang amat membantu meredakan kesengalan otot kaki dan lenguh kerana berjalan atau berdiri lama.
.



Dapatkan Tips Kesihatan & Penjagaan Diri

Like Facebook






===============
THERAPY SALT LAVENDER (TS-01)
MANDIAN DAN RENDAMAN KAKI
================

.

.
Garam batu penuh mineral ini mudah di larutkan dan diserap ke dalam lapisan kulit untuk membuang kotoran luaran dan dalam badan.
.
Therapy Salt Lavender membantu memberikan kelegaan dan tenaga serta merta setelah seharian penat bekerja.
.
Bagus digunakan dibuat mandian dan rendaman kaki untuk kesan kesegaran yang luar biasa.
.
.
✔ Mandian dan Rendaman Kaki Therapy Salt Lavender juga bagus untuk :
.
✔ Mengurangkan kerisauan dan perasaan stress yang kritikal.
.
✔ Memberikan tidur yang cukup meningkatkan kualiti tidur yang lena,
.
✔ Membaiki kulit wajah dan mengurangkan jerawat.
.
✔ Memperlahankan penuaan dengan antioksida yang tinggi.
.
✔ Merawat ekzema dan kesan akibat gatal-gatal.
.
✔ Membantu mengurangkan sakit kepala dan pening.
.
 Kandungan : garam himalaya premium, aromaterapi lavender, essential oil dan doa terpilih.
.
.
Berat Bersih 500gram .
Harga RM30 (pack).
22 kali penggunaan



CARA PENGGUNAAN GARAM NUR 
==========================
.

 MANDIAN : 2 sudu Therapy Salt larut dalam 5 liter air. Mandi selepas pembersihan badan dan lap dengan tuala.
ps : Selepas mandi dengan Mandian Therapy Salt, tidak perlu dibilas dengan air.
.
.
 RENDAMAN KAKI : 2 sudu Therapy Salt larut dalam air paras buku lali. Rendam 30 minit.
.
 ps: Sesuai mandi dengan menggunakan ais, air suam atau air biasa. Digalakkan mandi pagi dan petang

.
Dah ramai yang merasai kehidupan yang sihat dan membahagiakan , alhamdulillah kita terima TESTIMONI  "Kaki Dah Tak Lenguh" dan kastemer dari Perlis repeat order katanya memang best bila mandi garam nur






Berminat nak cuba boleh klik kat sini --> PM Nur Himalayan Salt


Nasi Goreng Sangat Sedap

Monday, February 15, 2016
Waktu makan tengahari dah hampir tiba, semestinya kita nak sajikan menu sihat untuk keluarga betui dak, garam dan kehidupan seharian memang tak boleh dipisahkan,

walaupun masakan tu kira memang dikira sedap sangat, apalah gunanya tidak meletakkan garam masakan,

===============================================


Goreng nasi guna Garam Nur hari nie.... sangat sedaapp... (y) (y) (y)  - Lulu Nadya

.
.


󾬗 NUR COOKING SALT adalah GARAM MASAKAN NUR diperkaya lagi dengan 84 mineral yang diperlukan oleh tubuh badan.

󾬗 Sangat mudah diamalkan. Hanya masak menu yang berkhasiat dan tambahkan NUR COOKING SALT .

󾬗 Sudah ramai pengguna yang telah merasai keenakan setiap menu yang dihidangkan.

NUR COOKING SALT dan mendapat 1001 khasiat walaupun dalam 1 masakan.

.
✓ 84 mineral yang diperlukan oleh tubuh badan
✓ Melarutkan dan menghapuskan endapan untuk pembuangan toksin.
✓ Mengawal kandungan air di dalam dan di luar sel-sel
✓ Keseimbangan pH alkali / keasidan dan membantu mengurangkan refluks asid
✓ Melancarkan metabolisme badan dengan betul
✓ Mencegah kekejangan otot
✓ Merawat tekanan darah rendah
✓ Memudahkan usus menyerap nutrien
✓ Menguatkan tulang
✓ Mencegah goiter
✓ Meningkatkan peredaran darah
✓ Mewujudkan keseimbangan elektrolit

.
1 pack 500gram
harga rm6

http://nurhimalayansalt.com/cooking-salt/

Nak cuba trial pack ? boleh klik kat sini ya

Tempahan WhatsApp +6014-297 9545

#nurhimalayansalt #garamnur #garamasakan #jomsihat #sayajualonline

8 February 2016

Review : Meeraqas Vendor by Diana

Monday, February 08, 2016
Baru berkesempatan melawat kwsn.
sambil2 cek stok n tambah apa2 yg patut




Tau ke kite kat mn ni
Meeraqas Vendor.






































Kite pun vendor jugek..hihi 
Haa ni list brg2 kite kat cni

✔pakaian n brg2 baby
✔virgin coconut oil
✔caliph
✔qaseh gojes
✔serum gojes
✔savanah cocoa malt
✔g star kids
✔g star vteen











Jemput la dtg shopping 
Nak window shopping
pun bole...

xkena byr punye..ngeh2..

Senang je nak cari boutique ni..
btl2 atas MAYBANK TAMAN TAS KUANTAN.
mmg tempat tumpuan org ramai area ni.

Sambil tgk stok sendiri sempat la
capai produk dr vendor2 lain.

Mcm2 ada...xyah ssh2
nak g byk tempat klo nk cr brg.

Haa produk Garam Nur
sambar Garam Nur. Garam bukit ori tau...
TANPA BAHAN KIMIA.

Yg plg penting murah je rm6
Masak2 guna garam ni je...

xyah nak risau dah..hihi..
MOH KITE SHOPPING!!