Follow Us @soratemplates

30 March 2016

PERCUMA Cara Bina Cover Foto Facebook

Wednesday, March 30, 2016
tadi follow ilmu cikgu June. tetiba terklik cover foto cikgu. eh bukan sengaja tau. sebab awal pagi tadi minta dengan Allah nak update cover foto. dah berminggu terkosong macam tu saja.
.
.
terima kasih cikgu. asbab saya follow cikgu, rezeki hari ni. dapatlah rumah facebook ni cecantik gitu.
.
.
jom follow cikgu June Mohd Som dengar cerita cikgu banyak share Basic Online Positioning. cepat tau sebelum ada sebarang pindaan berlaku hehe





bila nak dapatkan idea, cf akan login ke canva. best kan dapat macam-macam ilmu selagi kita rajin belajar dan praktikkan ilmu itu 

ini satu lagi cf buat 



maka terhasilah idea kretip iteww.  cantikkan. ceria hehe . cf buat yang free saja tau boleh sama-sama belajar kat https://www.canva.com/

.
.
selamat mencuba! 

#CF_CikguFarizan
#Pengasas #NurHimalayanSalt
#GengBOP 


♡ LIKE ♡ SHARE ♡ COMMENT

29 March 2016

Karipap Mama Paling Ohsem!

Tuesday, March 29, 2016
Waktu petang sangatlah best dengan angin sepoi-sepoi bahasa menghirup teh o suam dengan menikmati Karipap Mama. kenapa panggil nama karipap mama? 

Oh macam ni, karipap ni ownernya adalah seorang mama hehe, panggilan mesra mama atau Mama Rokiah.

Bercerita tentang karipap, ada pelbagai jenis karipap iaitu karipap ayam .. hmm best dah makan sedap. goreng sendiri hehe 

bila mama yang goreng dan sajikan kepada kami tiga beradik .. amboi bukan main aroma karipap ni menusuk ke hidung hehe .. apa tah lagi bila dimakan memang sedap sampai he hari ni.

karipap dalam gambar ni adalah karipap temosa. haa mesti uolss ingat karipap yang isinya kosong dan penuh kelapa kan?

Istimewanya karipap mama adalah isi ikan nya terasa dalam mulut, kelapa rasa sikit saja dan hirisan serai membuatkan kami terbuai dengan kerangupan karipap mama ni. 

Serius karipap mama memang sedap dan ternyata mama masak dari hati. Dan inilah kali pertama kami rasa karipap paling sedap!

karipap ni orang memang order banyak, beratus-ratus biji sekali order.. dah sampai ke Melaka, Kuala Lumpur dan ke negeri negeri yang lain.

Karipap ini boleh di tempah belum bergoreng atau dah pun bergoreng. boleh bincang dengan mama dulu ya. 




Sebarang pertanyaan dan tempahan hubungi terus Mama Rokiah ditalian 013-996 4174 (Kuantan, Pahang) 

22 March 2016

Testimoni Garam Nur Himalayan Salt

Tuesday, March 22, 2016
Alhamdulillah.
Antara testimoni Nur Himalayan Salt yang amat berpuas hati.
Dapatkan mandian Nur Himalayan Salt daripada kami. 
Di jamin harga mampu milik dan berpatutan.
Terdapat 3 aroma untuk anda pilih.
sms atau whatsapp
014 297 9545
014 297 9545
014 297 9545
atau anda boleh pm di page kami


21 March 2016

Testimoni Garam Nur Himalayan Salt

Monday, March 21, 2016
Alhamdulillah.
Antara testimoni Nur Himalayan Salt yang amat berpuas hati.
Dapatkan mandian Nur Himalayan Salt daripada kami. 
Di jamin harga mampu milik dan berpatutan.
Terdapat 3 aroma untuk anda pilih.
sms atau whatsapp
014 297 9545
014 297 9545
014 297 9545
atau anda boleh pm di page kami
bit.ly/NurHimalayanSaltHQ


19 March 2016

Cara cepat REPLY mesej di facebook

Saturday, March 19, 2016


Zaman serba-serba memerlukan action atau tindakan yang cepat apabila customer atau bakal customer kita menghantar  mesej di dalam kotak pesanan
Bagaimana nak buat?
Langkah 1: Masuk fanpage kita dan klik SETTING
Langkah 2: Pilih 'Messaging'
Langkah 3: TICK "Use instant Replies'
Langkah 4: Isikan template anda


Dicadangkan terus berikan arahan mereka whatapp/sms atau telefon anda.
.
.

Apa itu sedekah subuh?

Saturday, March 19, 2016
Bismillah. Beberapa bulan lepas cf di invite oleh rakan sahabat ke group facebook. Terpanggil untuk berkongsi mengenai sedekah subuh di laman blog ini. Sedekah Subuh ini dibawah Pertubuhan Kebajikan Sedekah Subuh dibawah kelolaan pemilik facebook Mahawa Pilus 


CF inbox untuk dapatkan detail tentang sedekah subuh. Alhamdulillah dapat banyak info dan cf kongiskan seperti mana maklumat ini dihantar melalui pesanan mesej di facebook.


Gambar : Carian Google



Apakah sedekah subuh ?

Sedekah yang diberikan pada waktu sebaik sahaja matahari terbit atau masuk waktu subuh dan dilaksanakan selepas seseorang itu solat subuh.

Jangka waktu yang dicadangkan ialah selepas subuh dan sebelum masuk waktu syuruk

https://scontent-hkg3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xfp1/v/t34.0-12/12647889_1179688612058789_513989573_n.jpg?oh=326b340e307919a1ad93967ee16eaffe&oe=56EEB8BAPendekatan sedekah ini dilaksanakan ialah dengan memasukkan sedikit wang ke dalam 1 bekas secara istiqamah selama 40 hari 



Cara melaksanakan sedekah subuh

Cara atau langkah-langkah
1. Sediakan satu bekas yang boleh diisi duit. Saya cadangkan bekas kuih raya plastik bertutup merah yang jernih warnanya (atau apa saja bekas yang sesuai)

Tujuan / Rasional :
Lestari – Kitar semula (Mudah dan murah) Nampak duit kita terkumpul sebab warna bekas tu jernih – jadi motivasi

2.  Tulis nama anda berserta tarikh hari anda memulakan sedekah subuh dan lekatkan di tabung itu jika ramai yang hendak buat dalam rumah anda (tidak tulis pun tidak berdosa!)

Tujuan / Rasional :
Bertanggungjawab terhadap tabung anda sendiri 

3.  Setiap pagi selepas solat subuh masukkanlah sedikit duit dalam tabung tersebut – seikhlas hati, RM2.00 atau RM1.00 ataupun RM0.10 tak kisah asal ikhlas dan mampu

Tujuan / Rasional :
Biar sikit asal istiqamah. Sederhana dalam amalan.


4.  Semasa anda memasukkannya, niatlah dalam hati tenang hajat @ apa keperluan anda. Mudah-mudahan Allah perkenankan

Tujuan / Rasional :
Tidak salah memohon dari pemilik kita Allah tempat meminta. Jangan fikir ikhlas @ tidak sebab untuk ikhlas kena latihan.


5.  Selepas itu doa (ringkas saja dlm Bahasa Melayu pun boleh dan yakinlah bahawa setiap janji Allah benar) contoh : Ya Allah, perkenankanlah hajatku.

Tujuan / Rasional :
Bertawasul dengan amal soleh. Membentuk keyakinan ke peringkat haqqul yakin.


6.  Teruskan setiap subuh hingga bukup 40 hari @ 30 hari. Tak salah kalau tiap-tiap hari nak pergi beri sendiri ke rumah anak yatim.

Tujuan / Rasional :
Untuk membentuk sikap istiqomah. Untuk menjimatkan masa (waktu pagi sibuk dengna urusan pergi kerja/sekolah)


7.  Waktu yang dicadangkan ialah SELEPAS SEBUBUH SEBELUM SYURUK (boleh juga diwaktu lain kerana sedekah tiada had masa)

Tujuan / Rasional :
Setiap pagi ada malaikat yang mendoakan orang yang membuat amal soleh. Rebut peluang ini dnegn iringan soa malaikat. 


8.  Setelah 40 hari terus keluarkan untuk dibuat agihan. Teruskan sedekah subuh pada 41 hari dikira 1 semula. Tidak menjadi kesalahan jika tidak cukup 40 hari – misalnya saya buat “calling fo SEDEKAH SUBUH”. Jadi tuan / puan boleh keluarkan walaupun baru 1 minggu kerana keperluan untuk melaksanakan ibadah secara berjemaah dengan Team Sedekah Subuh melaksanakan 1 projek. Tetapi esoknua kena sambung seperti biasa.

Tujuan / Rasional :
40 hari ini hanya latihan untuk istiqomah juga untuk membentuk kesabaran juga untuk menguji keimanan. Sejauh mana kita amanah menjaga duit sedekah selama 40 hari itu untuk memudahkan @ jika mampu pergi cari fakir miskin setiap subuh setiap hari (ini lebih baik)


9.   Jika outstation masih diteruskan lepas subuh asingkan duit yang hendak disedekahkan itu ke dalam sampul duit raya / envelope / terpakai atau apa saja bekas yang berasingan, dan apabila sampai  ke rumah kelak, masukkan duit yang disedekahkan itu dalam tabung sedekah subuh kita.


Tujuan / Rasional :
Supaya kita tetap melaksanakan sedekah walaupun berada di mana saja.













Pertubuhan Kebajikan Sedekah Subuh
016-328 3909


Akaun Sedekah Subuh
Maybank 
5622 - 6351 - 9387 



Di antara orang-orang yang mendapatkan do’a dari para Malaikat adalah orang-orang yang selalu berinfak di jalan kebaikan, dan di antara dalil yang menunjukkan hal tersebut adalah:
1. Imam al-Bukhari dan Imam Muslim meriwayatkan dari Abu Hurairah Radhiyallahu anhu, beliau berkata: “Rasulullah Shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda:
ู…َุง ู…ِู†ْ ูŠَูˆْู…ٍ ูŠُุตْุจِุญُ ุงู„ْุนِุจَุงุฏُ ูِูŠْู‡ِ ุฅِู„ุงَّ ู…َู„َูƒَุงู†ِ ูŠَู†ْุฒِู„ุงَู†ِ ูَูŠَู‚ُูˆْู„ُ ุฃَุญَุฏُู‡ُู…َุง: ุงَู„ู„َّู‡ُู…َّ ุฃَุนْุทِ ู…ُู†ْูِู‚ًุง ุฎَู„َูًุง. ูˆَูŠَู‚ُูˆْู„ُ ุงْู„ุขุฎَุฑُ: ุงَู„ู„َّู‡ُู…َّ ุฃَุนْุทِ ู…ُู…ْุณِูƒًุง ุชَู„َูًุง.
‘Tidak satu hari pun di mana pada pagi harinya seorang hamba ada padanya melainkan dua Malaikat turun kepadanya, salah satu di antara keduanya berkata: ‘Ya Allah, berikanlah ganti [1] bagi orang yang berinfak.’ Dan yang lainnya berkata: ‘Ya Allah, hancurkanlah [2] (harta) orang yang kikir.’” [3]

Di antara hal yang bisa kita fahami dari hadits di atas bahwa ash-Shaadiqul Mashduuq, yaitu Nabi kita Shallallahu ‘alaihi wa sallam mengabarkan bahwa sesungguhnya para Malaikat berdo’a agar Allah Subhanahu wa Ta’ala menggantikan harta orang yang berinfak.



17 March 2016

Sajian makanan ala barat di Planet&co. @Museo Cafe Kuantan

Thursday, March 17, 2016
Serius dah tiga kali pergi tempat ni. dalam bulan yang sama tau . menu sedap dan berbaloi-baloi. makanan orang putih ni kena pada tekak memang sedap. yang paling best menu ni ada aiskrim biar betul? sebenarnya menu ada nama. apa da cf ni makan menu ni tak tau nama. free edit balik tau nak kena tanya tokey haha 


harga menu ni bawah rm10 bukan rm9.90 tau 
nak tau rasa kesedapan menu ni jom singgah 
dan makan di Planet&co. 











maira makan katanya sedap sangat 
bukan sorang makan menu ni tau. 
3 orang bersama kakak-kakaknya itu 




selit gambar tunggu order sambil selfie jap 



nampak tak gambar tokey Planet&co
kami di nurfarizan.com sentiasa sokong 
rakan sahabat berbisnes.




Kredit Facebook Tokey Mn Hafiz

Lokasi Planet&co. mudah saja sebelah hotel shahzan Inn 
menghadap ke padang yang biasa orang berbuka puasa 
kat padang tu dan berdekatan dengan masjid negeri 



16 March 2016

Nasi Kukus Iman Corner Citarasa Pantai Timur

Wednesday, March 16, 2016
Dalam pada berborak-borak dengan owner. mudah mesra dengan panggilan kak Na. Nasi Kukus Iman Corner ni resepi turun termurun dari Negeri cik siti wan kembang. 
.
.
Banyak tempat cf dah makan nasi kukus. semua nya sedap belaka. Istimewa Nasi Kukus Iman Corner ni adalah sambalnya.

Memang sedap sambal ni lain dari yang lain. cf difahamkan sambal ini dimasak terlebih dahulu bagi memastikan kualiti sambal dan mengelak dari sakit perut. 

Dan kuah kari di restoran ni pun sedap sehingga menghirup kuah sampai licin mangkuk, hehe ganas tak.

Kedai ini lokasinya terletak di Jalan Haji Ahmad dan istimewanya lagi setiap kali penyokong serta peminat bola sepak The Red Warrior akan berkampung di sini. Meriah bukan.





Jemput singgah makan dan layari facebook Nasi Kukus Iman Corner











======================================

Cf datang asalnya nak hantar garam nur kat kak na 
tetiba rasa nak makan kat sini macam sedap jer 
menu nasi kukus ni 

haa memang sedap. dah dua kali makan kat sini 
alhamdulillah sedap 





Terima kasih Kak Na sudi guna garam nur. alhamdulillah wajah kak na dah pun 
berseri-seri, terima kasih repeat order lagi. mandi garam nur hari hari tau 
haha ayat memujuk 


Edit : masa ni cf sakit mata, kena berspek mata
haha gagah seharian dengan spek mata
apapun tugas harus dilaksanakan. tak gitu


garam mandian ni bukan garam masakan warna putih tu ya. 
saja nak bagi tau kang ada yang dah baca blog ni 
pi ambik garam kat dapoq buat mandi 
nayaa tau :D

kelebihan garam nur layari www.nurhimalayansalt.com 






15 March 2016

Ketawa adik beradik senyum

Tuesday, March 15, 2016
Senyuman adalah perniagaan. Eh, betul apa? kakak, datuk, datin. Kajian menunjukkan individu yang ketawa 100 kali dalam tempoh 24 jam mendapat manfaat kardiovaskular sama seperti bersenam 10 minit.

Hah, tengok berapa punya power. Ketawa  adik beradik senyum. Cuma jangan pulak ketawa melampau-lampau .. upss cf jaga ketawa anda haha


gambar kredit Rabiah Adawiah Nasier



video meraikan kak nur bunga pada hari Isnin yang lalu 
siap ketawa bagai pakai ala-ala purdah gitu


Kesabaran Aku Senipis Bawang

Tuesday, March 15, 2016
Aku hari2 gune telefon. Dulu pakai 3310 je. Internet xde. Boleh msj & kol je. Pling syok main game ular yg pyh mati. Korang mesti tau kn? Heheh. 
.
Lar ni sume pkai Wasap, Wechat, Fesbuk ja nk roger2. Aku pn xterkecuali mlyn sume bnde ni.
.
Yg tak best ni, line slow nauzubillahiminzalik.
Mmg mncbr kesabaran yg snipis bwg ni. Dahla tempoh kredit skjp je. .
.
Mcm2 reward yg ditaburkn. Tp haram sume hny la janji dicapati. Duit untk topap je cecah RM50 hgga keatas.
.
Aku ni dhla pendapatan xde . Hrpkn buat kerja sambilan aje.
.
Alhamdulillah. Tp Allah Itu Maha Adil. Ade satu hari ni , kakak aku perkenalkan satu simkad ni.
.
Aku mule2 mcm tak pcaye jgak tp lps dgr pnerangan dn testimoni dr die.
.
Aku pun try la beli satu. Murah kot, RM10 je. Topap lagi RM50 dpt 2tahun 4 bulan tempoh aktif.
.
Yg bestny, internet laju mcm 4G dan tak mkn duit aku ble kuota intrnet da habis.
.
Lps tu, ade sistem F&F yg jimatkn kredit dgn hny serendah 2SEN utk msj dn kol. Syok hbis! Ape lg bgayut la. Hahah
.
.
Promosi terhebat abad ini..
Beli simkad ONEXOX untuk dapatkan FREE laluan 2 tahun 4 bulan..Kredit RM15 tersedia, 150 sms percuma, langganan internet 250MB..Semua cuma RM20 SAHAJA.

Dapatkan simkad ONEXOX sekarang WhatsApp
0111-337 6456 (Maira)
0111-337 6596 (CF)

Terhad sehingga bulan MEI 2016, kita hantar terus ke pintu anda tau. maklumat lanjut boleh terus ke http://www.nurfarizan.com/p/onexox.html



13 March 2016

Adawiah Creative Solution (ACS) Pakar MS Office

Sunday, March 13, 2016
Kejayaan tak kan sampai bila kita hanya membuat seorang diri, memang tidak dinafikan seorang diri pun boleh berjaya, prosesnya lambat kami di AKSS juga berkerjasama dengan beberapa team yang lain sesuai mengikut kepakaran masing-masing. 
.
Dalam tempoh 3 minggu ini kita sibuk dengan urusan secara offline mungkin nampak terlalu jarang update mengenai produk, produk juga terhad, sekali kami siar, bersusun di pm dan wassap untuk order

.Terima kasih team Adawiah Creative Solution (ACS) kerana menyiapkan tugasan yang diamanahkan. 




✁ ✁ ✁ ✁ ✁ ✁ ✁ ✁ ✁ ✁ ✁ 

Semalam team Adawiah Creative Solution (ACS) menyiapkan Catalog + Borang Permohonan GaramNUR. Terima kasih team‪#‎GaramNUR‬.

Kepada yang nak dapatkan servis seperti ini bolah WhatsApp #01113376462. Team ACS sedia membantu. 

Boleh juga nak belajar untuk MAHIR MS Word servis bayaran dikira perjam $25 sahaja. Kami ke rumah/pejabat anda. 

Logo Baru AKSS

Sunday, March 13, 2016

Ada yang belum tahu Aku Kaya Sa;es & Services atau panggilan ringkas AKSS  menjalankan perniagaan jenis apa ya? Ehem ni cf nak habaq mai AKSS menjalankan perniagaan berbentuk produk di bawah label  NUR Himalayan Salt, Sauda Gold, Dealer Onexox, ZFC Professional Make-Up by CF

Kami juga menawarkan Seminar, Latihan Kerjaya, Pemasaran Jualan, Konsultan, Bengkel Solekan, Internet, Memproses dan Menjual Produk Kesihatan dan Kecantikan. 

Kat bawah ni adalah logo terbaru yang di designkan oleh Design4u seorang wanita muda telah berjaya menawan hati AKSS dengan design berbentuk diamond, sekali imbas macam bentuk bangunan kat pejabat AKSS tu kan hehe 

Apa pun tahniah Nad dari Design4u kerana mendesignkan logo ini yang lebih baik dari logo asal.  nak tengok logo asal? tak payah lah kelakar hehe. Terima kasih dalam pada sibuk, sempat lagi nak ambik tempahan dari kami. 





Sebarang tempahan dan juga nak tengok perkhidmatan yang disediakan oleh Design4u meh klik SINI 






Tekak Pedih Tak Boleh Telan Air Gara-gara Minyak Habbatussauda

Sunday, March 13, 2016



Sebenarnya cf alah dengan minyak habbatussauda bila spray dalam mulut dan telan dalam beberapa minit, tekak pedih memang trauma lah nak spray lagi dan bila jumpa orang jual atau suggest kat cf. 

Ya Allah seram bercampur trauma, tekak cf memang sangat sensitif dengan apa apa jenis makanan, kemungkinan besar pernah mengalami batuk teruk yang berterusan 20 tahun yang lepas. ya ya memang lama peristiwa tu dah bertahun kot.

Kesan nya sampai sekarang, air batu atau bahan sejuk minum keesokan akan pedih tekak, Berkat usaha kita mencari apa permasalahan berlaku. Alhamdulillah sihat.

Minyak habbatussauda cf tak pernah beli sebelum ni, bila sakit cakap dengan abah, abah akan bagi minyak habbatussauda

Bermula lah episod baru, wah macam episod drama bersiri lah pulak haha. Spray spray haissh masalah yang sama jugak berlaku pedih tekak tak boleh telan air, apatah lagi air liur

Macam dah give up, give up kejap aje, mungkin dos nya kurang sesuai dengan pesakit yang luar biasa macam cf ni hehe

Dan penghujung tahun lepas cf dihadiahkan dengan minyak habbatussauda. Mata terkulat kulat jugaklah nak guna, simpan sampai berbulan jugaklah.


Bila cf baca sekeping risalah yang dibekalkan kawan ni tadi, baca dan baca lagi, dan terfikir, minyak ni banyak khasiat tapi kenapa bila aku guna, alah lain macam ajer. dalam benak fikiran mungkin minyak ni lain dari sebelum ni tak samalah.

jeng..jeng..jeng

try lah dulu dengan bismillah dan terus spray, beberapa minit kemudian, alhamdulillah minyak habbatussauda ni best tak pedih tekak dan boleh telan air.


Siap letak dalam minuman, buat kopi spray buat dalam air suam spray, kesihatan kena jaga, sebab hari hari kita terdedah dengan makanan kurang khasiat dan mempunyai bahan kimia seperti sayur.



❤ Antara Kebaikan Pure Black Seed Oil (PBSO) 

Memberi Tenaga & Stamina : Kelesuan, sakit-sakit badan dan otot, mudah mengantuk, tekanan perasaan, depresi.

Meningkatkan Imunisasi / Antibodi : antibodi sel pembunuh penyakit, sesuai untuk pengidap AIDS, penyakit kanser & tumor, menghancurkan batu karang.

Mengecutkan Ketumbuhan (Anti Tumor/Anti Kanser). Anti Inflamasi : Mengurangkan bengkak dan radang, asma (radang paru-paru), sakit kulit ekzema (radang kulit) dan arthritis (bengkak sendi) jangkitan kulit (eksim, jerawat, flek dan luka kulit), sakit gigi, gusi luka atau bengkak.

Antibakteria : Mengelakkan dari jangkita E-coli, V cholera dan shigella, gastrik diarea, kesihatan dalam peruk dan usus (ulser/cacing/cirit-birit/buasir), mengatasi masalah bau mulut tonsil.

Penyakit Wanita : Membetulkan putaran haid, memperbanyakkan susu ibu,

Meningkatkan Kecerdasan Minda : Mempuyai asid omega 6 dan asid omega 3 yang baik untuk otak dan kecerdasan minda.

Menormalkan Kolestrol, Kadar Gula Dalam Darah & Tekanan Darah, Anti Parasit : Membunuh cacing dalam perut, juga sesuai untuk kanak-kanak (lebih dari 5 tahun).

Anti Histamin : Mencegah cetusan histamine (punca alahan) dalam badan (makanan laut dsb), juga asma.

Merawat Tenaga Batin : Impotensi, meningkatkan tenaga seksual (untuk lelaki dan wanita), mengatasi masalah kemandulandan meningkatkan kesuburan.

Saluran Perkumuhan : Merawat jangkitan pundi kencing, melawaskan perkumuhan.

Anti Oksidan / Anti Penuaan : Meremajakan sel-sel dalam tubuh.

Menyembuhkan : Anemia, gout, epilepsi, kejang, lumpuh, imsomnia, batuk, jangkitan tekak, diabetes, rambut gugur/ botak (Alopecia), selesema, resdung, migrain, mencantikkan kulit dan wajah, penyakit jantung / menguatkan jantung, sesak nafas/ penyempitan vena.







semalam ambik 12 botol sebab ramai mengadu sakit itu ini, maka kenalah jadi perawat sekejap hehe, hari ni dah tinggal 8 lapan.


Ahli keluarga yang grab awal. alhamdulillah produk yang bagus, kita kena share, khasiat dan kebaikan minyak habbatussauda atau nama pada botol Pure Black Seed Oil lebih 1001 kebaikan.

Berminat? Perlukan Khidmat Nasihat ?
WhatsApp 0111-337 6596 (CF)

Like Fanpage Jom Sihat Secara Alami 







10 March 2016

9 March 2016

Allah pelihara langit dan bumi

Wednesday, March 09, 2016

Sedang dalam makan sarapan pagi. Berbual-bual dengan abah. Abah suka bagi tips doa harian dan antara doa yang kita perlu amalkan

Allah akan lindung segala dilangit dan dibumi. Sebagai contoh udara, adakalanya udara
Tak berapa baik, maka doa inilah yang kita boleh baca dan Allah lindung kita Insya Allah.

Doa : 
Bismillah Hil Lazi La yadhu ruhu ma’asmi hi
Syaiun Fir Ardi Wala Fis sama i’l
Wahu was sami u’l alim




Bukan setakat udara, cuaca, kesihatan dan doa ini dibacakan dalam mandian garam terapi atau nama asalnya Therapy Salt dibawah label NURHimalayan Salt.


Gambar Hiasan :  Google



5 March 2016

4 Hari yang sibuk

Saturday, March 05, 2016
4 hari di bulan Mac 2016 tak menang tangan rezeki datang tanpa diduga. alhamdulillah. alhamdulillah syukur, sebagai owner product segalanya perlu diperincikan, melatih wakil jualan yang baru meeting demi meeting perlu dihadiri, sampai gambar sekeping tu tak dan nak belanje hehe


bisnes baru nak mula, kerja keras sangat diperlukan alhamdulillah bila penat saja ada garam mandian, dengan wangian pati aromaterapi lavender rasa segar dan dari penat dah kembali bertenaga, kemudian lepas mandi terasa lapar   masak dengan menggunakan garam masakan, masakan pun jadi berkhasiat, dan nak tidur ada peneman dengan minyak angin  menjadikan tidur bertambah lena.

Syukur dengan kesihatan yang baik, kita mampu berfikir lebih kreatif dan tenang.

Banyak perancangan dan perubahan bakal kita laksanakan antaranya dah dilaksanakan

Garam masakan. Nama sebelum ini cooking salt. Nama baru bermula 2 Mac 2016 dengan nama Deliciousalt.

Customer selalu dok puji masak guna garam ni dah tentunya masakan jadi sedap dan sihat ditambah pulak kata nya tak perlu letak serbuk perasa memang dah sedap lemak lemak masin gitu.

Maka terciptalah nama deliciousalt. Garam masakan ini boleh makan dengan colek, orang ganu sebut lagu tu hehe

Dan penyediaan nya cukup mudah lepas tutup saja api dari dapur masak anda dan baru lah letak garam supaya kualiti garam itu kekal.

Ada yang bertanya dari mana asalnya garam masakan atau deliciousalt ini? Garam ini diimport dari Pakistan dan kelebihan garam masakan ini diadun dengan selawat juga selamat untuk dimakan.


tadaa.. inilah dia garam masakan "deliciousalt" harga mampu milik tau dengan 100 gram harga kesihatan yang perlu dibayar adalah rm2 sahaja. pek ini kita open kepada mereka yang baru nak mencuba keenakan garam masakan keluaran AKSS ni 

Bila dah mencuba dan rasa sihat dan keluarga pun suka boleh lah mencuba pek ekonomi dengan 500 gram hanya rm6 sahaja 




nanti kita sambung cerita pasal garam masakan dan minyak angin tu ya ..  nak rasai keenakan karipap ayam, pemberian dari mama wakil jualan kami yang baru :) 










PROMOSI Simkad Onexox FREE Laluan 2 Tahun 4 Bulan

Saturday, March 05, 2016
CF diberi amanah untuk pegang semua koleksi simkad yang ada ada beberapa sim untuk kekal nombor lama, hai ketaq jugaklah pegang amanah orang ni,

langsung tu dari tersimpan lelama kat dalam tangan cf maka nak jugaklah cf share simkad onexox ni, dah diuji tahap kelajuan nya, cf taip artikel blog tengah hujan lebat.

line internet memang tak terjejas, kiranya tugas dan aktiviti walaupun hujan turun dengan lebatnya. ramai kawan kawan juga kenalan selalu merungut line internet slow, reply wassap satu ke dua baru respon, apa ni, zaman dah moden kita masih slow dalam tindakan.


Promosi terhebat abad ini..
Beli simkad ONEXOX untuk dapatkan FREE laluan 2 tahun 4 bulan..Kredit RM15 tersedia, 150 sms percuma, langganan internet 250MB..Semua cuma RM20 SAHAJA.

Dapatkan simkad ONEXOX sekarang WhatsApp 

0111-337 6596 (CF)
010-867 0212 (Syedo)
0111-337 6456 (UJ) 

Terhad selagi stok masih ada, kita hantar terus ke pintu anda tau. maklumat lanjut boleh terus ke http://www.nurfarizan.com/p/onexox.html