This is default featured slide 1 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 2 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 3 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 4 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

This is default featured slide 5 title

Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these sentences with your own descriptions.

31 May 2016

Seni Mengunci Jualan: Lakukan Perkara Yang Ditakuti


Temui lebih ramai pelanggan bagi mengurangkan perasaan takut bertemu pelanggan. Setiap hari apabila ramai pelanggan yang kita temui tanpa menghiraukan sama ada pelanggan memberikan respons positif atau pun negatif, 

sampai ke satu tahap di mana kita sudah tidak takut lagi bertemu pelanggan, Dengan menghadapi rasa takut itu secara berdepan, akhirnya kita memperolehi tabiat berani, Selepas kita mencapai tahap ini, baru kerjaya menjual kita meningkat naik.


Apabila rasa berani itu sudah bertapak dalam diri dan menjadi tabiat, kita sudah mampu berdepan dengan rasa ketakutan dan kegagalan. Pada ketika itu, seluruh hidup menjadi bertambah baik. 



Kita seronok serta estem diri dan keyakinan pada diri sendiri bertambah teguh. Apabila kekuatan dalaman sudah mantap, hasil luaran, seperti jualan turut meningkat.













30 May 2016

Adik Iman Dapat No.1 dari 70 pelajar

Banggakan, bila anak-anak kita dapat nombor paling atas dalam kelas. ini festime cikgu cf tengok dalam kelas ada 70 orang dan adik iman dapat nombor Satu! Semua yang berlaku dengan izin Allah. Garam NUR adalah asbab. 









Na Iman hehehe Alhamdulillah syukur pada Allah rezeki ini milik Allah...
pembetulan CF anak akak ckp 71 semuanya hehehe...akak silap bagitahu...✌️

UnlikeReply115 mins

Nur Farizan Nasir alhamdulillah 71 orang dan juara adalah adik iman, tahniah juga kat kak na dan suami smile emoticon
LikeReply112 mins
Na Iman iye CF semoga Allah kurniakan die kepandaian yang berpanjangan in shaa Allah dengan 'Asbab' #GaramNur
memberi ketenangan & kebahagiaan Aamiin...Terima kasih di atas hadirnya #GaramNur dalam kehidupan kami...Alhamdulillah 😍

UnlikeReply13 minsEdited
Nur Farizan Nasir alhamdulillah. semua dengan izin Allah. terima kasih kak na pengguna setia #garamnur
LikeReplyJust now
Nur Farizan Nasir smile emoticon
LikeReplyJust now

☞ Promosi Garam Nur Sempena Raikan Ramadhan 

Promosi Garam Nur Sempena Raikan Ramadhan Dari 1 Hingga Jun 2016



FUNGSI GARAM NUR :
Mandian & Rendaman Kaki

NUR Therapy Salt – Lavender Relax.
Merawat : Stress, imsomnia, migrain, ketegangan saraf, jerawat, resdung, ruam dan ekzema.

NUR Therapy Salt – Rose Harmony
Merawat kemurungan, melegakan kebimbangan, meningkatkan kasih sayang dan keyakinan diri dan melancarkan kitaran haid.

NUR Therapy Salt – Lemon Detox
Merawat anti bakteria, merawat demam, menaikkan semangat, meningkatkan daya ingatan dan fokus.


KELEBIHAN PRODUK :
[+] Kaya dengan 84 mineral dan iodin
[+] Mengurangkan sakit kepala
[+] mengawal suhu badan
[+] Meningkatkan peredaran darah
[+] Mengurangkan angin dalam badan
[+] Mengelakkan kekejangan otot
[+] Menguatkan tulang
[+] Membantu usus menyerap nutrien
[+] Mengembalikan kelembapan kulit
[+] Mengurangkan tanda-tanda penuaan
[+] Menyahtoksik badan daripada logam berat
[+] Meningkatkan metabolisme badan.
[+] Mengelakkan bengkak kelenjar tiroid
[+] Menggalakkan keseimbangan pH
[+] Mengurangkan refluks asid
[+] Meningkatkan kesejahteraan suami dan isteri
[+] Mewujudkan keseimbangan elektrolit
[+] Meningkatkan kecerdasan minda
[+] Menghindarkan gangguan makhluk halus


Cara Guna Garam Nur (1) :
Mandian : 2 sudu Therapy Salt larut dalam 5 liter air. Mandi selepas pembersihan badan dan lap dengan tuala. Badan lebih segar dan tidak melekit.

Cara Guna Garam Nur (2) :
Rendaman Kaki : 2 sudu Therapy Salt larut dalam air paras buku lali. Rendam 30 minit.

Sesuai mandi sebelum subuh atau sebelum maghrib, mandi dengan ais, air suam atau air biasa digalakkan mandin pagi dan petang. Digalakkan selawat 11 kali dan kacau lawan arah jam. Garam larut 1 minit.

Kandungan Garam Nur : Garam Himalaya Premium 100% tulen. Doa terpilih. Aromaterapi berkualiti tinggi. saiz batu garam nur 2mm. Mudah larut. 500 gram. Harga rm30 @ 22 kali penggunaan. sudu dibekalkan.

Kesan kesembuhan seawal 1 hari juga bergantung kepada suhu dan antibodi badan seseorang. Insya Allah.

Rujukan :www.nurhimalayansalt.com 



FUNGSI GARAM NUR :
Deliciousalt – Garam Masakan

Pengganti garam dapur. 1001 khasiat walaupun dalam 1 masakan.

 84 mineral yang diperlukan oleh tubuh badan.

 Meningkatkan peredaran darah.

 Menghapuskan toksin dalam badan.

 Menguatkan tulang.

100% halus. Garam Himalaya Premium. 500 gram RM6 @ tahan 1 bulan.

Rujukan : http://bit.ly/Deliciousalt 


FUNGSI THERAPY OIL :
Minyak Angin



 Mampu mengurangkan :

 Sakit kepala dan migrain

 Sakit-sakit otot dan sendi

 Merawat masalah senggugut

 Merawat gatal-gatal kulit


Sekali roll. Insya Allah lega. Kegunaan luar sahaja. Kandungan utama minyak sauda, zaiton, pudina. 7.7 % menthol dan berangin. Roll-on 10ml hanya RM12


Rujukan : http://bit.ly/TherapyOil 


Perlukan penghantaran seluruh Malaysia, Brunei & Singapore? whatsapp 0111-337 6596  





Blog ini di klik lebih 180K?

Bismillah. Selamat tenghari. Walau sibok macam mana sekali pun. cikgu cf akan terjah ke blog ni, walaupun tak update apa pun, tengok pun jadilah hehe. sebenarnya banyak aktiviti belum dimasukkan. opss semuanya harus disaring. biasanya aktiviti niaga yang simple-simple cf akan bawa masuk.

Abah selalu berpesan, berpada-pada dengan setiap tindak - tanduk yang kita lakukan, harta dunia tak menjamin apa-apa. iman dan amal jua akan diperhitungkan.

Suka dengan cara abah sebab abah ni memang sempoi. penuh ilmu didada tetapi tidak menunjuk-nunjuk. Allahuakhabar. kita ni sikit-sikit tunjuk itu ini kanzz

lah tak yah cakap orang lain, tengok cf udoh lah haha, blog dikunjung lebih 180K pun nak mention-mention kanzz haha memacam lah cf nih

apa pun terima kasih diatas perhatian uolss, ya ya tau tau uols suka skodeng cf antara sengaja atau tidak sengaja, ambil yang bermanfaat ya. blog ini memang tiada berkhususan hentam kromo janji boleh bagi manfaat.


26 May 2016

Manusia Diciptakan Bertabiat Resah Gelisah?

Dalam ayat yang lain Allah SWT berfirman,

“Sesungguhnya manusia diciptakan bertabiat resah gelisah. Dan apabila dia ditimpa kesusahan dia berkeluh kesah dan apabila dia mendapat kebaikan dia amat kedekut, kecuali orang yang mengerjakan solah, yang tetap menjaga solat mereka.” (al-Ma’rij: 19 – 23)

Setelah menyatakan beberapa sifat mereka yang lain lalu Allah SWT berfirman,

“Dan orang yang memelihara solahnya, mereka itu dimuliakan dalalm syurga.” (al-Ma’rij: 34 – 35)
.
.
Terdapat banyak lagi ayat yang berkaitan dengan perintah menunaikan solah dan kelebihan orang yang menunaikan solah serta kemuliaan dan penghormatan untuk mereka.
.
.
Pada hakikatnya, solah adalah suatu kurniaan Allah SWT yang sangat besar. Sebab itu Rasulullah SAW telah bersabda, “Sejuk pandangan mataku dalam solah”. Dengan sebab itulah Nabi Ibrahim khalilullah telah berdoa kepada Allah SWT,
.
.
“Wahai Tuhanku, jadikanlah aku dan anak cucuku orang yang tetap mendirikan solah. Wahai Tuhan kami perkenankanlah doa kami.” (Ibrahim:40)
.
.
Disini seorang nabi yang terkenal sebagai khalilullah (teman setia Allah SWT) pun masih memohon kepada Allah SWT agar dikurniakan ketetapan melakukan solah serta dapat mengerjakannya dengan sebaiknya. Allah SWT sendiri telah memerintahkan penghulu kepada rasul-rasul iaitu nabi-Nya yang tercinta Muhammad SAW dengan perintah-Nya yang berikut,
.
.

“Dan perintahkanlah kepada ahli keluargamu mendirikan solah dan bersabarlah kamu dalam mengerjakannya. Kami tidak meminta rezeki kepadamu, (sebaliknya) Kamilah yang memberi rezeki kepadamu. Dan kesudahan (yang baik) itu adalah bagi orang yang bertaqwa.” (Taha:132)  

25 May 2016

Nasi Kukus Iman Corner Paling Sedap di Bandar Kuantan!


Setiap kali singgah di area jalan Haji Ahmad, insya Allah pasti singgah makan kat sini, cikgu cf dah berkali-kali makan dan rasa kesedapan nasi kukus ni memang tak dapat dinafikan sedap dan lain dari yang lain. 

Selain di sajikan dengan ayam goreng berempah rare , dan timun , tak dilupakan kuah gulainya yang menyelerakan. rasa sekali Nasi Kukus Iman Corner. Insya Allah pasti akan datang lagi. 



tengok gambar pun dah terliur. acaner sedap tak?





suasana malam di Nasi Kukus Iman Corner 





Penyokong The Red Warriors akan berkampung di Restoran Nasi Kukus Iman Corner setiap kali live di TV Live streaming gituhh 

Penyokong  dari Gambang  tak melepaskan peluang untuk berkumjung ke restoran ini.  


Opss time tu kena booking awal tau, haa kalau tak melepas lah uols nak makan nasi kukus yang sedap iteww heheh 


Alamat kedai
Nasi Kukus Iman Corner
B 96,Ground Floor,
25200 Kuantan Pahang
(Sebelah Kiri Selepas Petronas Haji Ahmad)

Tempahan / Pertanyaan
Hubungi  014-8453731 atau 019-9654092

Di buka setiap hari kecuali hari sabtu

masa pukul 4.30ptg -12.30am


ps : owner kedai ni menggunakan salah satu garam masakan dari produk ‪#‎garamnur‬ ternyata masakan lebih sedap dan berkhasiat. Insya Allah sihat. Berminat nak dapatkan garam masakan boleh terus order di Nasi Kukus Iman Corner


Gambar Kredit : Fb Na Iman


Masyarakat atau Masya"karat" ?



pesan dari seorang guru
jadilah orang yang boleh 
menyumbang kepada 
masyarakat 

dan jangan jadikan 
diri kita dipandang 

masya "karat"
gurau jer

jangan stress
sangat hokey

24 May 2016

Vendor Garam Nur Kini Di VR1 Onexox Sabah

Alhamdulillah bermula 18hb Mei 2016  #garamnur telah berada di vendor sabah milik tuan kedai AD BlaCk Onexox. 






















Antara barang yang kita bawa masuk garam mandian & rendaman kaki 



FUNGSI GARAM NUR :
Mandian & Rendaman Kaki

NUR Therapy Salt – Lavender Relax.
Merawat : Stress, imsomnia, migrain, ketegangan saraf, jerawat, resdung, ruam dan ekzema.

NUR Therapy Salt – Rose Harmony
Merawat kemurungan, melegakan kebimbangan, meningkatkan kasih sayang dan keyakinan diri dan melancarkan kitaran haid.

NUR Therapy Salt – Lemon Detox
Merawat anti bakteria, merawat demam, menaikkan semangat, meningkatkan daya ingatan dan fokus.


KELEBIHAN PRODUK :

[+] Kaya dengan 84 mineral dan iodin
[+] Mengurangkan sakit kepala
[+] mengawal suhu badan
[+] Meningkatkan peredaran darah
[+] Mengurangkan angin dalam badan
[+] Mengelakkan kekejangan otot
[+] Menguatkan tulang
[+] Membantu usus menyerap nutrien
[+] Mengembalikan kelembapan kulit
[+] Mengurangkan tanda-tanda penuaan
[+] Menyahtoksik badan daripada logam berat
[+] Meningkatkan metabolisme badan.
[+] Mengelakkan bengkak kelenjar tiroid
[+] Menggalakkan keseimbangan pH
[+] Mengurangkan refluks asid
[+] Meningkatkan kesejahteraan suami dan isteri
[+] Mewujudkan keseimbangan elektrolit
[+] Meningkatkan kecerdasan minda
[+] Menghindarkan gangguan makhluk halus


Cara Guna Garam Nur (1) :
Mandian : 2 sudu Therapy Salt larut dalam 5 liter air. Mandi selepas pembersihan badan dan lap dengan tuala. Badan lebih segar dan tidak melekit.

Cara Guna Garam Nur (2) :
Rendaman Kaki : 2 sudu Therapy Salt larut dalam air paras buku lali. Rendam 30 minit.

Sesuai mandi sebelum subuh atau sebelum maghrib, mandi dengan ais, air suam atau air biasa digalakkan mandin pagi dan petang. Digalakkan selawat 11 kali dan kacau lawan arah jam. Garam larut 1 minit.

Kandungan Garam Nur : Garam Himalaya Premium 100% tulen. Doa terpilih. Aromaterapi berkualiti tinggi. saiz batu garam nur 2mm. Mudah larut. 500 gram. Harga rm30 @ 22 kali penggunaan. sudu dibekalkan.

Kesan kesembuhan seawal 1 hari juga bergantung kepada suhu dan antibodi badan seseorang. Insya Allah.

Rujukan :www.nurhimalayansalt.com 




FUNGSI GARAM NUR :
Deliciousalt – Garam Masakan

Pengganti garam dapur. 1001 khasiat walaupun dalam 1 masakan.

 84 mineral yang diperlukan oleh tubuh badan.

 Meningkatkan peredaran darah.

 Menghapuskan toksin dalam badan.


 Menguatkan tulang.


100% halus. Garam Himalaya Premium. 500 gram RM6 @ tahan 1 bulan.

Rujukan : http://bit.ly/Deliciousalt 



FUNGSI THERAPY OIL :
Minyak Angin



 Mampu mengurangkan :

 Sakit kepala dan migrain

 Sakit-sakit otot dan sendi

 Merawat masalah senggugut

 Merawat gatal-gatal kulit


Sekali roll. Insya Allah lega. Kegunaan luar sahaja. Kandungan utama minyak sauda, zaiton, pudina. 7.7 % menthol dan berangin. Roll-on 10ml hanya RM12


Rujukan : http://bit.ly/TherapyOil 




Bagi anda yang inginkan tahap kesihatan yang terbaik boleh dapatkan NUR Therapy Salt - Relax & Therapy Oil jemput singgah di: 

✉ VR1 RESOURCES 
G10 Ground Floor Darvel Bay,
91100 Lahad Datu,
Sabah.

☞ WhatsApp 010-6184 444 


Perlukan penghantaran seluruh Malaysia, Brunei & Singapore? whatsapp 0111-337 6596  

Mengembalikan tenaga seawal 1 HARI. adunan bahan terpilih mampu memperbaiki sistem tubuh badan. menjadikan lebih sihat. Insya Allah. Sesuai semua golongan. http://ow.ly/4nhSQo
.
.
‪#‎NURHimalayanSalt‬
‪#‎FeelFresh‬