18 May 2016

Bayar Denda Demi Tuntut Sijil Kursus


Petang ni cikgu cf dapat mesej dari private message melalui facebook. pelajar cikgu cf namanya fiqah dah bank-in untuk dapatkan sijil kursus. haa sijil tu berbayar ke? 



oh itu tanda DENDA kerana gagal menghantar laporan praktikal (LI) 


denda lebih 3 tahun tidak membuat LI. ada yang tanya kalau kita orang rela tak nak buat laporan praktikal acaner? kita orang nak di denda.

kalau rela kita cas denda ajer. termasuk postage dan sijil sampai di rumah dengan selamat insya Allah. kita hanya cas RM50. 

jangan risau kita berikan surat pengecualian membuat laporan praktikal dengan syarat denda dan resit kita juga sertakan. 


Kalau dah 3 tahun tak buat report mana nak ingat lagi kan? cikgu cf tak pegang lelama sijil uols tau. ingat tu  Denda ni dah dikira minima. nak bagi free tanpa buat laporan kursus macam tak adil betul? 




Sijil kita akan proses 1 - 3 hari bekerja ya. Ada lagi nak tuntut sijil tanpa buat report? jom wassap cf ye 0111-337 6596 sementara cf masih berkhidmat pegang sijil uols tau.


sayang nak bayar denda?? ok sila buat report dah hantar kat cf melalui e-mel. nak alamat e-mel ? wassap cf boleh boleh (eh cam pernah dengar ayat last tu kan). tak ingat. sila abaikan haha






ps : cikgu cf bukan sesuka nak denda , mendenda nih nak uols sedar 
betapa penting dan ada nilai sijil yang uols dapat ni, ilmu tu haruslah 
dijaga dan dihargai. "ilmu penyuluh hidup" tak gituh :)


pss : setiap ayat dalam post ni telah mendapat 
persetujuan dari fikah sendiri. tak de istilah mengaibkan sesape hokey 




Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Copyright © NurFarizan.Com