29 Jun 2016

#2 Fadhilat Ramadhan



Sesiapa yang cuba menghampiri Allah SWT pada bulan itu dengan mana-mana amalan sunat maka seumpama seseorang yang telah menunaikan 70 fardu pada bulan-bulan lain.
.
#FadhilatRamadhan



#1 Fadhilat Ramadhan


Sayyidina Salman r.anhu berkata bahawa Rasulullah SAW telah bersabda kepada kami pada hari terakhir bulan Sya’ban, “Wahai manusia! Telah datang kepada kamu satu bulan yang agung lagi diberkati.
.
Satu bulan yang pada bulan itu terdapat satu malam (Laila-tul Qadar) yang lebih baik daripada seribu bulan. Satu bulan yang Allah SWT telah menjadikan puasa
pada siang hari sebagai satu amalan fardu dan berdiri pada malam hari (berterawih) sebagai satu amalan sunat. 
.
#FadhilatRamadhan



Kita Sebenarnya

   No comments     
categories: 

Kita sebenarnya jauh lebih hebat daripada apa yang kita sangkakan. Bismillah. Di doakan rakan sahabat sihat dan dipermudahkan urusan. Aamiin. πŸ˜Š



#1 Kangkung Punya Zat Mineral Penawar Penyakit

   No comments     
categories: 


Kangkung merupakan sejenis sayuran yang mempunyai banyak manfaat khususnya dari sudut kesihatan.
.
Kangkung atau nama saintifiknya ‘Ipomoea aquatica’ sering kali dihidangkan sebagai salah satu hidangan di restoran-restoran tertentu contohnya restoran makanan laut yang dimasak secara bertumis, goreng mahu pun di celur.
.
Kangkung juga lazat rasanya. Keistimewaan dan kelebihan kangkung yang kurang diketahui umum adalah ia dipercayai mampu merawat dan menyembuhkan beberapa jenis penyakit berdasarkan kepada kandungan zat mineralnya yang tinggi.
.
.
#NURHimalayanSalt
#FeelFresh
#GaramNUR
#KhasiatKangkung
#TinggiMineral
#PenawarPenyakit





Last Day Offer & Pos Garam NUR

   No comments     
categories: 
Assalamualaikum . Kepada peminat Garam NUR . Ada berita sedih nak bagitahu .

Tadi singgah kat Meeraqas . Tengok stok dah kurang . So promosi last sehingga 29/6 (HARI INI) ni je tau . Mai cepat grab pilih mana2 yang suka .

Tak sedih pun kalau dapat grab cepattttt hehe :D 

Produk ada kat setiap gambar yaa πŸ˜Š 

Ps:  Bank-in sebelum jam 12 tengahari, kita pos barang hari ni ya. 







Warga Lahad Datu Boleh Dapatkan Garam Nur di Plaza Darvel Bay

   No comments     
categories: 
http://www.nurfarizan.com/2016/05/vendor-garam-nur-kini-di-vr1-onexox.html?m=1

Rakan sahabat facebook dari Lahad Datu Sabah boleh dapatkan #garamnur mandian terapi dan rendaman kaki.
.
.
rasa letih, tak bersemangat, ada gangguan tak tenang, nak berseri-seri bertenaga di bulan ramadhan dan aidilfitri yang bakal menjelang tiba. garam aromaterapi ni kandungan utama lavender.
.
.
dengan pack 500gram . harga mencipta sebuah kebahagiaan rm29.
.
.
oh ya minyak angin @ therapy oil untuk lenguh kaki. pening-pening. susah tido malam. roll on jer.
.
hmm best nye berangin macam aircond 16 tahap sejuk gituh. Harga keselesaan rm12 sebotol ja bah.
.
.
detail kat gambar ya.
http://www.nurfarizan.com/2016/05/vendor-garam-nur-kini-di-vr1-onexox.html?m=1
.
.
Ps. Cikgu memang tulis pepanjang yek. K bai πŸ˜





Kita Tidak Pernah Tahu

   No comments     
categories: 
Kita hendaklah terus berusaha dengan sungguh-sungguh kerana kita tidak pernah tahu apakah ketentuan Allah pada hari ini, esok dan lusa.
.
.



Gara-Gara Upload Gambar Berniqab

   No comments     
categories: 

Setiap gerak-geri kita bagaikan diperhatikan. Dan paling utama Allah Maha Memerhati tingkah laku kita. bukan setahun dua cf selalu diperhatikan, haa ini bukan statement seram okey

Dan adatlah kita orang yang sentiasa memberi inspirasi kepada mereka yang mahu dibantu ini. memang cenggitu ye dak. Sebenarnya ia mendidik diri cf sendiri selalu buat kebaikan.

Jangan lah pulak kata cf bajet perasan pulak. its ok jika berfikiran begitu. fikir-fikir baik akan dapat yang baik-baik. 

Tiada jawapan yang khusus kenapa cf berniqab. Allah dah panggil untuk tiba masanya kita berubah. kenapa kita tidak laksanakan? tanya hati cf sendiri sedangkan kematian itu semakin hampir. aduhai statment menakotkanlah cf ni

cf pesan pada diri cf sendiri. perubahan kita bukan kerana ikutan. tiada yang memaksa mahu pun ahli keluarga. walaupun abah seorang beragama tinggi. Islam itu indah dan dipermudah.

Terima kasih diatas sokongan semua dan yang paling penting doa yang cf harapkan, 


Comments
Aida Zailani Alhamdulillah syukran jazilan..cntik cf😊😊
Nur Farizan Nasir Alhamdulillah. Syukur. Terima kasih Aida Zailani πŸ˜
Suraya Aaron Cntik.cf
Nur Farizan Nasir U r welcome dear πŸ˜
LikeReply1June 27 at 8:46pm
Siti Zaleha Nora Alhamdulillah syukran jazilan..cntik cf😊😊
Nur Farizan Nasir Siti Zaleha Nora. Baru saja singgah meeraqas tadi hantar minyak angin. πŸ˜
Ω†ΩˆΨ± Ψ­ΩΩŠΨΈΩ‡ Alhamdulillah..cantik..  
UnlikeReply1June 27 at 8:20pmEdited
Nur Farizan Nasir Alhamdulillah. Terima kasih dear πŸ˜
Cik Misha Cf ke tu ? Subhanallah cantik sangat πŸ˜
Dilla Tasrif Cf sng x nk mkn tu... 
Nur Farizan Nasir Selesa Dilla Tasrif. tu tandanya cf tengah senyumm hehe
Siti Hajar Abu Karim Tgk mata pun dh knl....hihihi
Nur Farizan Nasir Ececehh. Ni yg cf tambah sayang nih😍
Nooratrahidayu Abu Talib Sejuk mata mmndang cf secara live td...hihi
Nur Farizan Nasir Terima kasih sahabat ku. rezeki kita berjumpa tadi. Ayu pun dah kembali cantik. Suka tengok perubahan ayu sekarang ni. πŸ˜
LikeReply1June 27 at 9:12pm
Muhammad Muiz Mustapha Kamal Alhamdulillah..MasyAllah..
Nur Farizan Nasir Alhamdulillah Terima kasih tuan. tengok tuan juga dah ubah penampilan gaya santai berkopiah. Alhamdulillah. πŸ˜Š
LikeReply1June 27 at 9:24pm
Fara Karim Miss both of u
Nur Farizan Nasir Miss U too dear πŸ˜πŸ˜
Ruzita Mohd Zahari Makin cantik nmpak cf..sopan ayu gitu..πŸ‘
Nur Farizan Nasir Terima kasih Ruzita Mohd Zahari. malu kitew. Ruzita pun makin cantik gituh
LikeReply1June 27 at 10:04pm
Nur Farizan Nasir Yang mana ES. πŸ˜
Izzati Mohamad Cantiknya cf terkejut sy heheh. .klu jumpe depan2 ni segan sy ngee
Nur Farizan Nasir Hehe. ala kita sama jer Izzati Mohamad & cf still macam dedulu jugak bezanya skg udoh nampok mate ajer πŸ˜€
Sharif Zafar Abu Hashim Fara Karim... Ni utk set2 veteran. Keh3
Nur Farizan Nasir Set set geng es hehe
LikeReply19 hrs
Sharif Zafar Abu Hashim Hahahahaha... Yo lah tu. 
Btw semoga CF istiqomah dan dilimpahi rahmat dan berkat sempena bulan yg mulia ini
UnlikeReply117 hrs
Nur Farizan Nasir Aamin Ya Robal 'Alamiin. Terima kasih doa dan sokongan Es ya. 
LikeReplyJust now
Nur Farizan Nasir
Write a reply...
Sharif Zafar Abu Hashim Siti Hajar.... Muncul kat FB ni je. Tu pun like n share citer org je. Kita xdok citer
UnlikeReply117 hrs
UnlikeReply117 hrs
Nur Farizan Nasir
Write a reply...
Suehana Whitelily Canteeekk sesangat ...alhamdulillah dan tahniah...
UnlikeReply114 hrs
Nur Farizan Nasir Alhamdulillah. Terima kasih sahabat ku. πŸ˜πŸ˜
LikeReply13 hrs
Cik NoOr Cntik nye cf Nur Farizan Nasir..teruja tgk..
UnlikeReply113 hrs
Nur Farizan Nasir Alhamdulillah. Allah gerakkan hati cf berniqab πŸ˜
LikeReply113 hrs
Erna Izhar Kak nur! Cantiknya..
UnlikeReply113 hrs
Nur Farizan Nasir Terima kasih. Erna Izhar pun cantikk πŸ˜
LikeReply13 hrs
UnlikeReply112 hrs
Nur Farizan Nasir Aamiin. Semoga kak Nur Bunga dipermudahkan urusan pakai niqab ye. πŸ˜
LikeReply10 hrs
Syaziela Mohamed cantik cf..doakn ziela plk ek cf..
UnlikeReply111 hrs
Nur Farizan Nasir Terima kasih Syaziela Mohamed. cf doakan ziela dipermudahkan pakai niqab ye. πŸ˜
LikeReply11 hrs
Nur Farizan Nasir Terima kasih Carol Onexox Twu πŸ˜
LikeReply110 hrs
UnlikeReply110 hrs
Nur Farizan Nasir Alhamdulillah. Terima kasih Rohana Musa. Ana sihat?
LikeReply10 hrs
Rohana Musa alhamdulillah sihat, harap akak pun sihat ye. wahhh....makin berseri2 ye. suka tgok Nur Farizan Nasir
UnlikeReply110 hrs
Nur Farizan Nasir Alhamdulillah. syukur. Ana suka. Itu pun dinamakan rezeki πŸ˜
LikeReply10 hrs