30 July 2016

Hati Berbunga-bunga

‪#‎HatiBerbungaBunga‬ 


.
🌹 Bunga bukan sahaja dapat mengembalikan tenaga dan membangkitkan kegembiraan tetapi juga memanjangkan umur (dengan izin Allah),
.
🌹 Mengurangkan tekanan dan mendatangkan kedamaian.
.
🌹 Jadi, nikmati keindahan bunga dan ciumlah aromanya setiap pagi.
.
‪#‎FounderNurHimalayanSalt‬
‪#‎MandianGaramTerapi‬
‪#‎AromaRose‬ 🌹
Read More

29 July 2016

#1 ‪Diagnosis Tapak Tangan‬

🌻 The sign of hand pada mulanya digunakan oleh orang yunani. Mereka mula menyedari suatu perubahan pada ‪#‎TapakTangan‬ atau jari-jemari seseorang yang berdepan dengan masalah kesihatan tubuh badan.
.
 🌻 Sebagai seorang manusia, kita bersyukur kerana istimewanya kelebihan telah Allah turunkan pada setiap hambanya dimana kita mampu mengetahui kelemahan tubuh hanya dengan mengecam dan memerhatikan tapak tangan. Ahaa ni bukan tiliktilik tau, ini ilmu yang wajib kita ketahui. 
.
🌻 Melalui saraf tapak tangan, 3 hingga 5% penyakit mampu dikesan di peringkat awal.
.
🌻 Sarafsaraf di dalam tubuh manusia seperti satu perjalanan yang mempunyai sebuah terminal yang dinamakan otak.
.
🌻 Keputihan tapak tangan memudahkan kita mengecam dan nampak setiap kelemahan atau tekanan tersebut yang dibawa melalui sarafsaraf pada tapak tangan.
.
🌻 Saraf tapak tangan merupakan saraf paling hujung, kesan daripada tekanantekanan organ dalam badan akan memberi bekas pada tapak tangan dan belakang tapak tangan. 
.
🌻 Percayalah bahawa pada tapak tangan manusia tersimpan 1001 rahsia tentang kesihatan.
.

.
Read More

28 July 2016

Doa Mengelak Disambar Petir

Para ulama berkata bahawa sesiapa yang membaca



Ketika mendengar bunyi petir, nescaya dia akan terselamat daripada bahaya petir.
.
Disebutkan dalam satu hadis bahawa apabila mendengar bunyi petir maka hendaklah berzikir mengingati Allah SWT kerana petir tidak akan menyambar orang yang berzikir.
.
Disebutkan dalam hadis yang lain bahawa hendaklah bertasbih ketika mendengar bunyi petir dan janganlah bertakbir.
.
#FadhilatAmal
#Blog
#NurFarizanDotCom





Read More

27 July 2016

Kisah Surat

‪#‎KisahSurat‬ 

.
👮 Seorang posmen datang menghantar surat. 
.
👮 POSMEN: "Assalamualaikum"
.
👴 PAKCIK: "Waalaikumusalam"
.
👮 POSMEN: "Ni rumah Encik Sameon ye?"
.
👴 PAKCIK: "Ya saya"
.
👮 POSMEN: "Pening kepala saya mencari rumah encik ni"
.
👴 PAKCIK: "Buat susah-susah aje encik ni! Apasal tak pos aje?"
.
‪#‎SantaiPetang‬ ‪#‎UolsBuatApaTuu‬
.
.
‪#‎FounderNurHimalayanSalt‬
‪#‎PeningKepala‬?
‪#‎MinyakAnginKanAda‬
‪#‎RollOnAjer‬
‪#‎InsyaAllahLegaa‬

.
Gambar : Sumber Google
Read More

25 July 2016

Kesepian di Usia 50an

‪#‎SentiasaBerkomunikasi‬ 



.
🌸  Menurut penelitian Dr.Louise Hawkley dari University of Chicago, kesepian dan bersendirian boleh membawa kepada tekanan darah lebih tinggi terutamanya bagi mereka yang berusia 50an
.
🌸  Orang tua atau warga emas biasa nya suka bercerita. Ia sesuatu terapi buat dirinya.
.
🌸  Berikan secebis kebahagiaan bersama orang yang kita sayang, ceriakan si dia dengan mandian terapi yang membolehkan dia kembali tersenyum.


Gambar : Sumber Google
Read More

23 July 2016

Makanlah Epal

#‎MakanlahEpal‬


.
🍎 Mengambil epal setiap hari terbukti dapat mengurangkan stres, meningkatkan fungsi dan kesihatan jantung serta menurunkan kolesterol dan tekanan darah.
.
🍎 Makan epal dicicah (colek) dengan garam masakan nur yang mempunyai 84 mineral yang diperlukan oleh tubuh badan, bertambahlah sihat dan awet muda gituh.
.
‪#‎FounderNurHimalayanSalt‬
‪#‎GaramMasakanNur‬
‪#‎BuatColekPunSodap‬ 😜
Read More

21 July 2016

Obesiti Di Sebabkan Komputer ?



.
💻 Kebanyakan mereka yang menghabiskan banyak waktu di hadapan Komputer mempunyai risiko peningkatan 1.5 kali lebih tinggi naik berat badan.
.
💻 Alamak sayalah orangnye duduk depan komputer dari pagi sampailah ke malam 😝
.
💻 Manakala 2.5 kali mengalami obesiti berbanding mereka yang tidak menggunakan komputer.
.
🌸 Lepas ni kena amalkan Daily Suplement yang mengandungi Black Seed dan green tea bagi mengelak dari kegemukan.
.
🌸 Senaman pun kena buat pelan-pelan.
.
‪#‎FounderNurHimalayanSalt‬
Gambar : Sumber Google
Read More

17 July 2016

Resepi Kuih Tepung Bunga



Harini belajar buat kueh ni,
kueh tepung bunga 
betul ke idok ini kueh tradisi orang ganu...😄

sangat mudah & simple...
rasa lemak-lemak manis gitu..

resepi
1 1/2 tepung beras pulut
3/4 santan pekat
2biji telor
1/2 sudu teh garam
gula


Kiriman : Fb Na Iman

Semestinya rakan fb ini menggunakan
#GaramMasakanNur untuk keenakan Kuih Tepung Bunga
Read More

Jamu selera dengan rakan ofis



"JAMU SELERA DENGAN RAKAN OFIS"
.
Ajak kawan ofis menjamu selera, kira buat potluck gitu,
makan ramairamai dan memasing bawak bekalan untuk di makan bersama.
.
Pasti menyelerakan dan diserikan lagi dengan kelazatan ‪#‎garammasakannur‬, lauk disaji, habis dan licin hehe 
.
Alhamdulillah syukur selalu.
.
Nak rasa masakan lazat dan berkhasiat dengan garam nur? boleh contact fb Umie Kintan ya.
Read More

Manfaat Air dan Tisu Badan




"MANFAAT AIR DAN TISU BADAN"
.
Walaupun air bukan dalam lingkungan kumpulan makanan, tetapi ia sangat penting untuk badan. Peranan air pada badan kita ialah membantu mengimbang #suhu #badan dan amat penting untuk melicinkan fungsi tisu-tisu badan.
.
.
#NURHimalayanSalt
#FeelFresh


Read More

16 July 2016

"Anda Individu Pentingkan Pendidikan? Kalau Ya, Anda Wajib Baca Ini Sampai Habis. Ya Perlu Baca Sampai Habis."

Soutwest arrow Setiap tahun kita (sama ada Guru / Parents) habiskan ratusan malahan cecah ribuan untuk membeli buku rujukan dan buku kerja anak-anak. Ya sebab kita sedar pendidikan anak-anak itu penting. Bayangkan 7 subjek PT3, 5 subjek UPSR dan 14 subjek SPM. Tuan-tuan kira sendiri jumlahnya.
.
Facebook smiling face Baiklah saya nak perkenalkan I Learn Ace kepada semua. 

Pembelajaran alam maya menyedari hakikat bahawa zaman berubah. Buku itu berat dan kadang-kadang membosankan sedangkan anak2 lebih tertarik dengan tablet dan smartphone?
.
Light bulb on Baiklah ia adalah satu bahan sesuai untuk Guru, Ibu Bapa dan Pelajar itu sendiri sedari 10 hingga 17 tahun.
.
⤵⤵⤵⤵⤵ Bagaimana ia membantu. I Learn Ace memiliki :



Nota Lengkap Guru atau pelajar tidak perlu lagi membeli buku rujukan sebab himpunan bahan ini adalah keluaran Sasbadi - Provider bahan pendidikan No. 1 di Malaysia.
.
I Think / Peta Minda Sudah semestinya kaedah konvensional agak membosankan. Peta minda sudah terbukti mampu memahamkan kita dengan lebih lagi.
.
Pembelajaran Online dan Offline Anda pasti risau takut capaian internet satu kekangan. Selepas anda Log In (dgn akses internet) anda boleh download nota dan latih tubi ke laptop / tablet dll milik anda. Maksudnya bila offline anda masih boleh menggunakan kemudahan ini.
.
Kamus BM-BI dan BI-BM dengan entri yg banyak.
.
Soalan Latihan Terdapat beribu2 soalan di dalam ini bagi setiap subjek. Bayangkan kalau satu buku kerja ada 5 set dikali dengan 40 soalan? 240 soalan sahaja. Segala2 terhad bukan. Pelajar-pelajar juga boleh menjawab terus soalan secara online dan offline. Semakan akan terus dibuat pada akhir sesi menjawab disertakan analisis kelemahan.
.
Mudah bukan?
.
Lain-Lain Terdapat video tutorial. Inilah nilai tambahnya. Guru atau pelajar boleh menonton video tutorial pakar bagi subjek2 di dalam ini. Bagi guru sudah semestinya mudah, connect dgn projektor dan pancarkan sebagai bahan pengajaran.
.
Apa Lagi???
.
Guru boleh akses kepada semua subjek. Misalnya daftar atas menengah atas, so Guru boleh akses tanpa had kepada 14 subjek. Semudah copy sahaja soalan-soalan di dalam dan kepeningan cikgu untuk create soalan selesai dalam tempoh masa singkat.
.
Kalau Pelajar? Pelajar hanya boleh akses untuk tahun didaftar. Misalnya tahun semasa tahun 4, maka tahun 4 sahaja. Inilah beza utamanya.
.
Money bagMoney bagMoney bagMoney bagMoney bag
Berapa semua ni? Tuan-tuan hanya perlu melabur RM1 sehari sahaja. Maksudnya RM350 untuk akses selama setahun sahaja. Kad akses akan diberikan kepada tuan-tuan semua untuk mendapat pass ID atau kod.
.
Dollar signDollar signDollar signDollar signDollar sign
Mahal ke? Akses selama setahun untuk semua subjek, video mudah terutamanya bagi guru2, ini sangat2 murah.
.
Apa sangatlah pelaburan ini jika dibandingkan dengan duit kredit, shopping, handbags, baju-baju dan mekap tuan puan. Sedangkan impaknya sangat besar.
.
Sangat membantu pelajar sbab kita boleh pantau prestasi pelajar-pelajar dan anak-anak. Paling penting sangat memudahkan guru tanpa perlu membazir tenaga dan wang ringgit membeli buku. Dengan I Learn Ace, dapat semua benda bagi Akaun Guru.
.
 Bagaimana saya nak dapatkan? Tuan hanya perlu membayar RM350 sahaja. Buat pembayaran kepada saya dan saya akan serahkan Kad ID kepada anda. Sekolah-sekolah pun boleh purchase untuk membantu guru-guru.
.
Mudah bukan? Dengan RM1 sehari anda bukan sahaja melabur tapi membawa cahaya kebaikan kepada ramai orang lain. Dimensi pendidikan anak-anak berubah. Mungkin demam tablet mereka akan menghasilkan impak positif.
.

Kenali Founder Project No.1 Asia ini Tuan Fathur Razak Ahmad menerusi facebook beliau, klik DI SINI 






Sekian.
Education is Power
+60136111126





Review ini adalah berbayar.

Read More

Review Produk Sahabat Facebook - 14.07.2016 hingga 16.07.2016

Assalamualaikum. saya suka berkongsi rezeki bersama sahabat. perniagaan yang mereka jalankan pasti membantu ramai orang yang memerlukan saya dropkan kat bawah antara produk sahabat facebook saya.

Review ini saya buat secara PERCUMA.



siapa ada bisnes meh lah share kat komen
mana tau ada kawan yang memerlukan?
Like
Comment
Comments
CF Nur Farizan

Write a comment...
Norliza Othman saya jual khimar
019 2638675

Shikin Badrulldin Telekung kanak2. Fb page annur muslimah. Jemput like 
UnlikeReply17 hrs
Fred Omar Optometrist
Nurul Shuhada Ramli Berminat buleh whatsap Nurul Shuhada Ramli 014-8285194..promosi aidilfitri sehingga 30 jul 2016
UnlikeReply1July 14 at 8:53pmEdited
Dilla Tasrif Berminat boleh watsap dila 0107042412
Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Copyright © NurFarizan.Com