12 Jul 2016

# #Menu

Cerita Rendang Raya


Penghujung Ramadhan, cf sempat berpuasa di kampung belah abah, nun di Kuala Rompin, Pahang. alhamdulillah setelah 4 jam kat dapur siapkan rendang raya, rendang daging ambik masa nak masak, kali ni hampir 3 kg cf masak rendang, biasanya tak sampai pun, second time buat di kampung,

nak rasa mood duduk di kampung kejap, hehe , bukan selalu kan. seronok bila sanak saudara makan masakan kita tau.

cf sediakan bahan sensorang tau, saudara mara yang lain ada tugas yang dah dibahagikan, ada saudara rebus ketupat, buat rendang ayam dan masak air gula nak buat air manis tak lupa juga ada saudara yang sediakan agar-agar, meriahkan :)

blog lah dijadikan panduan buat rendang, sebab setahon 2 kali aje buat rendang. artikel sebelum ini Rendang Raya . artikel tuh kena edit akan datang. resepi cf sendiri tuh sebab dah di edit beberapa kali jadi resepi sendiri haha



No comments:

Post a Comment

.

.

.

.

Follow Us @cfnurfarizan