7 September 2016

Cara Tukar Kad Debit Maybank Hanya Online Saja

Kakcf selalu perasan sebelah kiri bawah website Maybank2u ni ada iklan yang berbunyi "Replace Your Maybank Debit Card via M2U"

Hari-hari buka website ni nak cek kastemer dah transfer hehe memang tak layanlah lain-lain notification, kerja kakcf yang memang bagai lipas kudung semuanya kena laju 

tapi.. hari ni terpanggil nak klik kat "Replace Your Maybank Debit Card via M2U"
dan dan nak klik 
kakcf fikir nak jugak share dengan u all cara-cara tukar kad debit melalui online saja

ok kat bawah ni cara-cara mudah yang kakcf tunjukkan 
semoga u all boleh follow ya 



1. ini link yang sah --> Maybank2u 
cari sama seperti dalam gambar kakcf bulat merah





2. sedia buat penukaran klik --> Replace Card



3. masukkan alamat penuh ikut baris yang disediakan 
Poskod - Daerah 
State - Pilih Neger
Tick - I accept 
dan klik --> Continue 



4. Ok alamat dah settle 
u all kena request TAC 
part ni ofcoz u all dah biasa dengan Maybank2u
urusan transfer , beli secara dalam talian (online)



5. part last sekali selepas masukkan 
no TAC tadi 
klik --> Print receipt 





6. Ok dah siap dan
tunggu kad bank sampai depan rumah 
make sure alamat u all taip 
tadi betul tau 

semoga bermanfaat.

if ada sebarang pertanyaan 
 --> pm kakcf

.
ps : kakcf nak rushing siapkan order dari agent 
minggu ni hari-hari pos minggu depan 
cuti yeaay :)



0 comments:

Post a Comment