26 Oct 2016

Penawar Stress Dengan Mandi Garam Nur



Alhamdulillah semakin hari kita suka nak jaga kesihatan betul dak? Nak cantik juga salah satu cara kita menjaga kesihatan kulit wajah.
.
Lately ramai kawan wassap badan selalu leletih lesu cam malas jer, jarang nau nak ada idea, padahal banyak kerja nak disiapkan.

kakcf pesan minum air secukupnya, selalu belajar tenang, takpun pergi mandi campakkan segenggam garam nur.
.
Bak kata cekgu usaha tangga kejayaan ewwahh.
.
hari ni kakcf bagi hadiah bagi u all yang order dari semalam dan hari ini , order 1 pack therapy salt 500gm hanya tiga puluh hingget dann kakcf nak u all lagi sihat macam kawan kawan kakcf , kita bagi free gift garam masakan ds
.
Kata cekgu lagi jadilah pengguna bijak , bijak sini bijak sana gituu. Meh baca apa kebaikan garam nur.



.
==============================
THERAPY SALT LAVENDER (TS-01)
MANDIAN DAN RENDAMAN KAKI
==============================
.
Garam batu penuh mineral ini mudah di larutkan dan diserap ke dalam lapisan kulit untuk membuang kotoran luaran dan dalam badan.
.
Therapy Salt Lavender membantu memberikan kelegaan dan tenaga serta merta setelah seharian penat bekerja.
.
Bagus digunakan dibuat mandian dan rendaman kaki untuk kesan kesegaran yang luar biasa.
.
Mandian dan Rendaman Kaki Therapy Salt Lavender juga bagus untuk :
.
Mengurangkan kerisauan dan perasaan stress yang kritikal.
Memberikan tidur yang cukup meningkatkan kualiti tidur yang lena.
Membaiki kulit wajah dan mengurangkan jerawat.
Memperlahankan penuaan dengan antioksida yang tinggi.
Merawat ekzema dan kesan akibat gatal-gatal.
Membantu mengurangkan sakit kepala dan pening.
.
Kandungan : garam himalaya premium, aromaterapi lavender, essential oil dan doa terpilih.
.
========================
Cara Penggunaan Garam Nur :
========================
.
  MANDIAN : 2 sudu Therapy Salt larut dalam 5 liter air.
Mandi selepas pembersihan badan dan lap dengan tuala.
.
ps : Selepas mandi dengan Mandian Therapy Salt,
tidak perlu dibilas dengan air.
.
RENDAMAN KAKI : 2 sudu Therapy Salt larut dalam air
paras buku lali. Rendam 30 minit.
.
ps: Sesuai mandi dengan menggunakan ais, air suam
atau air biasa. Digalakkan mandi pagi dan petang.
.
================
GARAM MASAKAN
DELICIOUSALT (DS)
================
.
Khasiat garam himalaya diakui sejak jutaan tahun dahulu, ia masih popular digunakan untuk tujuan meningkatkan tahap kesihatan.
.
Amalan pengambilan garam halus berwarna perang ini membantu keperluan mineral seperti boron, kalsium, potassium, iron, magnesium, sodium, zink dan banyak lagi dalam pengambilan menu seharian.
.
Garam Deliciousalt ini 100% tulen membantu perjalanan darah dalam badan, menguatkan tulang dan kecerdasan minda.
.
Garam bebas bahan kimia ini menjadikan masakan lambat basi. Masakan tidak terlalu masin dan boleh dimakan bersama buah-buahan. Tidak perlu penambah perisa kerana ia secukup rasa. Sesuai diambil seisi keluarga.
.
Garam Masakan Deliciousalt juga mampu mengurangkan :
Kebimbangan dan tekanan.
Mengembalikan kecergasan tubuh badan.
Mengurangkan gangguan kekejangan otot
Mencegah osteoporosis.
Melegakan artritis.
Mencegah dan merawat obesiti.
Kandungan mineral ini sesuai bagi mereka yang mengidap kencing manis, tekanan darah tinggi dan penyakit jantung.
.
Nak order senang ajer ambik fon save nombor +6014-297 9545 . cop cop nak fast respon terus wassap yep , team garam nur sedia bantu u all penuh kaseh sayang #lebiu



24 Oct 2016

Demam Kebah Selepas 1 Kali Mandi Garam Nur


Okey. ini antara testimoni yang kakcf berjaya post , mana yang sempat kakcf post yea, kita ada ratusan testimoni dan alhamdulillah kastemer suka dan berpuas hati.

Boss Black Onexox Sabah dah try mandi dengan garam nur, demam dah mula kebah.

Berminat nak cuba terus search di www.nurhimalayansalt.com dan save whatsapp  kat nombor ini untuk order 014-297 9545 

kakcf doakan bagi yang telah menggunakan produk garam nur dipermudah segala urusan yea. 

 



23 Oct 2016

Tutorial Semak Status Barang Perkhidmatan Pos dalam 1 Website

   No comments     
categories: 
sekarang dah mudah nak semak status barang yang kita pos dah sampai kat mana kan. okey. hari ni kakcf nak share cara mudah. sebab team kakcf guna dari 1 syarikat pos kini dah 3 perkhidmatan pos

Poslaju, Nationwide dan Skynet jadi nak pergi ketiga-tiga web untuk cek tracking number ambil masa kan

gambar di bawah ni kakcf screenshot dari website nurhimalayansalt.com sebab kakcf tau ramai kastemer dan agent akan cek melalui smartphone kanz


step pertama 




step kedua 
scroll sampai ke bawah 




step ketiga 
u all copy tracking no
dari whatsapp press 
dalam kekotak dan 




step keempat 
tekan button Track



step keempat 
tadaa dah boleh tau kan 
status parcel u all sampai kat mana 




item ni agent kakcf ambik kat poslaju 
dia kerja jadi tak ada orang kat rumah 
jadi boleh tulis nota kat consigment 
Self-Pick at Poslaju Kuantan

sekiranya pos ke alamat kediaman 
pihak pos terus hantar ke alamat 
yang dituju 




okey kat bawah ni antara 
syarikat pos yang team kakcf guna 


 PosLaju

NationWide

 SkyNet 



Tengs kat Team EasyParcel yang support bisnes Nur Himalayan Salt



22 Oct 2016

Tutorial Cara Nak Selak Niqab Time Makan by Farah Abdullah

   No comments     
categories: 
Bismillah, 

hari ni kakcf cuti maka bermula lah macam-macam idea datang nak menulis, ala kita kepoci kat blog ajer, menulis untuk rujukan dikemudian hari cewwah 





memula kekok juga pakai purdah sebab labuh dari niqab yang kakcf ada tu, kakcf  suka dan cepat belajar serasikan fikir mudah nak senang, 

time makan alamak tak tau step nak masuk nasik dalam mulut haha lelama reti hahai, hari ni kakcf tengok video dari founder Farah Abdullah aiseyy ini cara makan yang betul semasa berniqab 



Boleh follow founder Farah Abdullah dan cuci mata dengan koleksi niqab dan purdah, kakcf suka kain dia lembut dan sejuk selesa dipakai atau nak order cecepat pm team Siti Noratiakh Sarroni 



ini wajah wajah bila dipakaikan purdah belah kiri 
dan sebelum ni kakcf pakai niqab belah kanan

okey kakcf pakai purdah ni beli first time sebab sebelum ni memang tak pernah ada koleksi purdah bagai, kuasa Allah siapa tahu nak jadikan diri kita lebih baik, 






20 Oct 2016

Kelebihan PHOSPHORUS Dalam GARAM NUR Himalayan Salt



Phosphorus :  Mineral ini adalah penting dalam mengurangkan kelemahan otot, meningkatkan kesihatan tulang, meningkatkan fungsi otak, membantu keharmonian rumahtangga, membantu dalam penjagaan gigi, dan mengoptimumkan metabolisme badan.





19 Oct 2016

Kelebihan IODINE Dalam GARAM NUR Himalayan Salt


Mineral yang sering diabaikan oleh kita. Iodine ini boleh mengurangkan goiter, penyakit payudara fibrocystic, masalah kulit, dan kanser, sambil meningkatkan penjagaan rambut, melindungi kehamilan, dan meningkatkan metabolisme badan.





17 Oct 2016

Kelebihan MAGNESIUM Dalam GARAM NUR Himalayan Salt


Magnesium boleh merawat tekanan darah tinggi, serangan jantung, ketagihan arak, kesihatan tulang, kekejangan, kencing manis, menopouse, kehamilan, dan asma.
.
Ia juga sangat penting dari segi mengurangkan kebimbangan dan tekanan, dan telah dikaitkan rapat dengan kerisauan dan insomnia  dan mendorong untuk tidur.





16 Oct 2016

Kelebihan IRON Dalam GARAM NUR Himalayan Salt


Iron adalah elemen penting dalam pembentukan hemoglobin, metabolisme badan, aktiviti otot, anemia, fungsi otak, imuniti, insomnia, sindrom kaki resah dan pengawalan suhu badan.
.
Peranan utama Iron dalam badan adalah dalam hal pembentukan hemoglobin, yang menjamin peredaran darah dan pengoksigenan pelbagai sistem organ.
.
Tanpa Iron, anemia menetapkan dalam, yang ditunjukkan dalam kelemahan otot, keletihan dan gangguan gastrousus




15 Oct 2016

Kedai Online

   No comments     
categories: 



Assalamualaikum. kami beroperasi secara online dari 9 pagi hingga 9 malam. :)
.
.


PERCUMA Penghantaran
Sepanjang Bulan Oktober 2016
Tertakluk Terma & Syarat







14 Oct 2016

Order Hari-Hari

   No comments     
categories: 



Order SEBELUM jam 12.00 pm, akan diproses & dipos HARI INI

.

Order SELEPAS jam 12.00 pm, akan diproses HARI ESOK
.
Maklumat lanjut hubungi kami di talian 014-297 9545, 
Isnin-Jumaat (9am to 9pm)
.
Team 
Nur Himalayan Salt.
.
Dibawakan oleh #NurHimalayanSalt 
dengan khidmat abam kacak #PosLaju & #EasyParcel



Testimoni Batuk Berkurangan Selepas Menggunakan Minyak Angin NTO

   No comments     
categories: 



Alhamdulillah kastemer dari Sabah telah menikmati Minyak Angin NTO dan batuk dah berkurangan kahak pun dah tak lagi sangkut-sangkut dan lagi tak kental (tak kahak pekat) senang dada nak bernafas. itu testimoni yang baru team kita dapat panas dari oven hehe
.
PROMOSI sepanjang bulan Oktober ini. Grab cecepat tau! sementara stok masih ada.
.
#NurTherapyOil nama glemer #NTO šŸ˜œ #RollOn Insya Allah lega. .
Sesuai untuk pening kepala, selesema, batuk dan senggugut. .
Estrak Minyak #Pudina #HabbatusSauda #OliveOil #Eucalyptus,#GaramBukit dan menthol 7.7% berangin sejukk gitu.
.
#1BottleNTO Semenanjung #Malaysia RM13.20 Sabah dan #SarawakRM13.90 #Beli5Botol FREE Postage



Beli 5 Minyak Angin NTO FREE Pos Sepanjang Bulan Oktober 2016

   No comments     
categories: 


Beli 5 botol x 10ml Minyak Angin Nur Therapy Oil FREE POS (Jimat RM11)
.
PROMOSI sepanjang bulan Oktober ini. Grab cecepat tau! sementara stok masih ada.
.
#NurTherapyOil nama glemer #NTO šŸ˜œ #RollOn Insya Allah lega.
.
Sesuai untuk pening kepala, selesema, batuk dan senggugut. Estrak Minyak #Pudina #HabbatusSauda #OliveOil #Eucalyptus#GaramBukit dan menthol 7.7% berangin sejukk gitu.
.
#1BottleNTO Semenanjung #Malaysia RM13.20 Sabah dan #SarawakRM13.90 #Beli5Botol FREE Postage



Garam Nur : PERCUMA Kos Penghantaran Sepanjang Bulan Oktober 2016

   No comments     
categories: 


šŸ“£ Harga pos dah naik, team @nurhimalayansalt_my tetap membuat.
.
Penghantaran PERCUMA sepanjang Bulan Oktober 2016 ini!
.
#NurHimalayanSalt #BestnyaMandiGaram merupakan #BisnesOnline dan membuat penghantaran di seluruh #Malaysia
.
dikuasakan lagi oleh abam #Poslaju dan support oleh Team abam#EasyParcel.
.
Jom sihat #recharge tenaga serta merta dengan mandian terapi#GaramNur ekstrak #GaramBukit #Aromaterapi #EssentialOil berkualiti tinggi dan bacaan #Doa.
.
šŸ“£Tertakluk terma dan syarat.