Follow Us @soratemplates

23 October 2016

Tutorial Semak Status Barang Perkhidmatan Pos dalam 1 Website

sekarang dah mudah nak semak status barang yang kita pos dah sampai kat mana kan. okey. hari ni kakcf nak share cara mudah. sebab team kakcf guna dari 1 syarikat pos kini dah 3 perkhidmatan pos

Poslaju, Nationwide dan Skynet jadi nak pergi ketiga-tiga web untuk cek tracking number ambil masa kan

gambar di bawah ni kakcf screenshot dari website nurhimalayansalt.com sebab kakcf tau ramai kastemer dan agent akan cek melalui smartphone kanz


step pertama 




step kedua 
scroll sampai ke bawah 




step ketiga 
u all copy tracking no
dari whatsapp press 
dalam kekotak dan 




step keempat 
tekan button Track



step keempat 
tadaa dah boleh tau kan 
status parcel u all sampai kat mana 




item ni agent kakcf ambik kat poslaju 
dia kerja jadi tak ada orang kat rumah 
jadi boleh tulis nota kat consigment 
Self-Pick at Poslaju Kuantan

sekiranya pos ke alamat kediaman 
pihak pos terus hantar ke alamat 
yang dituju 




okey kat bawah ni antara 
syarikat pos yang team kakcf guna 


 PosLaju

NationWide

 SkyNet 



Tengs kat Team EasyParcel yang support bisnes Nur Himalayan Salt

No comments:

Post a Comment