27 Nov 2016

Surat Kebenaran

Sunday, November 27, 2016 0 Comments

Wah rupa-rupanya dah setahun berlalu surat ini yea, alhamdulillah 
diberi kepercayaan oleh Institut Perdagangan Munshi 
bagi mengendalikan pelajar yang masih belum praktikal 
dan belum menuntut sijil 

Ruj kami         :  bil ( 30 ) dlm pgrsn.IPM  2015 / 2016
Tarikh              :  30 Oktober 2015



SURAT KEBENARAN

Dengan ini Institut Perdagangan Munshi memberi kebenaran kepada pengurus Aku Kaya Sales & Services membuat permohonan pelajar praktikal dan sebarang urusan serahan sijil yang belum dituntut.

Ini kerana Institut Perdagangan Munshi tidak lagi menjalankan kursus Pengurusan Pejabat.  Kursus baru diperkenalkan iaitu Kelas Pengajian al-Quran dan Hafazan, Pusat Tahfiz Al-Quran & Sunnah An Nasyiruddin separuh masa bermula 2016.

Pengurus Aku Kaya Sales & Services iaitu Nur Farizan binti Muhd Nasir pernah mengurus dalam bidang pengurusan pejabat :

  •          Pengambilan Pelajar
  •         Menguruskan Hal Kemasukan Pelajar
  •          Penjadualan dan Peperiksaan
  •          Permohonan dan Penghantaran Pelajar Praktikal
  •          Pengurusan Sijil Pelajar
  •         Permohonan Kerja
  •         Pentadbiran Am
  •         Marketing & Sales
  •         Mengurus Web, Blog, Emel dan Laman Sosial
 
Tenaga Pengajar Sijil Kesetiausahaan & Pengurusan Pejabat (6 bulan)

  •         Trengkas 50 & 60 PSM
  •         Pentadbiran Pejabat
  •         Motivasi Kerjaya
  •         Kecekapan Menaip Taipskrip dan Manuskrip 25 PSM hingga 60 PSM
  •          Bengkel Resume & Teknik Mudah Dapat Kerja
  •          Bengkel Solekan Dan Keterampilan


Beliau telah berkhidmat di Institut Perdagangan Munshi selama 15 tahun. Sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat sila hubungi di www.nurfarizan.com atau 011-1337 6596


Yang Benar,

(Tuan Haji Md Nasir bin Yaakob)
Pengurus
Institut Perdagangan Munshi




Doa Pagi

Sunday, November 27, 2016 0 Comments

“Ya Haiyyu, Ya Qayyum,
Dengan rahmatMu daku memohon pertolongan. Baikilah seluruh urusanku, dan janganlah Engkau serahkan diriku ini kepadaku walaupun sekelip mata, (Riwayat al-Nasaim dinilai sahih oleh al-Albani)

26 Nov 2016

Kopi Selim Mak Jamu

Saturday, November 26, 2016 1 Comments


ahaa kopi yang ditunggu telah pun tiba, kak cf memang peminat tegar, pantang jumpa kengkawan share pasal kopi apa lagi nak try lah kann 

Kopi Selim Mak Jamu by Awatif Osman setakat 4 hari ini kak cf dah minum dekat 8 mug, sedap dan minum tanpa gula, lepas minum iols rasa lain macam jer badan cergas rasa nak torobang giteww

antara yang terkandung dalam kopi selim mak jamu (MJ)
✔ krimer tanpa tenusu
✔ kopi arabika
✔ ekstrak halia 
✔ ekstrak gingko biloba 
✔ ekstrak ginseng 
✔ ektrak tongkat ali 
✔ ekstrak habbatus sauda 
✔ ekstrak manjakani 

apa yang kak cf dapat dari minum kopi MJ badan bertenaga dan pepagi melawaskan pembuangan air besar dan bestnya perut kenyang dan makan dah kurang yeayy boleh selim balik 


nak tau lebih lanjut terus tanya kat MJ ye 




Facebook Puan Awatif Osman 
017 - 388 6140

Set Bersalin Nawal Herbal Beauty

Saturday, November 26, 2016 0 Comments
Assalamualaikum 


"Dalam set bersalin Nawal yg untuk makan apa ye sis? untuk dalaman.."

Jawapan :-

Produk Nawal bukan untuk luaran saja puan. Semua item dalam set bersalin Nawal untuk digunakan di luaran sahaja.

Tapi kesan dia sangat hebat. Sebab boleh sihatkan dalaman jugak. Testimoni produk alhamdulillah dah beribu. Hanya guna luaran sahaja, dalaman sekali sihat.

Sesuai lah untuk ibu yang alah jamu, alah panas, risau effect susu ibu untuk baby, risau risiko kuning pada baby dan baby ada menghidap g6pd (alah jamu).


Produk Nawal Herbal Beauty


Tiada jamu dan pemakanan dalam set bersalin nawal. Biasanya customer kami akan guna produk jamu lain utk pemakanan. Tapi banyak kes ibu-ibu beli jamu pastu makan tak abis, jadi membazir sebab jamu tak sesuai dengan tubuh mereka. Ada banyak kes macam tu.

Ada juga yang jamu bagi effect pada susu, menyebabkan baby cirit. So produk dalam set bersalin nawal ni tak kan membazir beli sebab ibu boleh guna , takkan ada yang membazir dan tak ganggu susu ibu. Malah boleh guna hingga selepas habis pantang .



Nawal dia bagus sebab dia luaran tapi sihatkan dalaman jugak. Dalam fungsi produk produk dalam set bersalin Nawal, dah macam jamu dah tapi jamu pemakanan, ini luaran. Sihat dalaman dan cantik luaran. Inilah identiti Nawal .

Sebarang pertanyaan dan khidmat nasihat boleh tanya terus di dengan Puan Arsyaini Mustapha




Nawal Herbal Beauty Centre
 012 - 991 2841

24 Nov 2016

Blog De Centella Ayu

Thursday, November 24, 2016 0 Comments
alhamdulillah hari ini cf berjaya siapkan blog sahabat bisnes, hai benda yang kita suka buat, 7 jam pun sanggupkan , itu lah cf hehe, 

maka hari ini satu lagi blog De Centella Ayu 
atau nama manja DCA , blog kesihatan dan kecantikan 
dan kedai ini terletak di Jaya Gading Kuantan Pahang 

semoga blog ini dapat memberi manfaat Insya Allah aamiin 
jemput tengok yea 

lebih 300 produk ada tersusun rapi dengan design yang sungguh cantik, rasa tak balik hehe

jom singgah di 
De Centella Ayu (CA0244249-W)
B8 Lorong Jaya Gading 29 Batu 9
Jalan Gambang 26070 Kuantan Pahang
(Belakang Pasaraya Nirwana Jaya Gading)
.
WhatsApp Kak Ayu :
016-663 4879
010 - 576 6331
.
Di Buka setiap Hari 10 pagi hingga 10 malam
Facebook : De' Centella Ayu






6 Khasiat & Haruman Sitrus

Thursday, November 24, 2016 0 Comments

Aromanya menyegarkan juga memberikan ketenangan. Luaran mungkin tidak menarik sekadar berbentuk bulat dan sedikit bujur. Bulat itu menawan ahaks :D
.
Namun khasiat buah-buahan  sitrus ini amat mengagumkan, apatah lagi lagi jika memasang angan untuk memiliki tubuh mengiurkan bak supermodel giteww
.
Pilih apa jua cara untuk menikmatinya kerana ia pasti memberi kesan yang ketara.
.
1.  LEMON @ CITRUS LIMON
=====================
Menguatkan imun dan melawan jangkitan
Membantu penghadaman dan menurunkan berat badan.
Membersihkan sistem pencernaan dan organ hati.
.
Masukkan lemon campurkan madu minum pasti #best dan berkhasiat kan.
.
2.  OREN @ CITRUS SINENSIS
=====================
Mengimbangi tekanan darah.
Menjaga kesihatan sistem kardiovaskular .
Memelihara keseimbangan elektrolit tubuh.
.
3.  LIMAU KASTURI @ CITRUS MICROCARPA
=====================
Menyejukkan badan dan menghilangkan dahaga.
Mengatasi masalah bau badan.
Menyembuhkan sakit tekak dan pening kepala.
.
4.  LIMAU NIPIS @ CITRUS AURANTIFOLIS
=====================
Membunuh kuman disenteri kolera dan tifoid. #kolera penyakit taun #tifoid demam kepialu.
Menghilangkan lemak dan menguruskan badan.
Melegakan parut dan melancarkan penghadaman.
.
5.  LIMAU MERAH @ CITRUS PARADISI
=====================
Mempercepatkan pembakaran lemak.
Menstabilkan kadar gula dalam darah.
Mampu menghilangkan rasa lapar.
.
6.  DELIMA @ PUNICA GRANATUM
===========================
Mengimbangi paras asid dalam perut
Mengurangkan plak lelemaks dalam arteri jantung
Mengawal paras radikal bebas yang tinggi

#ps Tips ini disediakan oleh Team #NurHimalayanSalt #MandianTerapi Garam Nur esktrak #GaramHimalaya  diadun bersama  aromtherapy #Lavender #Rose dan #Lemon dan bacaan doa terpilih.


21 Nov 2016

Cerita Lazada Lagi

Monday, November 21, 2016 0 Comments

Wah yang mana warna pilihan kak cf 
yang menusuk kalbu itew

tetiba nak buat kek ahakss 
penimbang untuk barang dapur 
senang nak sukat 

ai pilih merah ke hitam? 
cepat teka haha  

nak tengok saiz body penimbang ni 
meh cuci mata kat -->  SINI 


aisehh tengok mini sewing machine 
ni cantik lah pulak



ahaa yang ini best tau , pasai garam ni ai loike tau 



6 Months Local Supplier Warranty 

  • Naturally improves indoor air quality by creating healthy negative ions
  • Negative ions in the air can reduce airborne bacteria, mold, viruses 
  • Used in color therapy i.e chromotherapy
for more information clik HERE






Promosi Garam Nur Datang Lagi

Monday, November 21, 2016 0 Comments

"alhamdulillah, sejak saya amalkan mandian garam nur, dari letih badan dah kembali segar, paling best dapat tido lena dan mudah bangun pagi." - adlin, penang.
.
1 botol trial pack 7 hari dengan harga rm17 tidak termasuk pos.
.
Nak DISKAUN 10% keahlian seumur hidup? register di www.nurhimalayansalt.com/diskaun

atau taip DISKAUN berserta nama dan negeri ke 014 - 297 9545. Kami tunggu uols tau .

#NurHimalayanSalt #PromosiGaramNur
#BestnyaMandiGaram

Promosi Garam Nur Datang Lagi

Monday, November 21, 2016 0 Comments

"alhamdulillah, sejak saya amalkan mandian garam nur, dari letih badan dah kembali segar, paling best dapat tido lena dan mudah bangun pagi." - adlin, penang.
.
1 botol trial pack 7 hari dengan harga rm17 tidak termasuk pos.
.
Nak DISKAUN 10% keahlian seumur hidup? register di www.nurhimalayansalt.com/diskaun
atau taip DISKAUN berserta nama dan negeri ke 014 - 297 9545. Kami tunggu uols tau .

#NurHimalayanSalt #PromosiGaramNur
#BestnyaMandiGaram

20 Nov 2016

Nikmati Pembelian Garam Nur Himalayan Salt dan Diskaun 10% + PERCUMA Bekas 19.5 cm x 13.5 cm sementara stok masih ada.

Sunday, November 20, 2016 0 Comments


Bismillah, Sempena Ulang Tahun Nur Himalayan Salt (NHS) yang ke-2 tahun, NHS memperkenalkan keahlian baru dengan pembelian pertama dan berikutnya , kastemer akan menikmati diskaun 10%.

Apa itu Mandian & Rendaman Kaki Therapy Salt Lavender ?

Mandian ini khas untuk mereka yang mementingkan kesihatan bahan utama garam himalaya diekstrak dengan aromaterapi berkualiti tinggi dan bacaan doa mampu mengembalikan kecergasan tubuh badan dengan cepat.

Manfaat 

❀ Menghilangkan tekanan / stress dan perasaan cemas.

❀ Melegakan sakit kepala dan migraine.

❀ Membuang toksin dalam tubuh badan menjadi lebih ringan.

❀ Menaikkan aura seri wajah. 

❀ Mengurangkan jerawat dan parut jerawat.

❀ Memperlambatkan kerutan pada wajah.

❀ Melembabkan kulit kering.

❀ Mengurangkan suhu badan dan demam panas.

❀ Mengurangkan gatal-gatal badan / ekzema.

❀ Membetulkan sistem tubuh kerana kandungan dalam Garam NUR adalah kandungan yang sama diperlukan oleh tubuh.

❀ Mengeluarkan angin dalam badan. 

❀ Melancarkan perjalanan darah ke seluruh tubuh.

❀ Mengurangkan resdung seperti gatal di bahagian mata, muka dan hidung.

❀ Menghindarkan gangguan makhluk halus. Sebab jin/syaitan paling benci garam.

❀ Mengurangkan kesakitan dan keletihan kaki setelah seharian berdiri dan berjalan.

❀ Membantu merawat tumit kaki yang merekah.

❀ Melegakan kesakitan otot, lenguh-lenguh, sakit-sakit sendi, sengal-sengal, kekejangan otot kaki dan urat saraf.

❀ Mengurangkan kesakitan akibat gout.

❀ Menjadikan rambut lebih lembut dan merawat pertumbuhan rambut.

❀ Merawat insomnia dan menjadikan tidur lebih berkualiti.

❀ Mengurangkan masalah berdebar / darah gemuruh. 

❀ Pasangan suami dan isteri lebih intim.

❀ Mood lebih stabil dan tenang.

❀ Lebih fokus. Sesuai bagi pelajar sekolah menengah, kolej dan universiti bagi persediaan menghadapi peperiksaan.

❀ Dipermudahkan rezeki temu duga kerja, kenaikan pangkat, rezeki perniagaan. Insya Allah.
.
Cara Kegunaan 
cara mandi : sediakan 5 liter air , 2 sudu garam  , kacau lawan arah jam. Mandi pada bilasan terakhir, dan tak perlu bilas. sesuai air biasa, suam dan sejuk.  

cara rendam kaki : sediakan 5 liter air , 2 sudu garam, kacau lawan arah jam. rendam 30 minit. sesuai air biasa, suam dan sejuk.  

mandi pagi dan petang. garam mudah larut. kesan mandi garam seawal 1-3 hari. garam ini bersifat detoks menyahkan penyakit dalam badan, amalkan minum air sekurang-kurang 2 liter. mandi berterusan untuk kesan luar biasa.

Testimoni 



"bertenaga selepas mandi garam"

saya kerja tak tentu masa..
bila balik badan dah penat
garam nur ni ada aromaterapi 
lavender memang feel relax lah! 



"Badan kembali segar"

balik kerja serius letih.. 
antara paling cepat nak kembali segar, 
saya amal mandi garam nur, memang best!



"demam kebah dengan 1 kali mandi garam nur"

selesai ja mandi dari toilet terus bersin 2 kali 
terkejut mak sebab selama demam ni 
tidak pernah sekali pun bersin 
Alhamdulillah kini semakin beransur pulih.



"Jiwa tenang, mudah solat"

akak saya nak share lepas guna 
mandian therapy salt, 
mood saya dah tak serabut.. 
best jiwa tenang nak solat pun rajin,



"Masalah tidur malam dah kurang"

Hana dah guna garam ni dengan suami 
best sangat2.. masalah imsomnia 
susah tidur malam pun dah kurang 
badan rasa cergas je 




"segar selepas 10 minit mandi garam"
badan tak rasa lesu dah.. kesegaran nyata 
dialami 

Pakej 
❀ Beli 1 Pack Therapy Salt Lavender + Free Keahlian 10% = RM27

19 hari kegunaan


❀ Beli 2 Pack Therapy Salt Lavender + Free Keahlian 10% + Free Bekas 19.5cm x 13.5cm = RM54

38 hari kegunaan


* Bekas ini adalah terhad, selagi stok masih ada.

Harga tidak termasuk pos 
RM11.10 (Semenanjung) / RM16.20 (Sarawak) / RM19.20 (Sabah)

Free Bekas











Like
Facebook




Sebarang pertanyaan & khidmat nasihat 
WhatsApp / Call / SMS
014 - 297 9545
011 - 1337 6596 

9 pagi hingga 9 malam 
barang pos setiap hari 

Powered byEMF Online HTML Form

Nikmati Pembelian Garam Nur Himalayan Salt dan Diskaun 10% + PERCUMA Bekas 19.5 cm x 13.5 cm sementara stok masih ada.

Sunday, November 20, 2016 0 Comments


Bismillah, Sempena Ulang Tahun Nur Himalayan Salt (NHS) yang ke-2 tahun, NHS memperkenalkan keahlian baru dengan pembelian pertama dan berikutnya , kastemer akan menikmati diskaun 10%.

Apa itu Mandian & Rendaman Kaki Therapy Salt Lavender ?

Mandian ini khas untuk mereka yang mementingkan kesihatan bahan utama garam himalaya diekstrak dengan aromaterapi berkualiti tinggi dan bacaan doa mampu mengembalikan kecergasan tubuh badan dengan cepat.

Manfaat 

❀ Menghilangkan tekanan / stress dan perasaan cemas.

❀ Melegakan sakit kepala dan migraine.

❀ Membuang toksin dalam tubuh badan menjadi lebih ringan.

❀ Menaikkan aura seri wajah. 

❀ Mengurangkan jerawat dan parut jerawat.

❀ Memperlambatkan kerutan pada wajah.

❀ Melembabkan kulit kering.

❀ Mengurangkan suhu badan dan demam panas.

❀ Mengurangkan gatal-gatal badan / ekzema.

❀ Membetulkan sistem tubuh kerana kandungan dalam Garam NUR adalah kandungan yang sama diperlukan oleh tubuh.

❀ Mengeluarkan angin dalam badan. 

❀ Melancarkan perjalanan darah ke seluruh tubuh.

❀ Mengurangkan resdung seperti gatal di bahagian mata, muka dan hidung.

❀ Menghindarkan gangguan makhluk halus. Sebab jin/syaitan paling benci garam.

❀ Mengurangkan kesakitan dan keletihan kaki setelah seharian berdiri dan berjalan.

❀ Membantu merawat tumit kaki yang merekah.

❀ Melegakan kesakitan otot, lenguh-lenguh, sakit-sakit sendi, sengal-sengal, kekejangan otot kaki dan urat saraf.

❀ Mengurangkan kesakitan akibat gout.

❀ Menjadikan rambut lebih lembut dan merawat pertumbuhan rambut.

❀ Merawat insomnia dan menjadikan tidur lebih berkualiti.

❀ Mengurangkan masalah berdebar / darah gemuruh. 

❀ Pasangan suami dan isteri lebih intim.

❀ Mood lebih stabil dan tenang.

❀ Lebih fokus. Sesuai bagi pelajar sekolah menengah, kolej dan universiti bagi persediaan menghadapi peperiksaan.

❀ Dipermudahkan rezeki temu duga kerja, kenaikan pangkat, rezeki perniagaan. Insya Allah.
.
Cara Kegunaan 
cara mandi : sediakan 5 liter air , 2 sudu garam  , kacau lawan arah jam. Mandi pada bilasan terakhir, dan tak perlu bilas. sesuai air biasa, suam dan sejuk.  

cara rendam kaki : sediakan 5 liter air , 2 sudu garam, kacau lawan arah jam. rendam 30 minit. sesuai air biasa, suam dan sejuk.  

garam mudah larut. kesan mandi garam seawal 1-3 hari. garam ini bersifat detoks menyahkan penyakit dalam badan, amalkan minum air sekurang-kurang 2 liter. mandi berterusan untuk kesan luar biasa.


Pakej 
❀ Beli 1 Pack Therapy Salt Lavender + Free Keahlian 10% = RM27

❀ Beli 2 Pack Therapy Salt Lavender + Free Keahlian 10% + Free Bekas 19.5cm x 13.5cm = RM54

* Bekas ini adalah terhad, selagi stok masih ada.
Harga tidak termasuk pos >> harga pos klik sini 

Free Bekas











Like
Facebook





"Jangan buat macam ni, GAGAL nanti"

Sunday, November 20, 2016 0 Comments
Januari yang lepas, satu kesilapan
yang dilakukan calon yang buat
mereka gagal.

Mereka habiskan banyak masa
untuk 1 soalan. Kesannya, masa
tak cukup untuk habiskan soalan.

Masuk sahaja soalan 30, masa dah
hampir habis. Apa jadi dengan
baki soalan? Mereka HENTAM.


TIP:
Jika anda tak tahu jawapan soalan,
tinggalkan dulu. Anda boleh
patah balik nanti. Bukan wajib
jawab soalan untuk ke soalan
seterusnya. Boleh skip dulu
dan patah balik nanti

Itu langkah lebih baik berbanding
anda habiskan masa banyak
pada 1 soalan. 1 minit dah cukup
untuk 1 soalan.

Jangan buat kesilapan ini ya.
Nampak simple tapi ini bakal
membunuh anda.

Untuk persediaan pantas dan
teratur, rujukan ini bakal
membantu anda. Terus ke;



Ambil serius. Ini masa depan
anda kan? :)



Nur Farizan binti Muhd Nasir
16 tahun pengalaman dalam

Bidang Latihan Pengurusan Pejabat


18 Nov 2016

Best Shopping Online

Friday, November 18, 2016 0 Comments
Hari ini banyak sangat wow nye, kak cf cuti hari ni nak ambik mood shopping, serius memang best shopping online, luv in nit tau 

dengan tak bersesak redah traffic jem, hanya duduk di rumah depan henfon aje tau. ai is jelezi tau Lazada buat potongan harga menujam 


kak cf dok shopping online dengan adik, dia dengan fon dia lah kan, haah menjerit sorak best uols, ada juga offer sampai hari jer tau  

Lazada Malaysia




ahaa jangan nangis tepi bucu katil tau ada lagi offer sampai hujung tahun ini , jom cepat terjah, pasti uols tak menyesal punya, makin berseri-seri dapat nyopping kenss

tapi kan kalau barang yang uols nak order tu dah habis boleh jugak request just masukkan emel di bahagian NOTIFY ME


nak tau apa yang kakcf dah shopping? tungguu 





.

Follow Us @cfnurfarizan