23 Jun 2017

Maruku by Shiela

Friday, June 23, 2017 0 Comments

sekali kunyah 
pasti nak kunyah lagi 

dalam gambar ni 
ada 3 maruku 

dan ketiga tiga maruku 
dah habis!

walaupun raya belum lagi 

serius memang sedap


ini maruku kari . 
feveret cf . kemain 
time kunyah tak hingat 
memang sedap 



maruku ayam 
pun sama sedap jugak 
letak satu telap 
 gerenti habis 



maruku pedas , 
ada kekacang 

ada banyak lagi 
jenis maruku 

nak order boleh pm 
Klik >> Fb Nurassilah 
 
 
 

 

Mee Goreng Super Sedap

Friday, June 23, 2017 0 Comments
mee goreng ni dah masuk kali 
ke sepuluh makan pun 
tak kan rasa jemu 

nak kata perencah nya 
udang kerang 
tidak pulak 

bahan -bahan nya 
sangatlah simple
 mee ini dari 
brand sufi 
selain mee 
ada mee hoon 
memang sedap tau 

keluaran bumiputera

cf share resepi
cara cf goreng yea 

sejak bulan puasa 
cf berbuka , dan 
time sahur 
kalau makan memang sedap 

kira berselera 
1 pack ada 3 keping 
nak makan berdua 
buat sekeping dah cukup
rebus mee , tekstur asal 
dia keras so kena rebus
tumbuk bawang putih 
udang kering . kalau 
tak de udang kering 
telur pun ok
tumis bawang putih 
masukkan cili boh 
cf suka guna cili kering 
yang dah di blend dengan 
bawang putih  

dah garing masukkan 
telur 

masukkan sayur sawi 
mee & goreng 
sebati 

last sekali 
masukkan garam masakan 
siap untuk dihidang 

cf guna produk sendiri 
garam masakan nur 
100% bahan organic 
import dari pakistan.



nak tau boleh klik promo
www.nurhimalayansalt.com

Solat Tarawih Terakhir Tahun Ini

Friday, June 23, 2017 0 Comments

28 Ramadhan 1438H 

alhamdulillah ramadhan makin 
ke penghujungnya 

rasa sedih bercampur syukur 😔
sebab kita antara 
insan yang Allah pilih 
untuk dapat bersama-sama 
menikmati ramadhan kali ini 

cf berpesan pada 
diri sendiri dan juga 
sahabat yang membaca 
buatlah yang terbaik 
pada kesempatan kali ini 

doakan semoga kita 
dapat bertemu ramadhan
1439H aamiin 💖


22 Jun 2017

Poskad Animasi Aidilfitri 2017 Eksklusif dari Pos Malaysia

Thursday, June 22, 2017 0 Comments
Poskad Animasi Aidilfitri 
Pos Malaysia

Kad ini telah dijual 
sejak 22 Mei 2017 yang lalu

didatangkan dengan 4 keping 
harga 6.25 termasuk gst

boleh Download 
Ar Postcard untuk 
dapatkan animasi 
dalam berbentuk video

cf dah dapatkan 
dapat dari adik yang 
bekerja dengan Pos Malaysia 




20 Jun 2017

Tips Mudah Cuci Karpet

Tuesday, June 20, 2017 0 Comments

hari ini masuk kerja petang. bisnes online 

so dapat kemas rumah.
 adik kemas dalam rumah

kemas hari bekerja 
sebab kami kerja boleh pilih 
masa time mana nak kemas


sebelum ni cf pernah cuci karpet 
berus atas simen . lenguh weh 
faktor usia 😀 

cara ni bagi cf mudah

memula cf gunakan berus sabut 
berus karpet tak guna air 
berus nak buangkan 
habuk dan kekotoran 
yang melekat pada karpet

berus berus terlekat rambut 
pada berus . kerja memberus
kena sabar . sebab lagi 
kita berus lagi banyak
kekotoran yang melekat 😝

nak hantar pegi cuci karpet 
katanya dah penuh 
tak tau dapat siap bila 

so buat sendirilah 

cf sidai pada pagar

kemudian baru basahkan karpet
dengan air 


ok seterusnya . letak sabun pada 
berus. nak letak cecair sabun pun ok 

kerja kerja memberus 
diselang selikan dengan air 



okey dah pun siap 

hari ini basuh dua karpet 

hari pun panas . alhamdulillah  

jemur ambik masa 1 - 2 hari . 
petang sikit angkat karpet 
esok jemur lagi 

bagi yang nak mencuba
selamat memberus ya 👍



www.nurhimalayansalt.com

18 Jun 2017

Zarif Naufal

Sunday, June 18, 2017 0 Comments

comel kan baby zarif naufal 

tenkiu datang lawat 
mak ngah kat sini hehe 

tengok gelagat 
nangis tawa dia 
terapi dan best 

baby zarif 29 hb jun ini 
masuk 5 bulan 

bulat . berat 7+ kg

syukur bulat , kurus 
tetap anak syurga yang comey 


zarif tarik tudung uminya 
semua benda dia nak masuk mulut 

5 bulan . 
tapi macam dah 7 , 8 bulan
aktif dan suka senyum . manis 
bak gula gula 🍭 

minggu depan , kita jumpa 
raya kedua ya 


zarif anak 
zack & dayah😘

hari ni hepi
mak ngah massage
urut urut kat
betis, lutut dan tapak kaki

baby akan lebih relax
bila kita kerap urut

baby zarif juga peminat
mandian therapy salt

mandian ini sesuai untuk
seawal usia baby

rawatan tanpa makan ubat
menjadikan badan lebih sihat

💯 homemade tanpa
bahan kimia ↷
www.nurhimalayansalt.com

16 Jun 2017

Norul Shuhada Berjaya Jelaskan Bayaran Trengkas

Friday, June 16, 2017 0 Comments


Alhamdulillah berkat usaha 
dan kemahuan , pelajar cf . 

Shuhada telah pun 
menjelaskan bayaran 
ansuran trengkas. 
.
terima kasih 
cf ucapakan . 

kerana berjaya membuat 
bayaran bermula Januari 2017.
.
.
cf faham walaupun 
kita ada masalah kewangan.

namun kita ada usaha 
whatsapp cf. 

bagitau hal sebenar 
dan berjanji untuk 
buat bayaran. 
.
maka Allah permudahkan.


cf selalu juga follow up 
namun tiada jawapan . 

cf akan terus follow up.  
cf nak awak ada tanggungjawab 
pada diri untuk 
membayar semula 
duit yang cf pinjamkan 
masa belajar trengkas.

pesan cf . 
jangan lari dari masalah. 
masalah tak akan selesai . 
malah hidup awak 
akan kusut dan tak berkat. 
tengs sekali lagi 
buat shuhada K5/2012


antara  catitan bayaran . 
boleh lihat bilangan no. 3 >> 
klik SINI 

dan senarai pelajar buat 
bayaran penuh klik >> sini


 
Lazada Malaysia

15 Jun 2017

“Tolong Lah Bantu Saya”

Thursday, June 15, 2017 0 Comments

Dapat panggilan telefon : 
.
Pengadu
Selepas sahur . saya selalu tido. Tah tak larat nak buka mata. Jadi bila saya bangun. Perut saya mengelodak sakit. Mungkin sebab saya tido time perut penuh diisi dengan makanan. Badan saya tak bermaya. Tolong lah bantu saya
.
==
Memang tak elok untuk kesihatan tido lepas bersahur. Badan kita akan lemah dengan sistem pencernaan yang tak sekata.
.
Cuba amalkan mandian therapy lavender, mandian ini membantu untuk kita dapatkan tenaga dengan segera letih punca awak tido dan tak bermaya
.
Dan sapu minyak nto . minyak ni serbaguna ada ekstrak pudina yang melegakan sistem pencernaan kita. lagi satu minyak ni berangin sejuk dan tak panas. Cubalah.
.
==
Selang sehari dia sms. Katanya alhamdulillah badan dia dah sihat semula dan semakin cergas. Kita juga suggestkan adakan aktiviti lepas bersahur.
.
Sebelum tido tulis apa yang nak dibuat keesokan hari. dan lepas sahur kita follow apa yang dah ditulis. Jadikan apa yang kita nak buat tu , benda yang menarik dan kita suka. dan bayangkan kita dah capai hasil kerja tu dengan jayanya. Feel it.

Semoga kita dapat ceriakan hari hari kita dengan perkara yang bermanfaat . bila otak cerdas , badan turut cergas giteww
.
Boleh dapatkan khidmat nasihat melalui pengasas Nur Himalayan Salt. cf juga selaku blogger nurfarizan dot com
.
Jemput singgah di www.nurhimalayansalt.com untuk dapatkan info kesihatan.

www.nurhimalayansalt.com

13 Jun 2017

Bila Anak Meragam

Tuesday, June 13, 2017 0 Comments
comel jer kan baby ni . gelagat dia terapi buat kita. tapi kan kalau dia demam dan asyik meragam. mau kita susah hati .
.
seawal usia baby dilahirkan dah boleh amalkan mandian terapi #garamnur. insya Allah kita usaha. Allah sembuhkan.
.
promosi puasa raya masih on dan promosi dalam promosi pun ada tau. katanya siap ada free gift. jom grab hari ini di www.nurhimalayansalt.com/promosi
. 





www.nurhimalayansalt.com

10 Jun 2017

Kisah 4 Ramadhan : Sakit Tekak Dah Kritikal

Saturday, June 10, 2017 0 Comments
 

mak tersenyum manis . bila dapat minum air bersih. 

banyak kisahnya sebenarnya. cemana nak 
mulakan yea.

pelan pelan cf cerita. nanti cf edit lagi 

masa first ramadhan baru ni 
sakit tekak. okey rasa cam biasa
mungkin minum air masak 
kurang agaknya walaupun dah lebih 2 liter

cf sensitif bab tekak. kalau ada problem 
memang settle cepat

eh ini dah masuk 4 ramadhan 
air tak boleh telan 
meleleh kat tepi mulut ajer 

ya Allah 
azab yang Allah uji ni 
sebenarnya nak bagi lebih 
dari apa yang kita mintak

dalam tahajud . dalam doa 
memang mintak sesungguhnya 
pada Allah. moga 
jalan cerita ni tak berlarut lama 

siang time puasa. tekak 
dah tak ada air liur 
kering kontang 

teringat ke adik yang 
selalu dok promote

tapi cf ni jenis 
kalau tak kaji tak faham 
apa fungsi nya , haa buat do no je 

sampai lah time 4 ramadhan 
cakap dengan ca . adik cf 
kita kena buat keputusan ni 

kena juga dapatkan 
air bersih . tak larat dah 
nak pegi beli air mineral 
angkut bukan sikit 

bayangkan cf boleh habiskan  
2 botol besar saiz 1.5 liter 
dalam sehari . kalau 30 hari cemana tu 😂
.
lepas subuh . terus whatsapp adik lelaki 
yang jual penapis air cuckoo 

whatsapp adik ipar mimi 
facebook ahlia muaz
partner sehidup semati 

haa mesej pulak group keluarga 

amboi nak sangat penapis 
air cuckoo . semua nak 
di whatsapp nya 😬

 

 hari ini alhamdulillah 
dah masuk seminggu 

cf guna penapis 
air cuckoo 

syukur . asbab air ini 
kesihatan bertambah baik

dengan penapis air ni 
cara nak apply pun mudah 

selepas proses 
hanya 3 hari saja dah 
boleh guna penapis air cuckoo 
jenis king top 



ni mak . mak pun hepi 
dapat minum air bersih 

nak masak air panas 
ahaa just press dah 
dapat air panas

air sejuk pun best 
sejuk je tekak 

mak guna jenis 
tank besar sikit 

model Fusion Top 

=======

kita mampu ubah hidup kita 
dengan lebih baik 

air sangat penting 
untuk tubuh badan 
darah dapat proses 
sebaiknya 

berminat nak dapatkan 
penerangan tentang penapis 
air cuckoo 

boleh contact 
adik ipar cf 

tekan kat sini 



www.nurhimalayansalt.com

9 Jun 2017

Pengumuman Tarikh Akhir Pengeposan Item Pos Laju Sempena Perayaan Aidilfitri 2017

Friday, June 09, 2017 0 Comments


Pelanggan yang dihormati,

Bagi memastikan item perayaan anda dapat disampaikan sebelum Hari Raya Aidifitri, adalah dimaklumkan tarikh akhir pengeposan adalah 21 Jun 2017 (Rabu)

Semua Pusat Pos Laju akan ditutup mulai :
23 Jun 2017 sehingga 26 Jun 2017 bagi negeri Johor, Kedah, Kelantan dan Terengganu

24 Jun 2017 sehingga 27 Jun 2017 bagi negeri :
📌 Pahang
📌 Negeri Sembilan
📌 Kuala Lumpur
📌 Selangor
📌 Putrajaya
📌 Melaka
📌 Sabah
📌 Sarawak
📌 Perlis
📌 Perak


Penutupan Operasi Pos Malaysia Sempena Perayaan Hari Raya Aidilfitri 1438H

Cawangan Pejabat dan Pos Laju di seluruh negara tidak beroperasi pada 24 Jun 2017 iaitu hari Sabtu dan akan digantikan pada 3 Jun 2017

So pada 24 haribulan hari sabtu tu pos laju tidak beroperasi. Jadi rancanglah perjalanan bisnes kita sebaiknya yea.



www.nurhimalayansalt.com

8 Jun 2017

Peminat Upin-Ipin

Thursday, June 08, 2017 0 Comments
 asyik luqman dan alya menonton di henpon upin dan ipin walaupun hari dah larut malam. tak sedar mak ngah nya snap gambar dia. moment ni jarang sekali kita dapat tengok . alya di perak luqman di kuantan. sepasang sepupu ni dah mula pandai nak berkawan.
seronok tengok bebudak ni sorang dah 4 tahun , luqman 1 tahun lebih . cerita upin ipin ni banyak pengajarannya yang boleh budak budak belajar.
kalau simpan dalam blog boleh ditatap moment ni . simpan dalam komputer . jenuh pulak nak mencarinya.
cf snap hari ahad baru ni . meriah rumah dengan budak-budak.



alya = anak ilyas dan shiela
luqman = anak muaz dan mimi

kedua duanya anak saudara
mak ngah cf 💋

Happy Baby

Rumah Ber 'Aura' Negatif. Isi Rumah Selalu Bergaduh Dan Tak Tenteram ? Cara Nak Bersihkan

Thursday, June 08, 2017 0 Comments

letak gelas bercampur garam . paling bagus garam himalaya. sebab boleh serap kekotoran yang ada dalam rumah dengan cepat.
.
letak gelas di kawasan yang selalu kita duduk . contoh kawasan ruang tamu. bilik dan sewaktu dengannya.
.
masukkan suku gelas garam himalaya. tunggu 24 jam.
.
keesokan harinya. cek . kalau ada air melebihi paras garam. maknanya tempat tu panas. aura negatif banyak kat situ. tenaga badan kita banyak serap dan menjadi lebih penat dan tak tenteram.
.
Kenapa ada air? Bila segala kekotoran dah diserap dalam garam makanya terjadilah air. garam pun cair gitew.
.
ulang hari berikutnya gunakan gelas baru dan masukkan garam himalaya. sehinggalah hari berikutnya . sampai air tak melebihi garam. jadi tempat tu dah clear dengan aura positif.
.
dan boleh mula letak di tempat yang lain seperti di ruang yang selalu kita kunjungi. cf selaku founder nur himalayan salt dah try. diri lebih tenang dan lapang.
.
Cf gunakan gabungan therapy salt dari 3 jenis iaitu lavender , lemon & rose. kesan dia alhamdulillah. dan therapy salt ini dah ada dibacakan doa doa terpilih.
.
Garam ini bukan saja boleh buat mandian dan rendaman kaki. Tapi dah jadi serba guna. Berbaloi baloi kita memilikinya.
.
semoga kita terus ber aura positif. selamat mencuba. Jika bermanfaat. Share post ini yea. Terima kasih.




www.nurhimalayansalt.com

7 Jun 2017

5 Sistem Tubuh Yang Mesti Berfungsi Untuk Membuang Kekotoran Yang Perlu

Wednesday, June 07, 2017 0 Comments

Kita dicipta dengan sebaik-baik bentuk kejadian. Terdapat 5 sistem tubuh yang mesti berfungsi untuk membuang kekotoran yang perlu.
.
1. dubur – hampas kering
2. salur kencing – hampas cair/racun ringan
3. liang peluh – membuang kekotoran cair/udara
4. mulut – darah lama (kahak) dan lendir kotor
5. hidung – darah lama (dalam bentuk hingus) dan lendir kotor di bahagian rongga kepala.
.
Kita akan sihat apabila sistem tubuh ini berfungsi dengan baik. Darah sentiasa bersih dan berputar dengan lancarnya. Tiada kotoran yang membeku di dalam tubuh.
.
Ingat, darah yang bersih menjadikan manusia sihat. Darah jangan dicernakan dengan benda-benda yang bukan makanan fitrah manusia seperti kimia dan dadah serta alkohol. 

.
Kimia, dadah dan alkohol akan membunuh vitamin dan zat di dalam darah.


.
Dapat sesuatu 👄
.
#cfshare #jomsihat #nurhimalayansalt



www.nurhimalayansalt.com

.

Follow Us @cfnurfarizan