10 August 2017

Cerita Garam & Air


Assalamualaikum selamat pagi 😊

garam himalaya premium & air mineral beralkali sentiasa bersatu dalam melayari bahtera hidup πŸ’– 

 dari dulu kita impikan kehidupan yang sihat dan tenang bukan ? kita nak perbaiki taraf kehidupan dengan lebih baik ? okey hari ini kak cf nak share tentang dua perkara, berapa perkara, dua perkara
.
.
Memang ramai yang suka dan jatuh cinta dengan ICON penapis air sihat ni.
.
antara fungsi -fungsi nya ialah :
.
πŸ‘‰ 3 fungsi air = panas, sejuk dan suhu bilik.
.
πŸ‘‰Antibacteria kit.
.
πŸ‘‰Ada suara. english, malay dan mandarin
.
πŸ‘‰Ada jam.
.
πŸ‘‰Ada lampu ikut suhu air.
.
πŸ‘‰Suhu boleh setting dari minimum ke maksimum
.
πŸ’’ Air paip ditapis sehingga 6 peringkat. semua logam berat di tapis, tu sebabnya bila kita minum sejuk serap dalam tekak menuju ke perut, serius kak cf dah try memang best dan kesihatan bertambah baik.
.
πŸ’’ Dijamin halal oleh Jakim.
.
πŸ’’ PERCUMA servis berkala setiap 4 bulan.
.
πŸ’’ PERCUMA penukaran filter setiap 4 bulan.
.
πŸ’’ PERCUMA waranti penuh sepanjang 5 tahun 

Made in Korea

-----------------
Daftar Offline & Online boleh diuruskan
.
✔ PERCUMA Yuran pendaftaran.
.
✔ PERCUMA Penghantaran seluruh Malaysia.
.
✔ PERCUMA Pemasangan seluruh Malaysia.
.
✔ PERCUMA Pemasangan jika berpindah.
.
✔ Dapat FREE Gift taw
.
Berminat?.
.
KLIK DIBAWAH UNTUK TEMPAHAN 
& SEBARANG PERTANYAAN:
.
πŸ“£ http://wasap.my/60142979545/cuckoo
πŸ“£ http://wasap.my/60142979545/cuckoo
πŸ“£ http://wasap.my/60142979545/cuckoo
.
#1rumah1cuckoo
#AirBersihDanSihat
#CuckooBeyondStandards
#CuckooAlFalahGroup
#NaturalExecutive
#DaftarOnline

========================

Okey untuk FREE GIFT 

KELEBIHAN THERAPY ROSE 🌹
MANDIAN & RENDAMAN KAKI.
.
Alami kesegaran aroma yang menenangkan dengan Mandian Therapy Salt Rose. Pasti membuatkan anda tampil lebih yakin dan ceria.
.
Diformulasi dengan ramuan semulajadi, tentunya ia sesuai buat wanita yang aktif sepanjang hari.
.
Garam Mandian dan rendaman kaki juga bagus untuk :.
.
1. Menaikkan aura seri wajah.
.
2. Meningkatkan harga diri, keyakinan dan kekuatan mental dan melawan kemurungan.
.
3. Mengurangkan masalah sakit sendi, arthritis, gout dan kekejangan otot.
.
4. Melancarkan perjalanan darah dan membantu penyingkiran toksin dalam badan.
.
5. Meningkatkan kasih sayang suami dan isteri.
.
πŸ’ Kandungan : garam himalaya premium rock dan powder salt, bunga rose, pati aromaterapi, herbal water dan doa terpilih. Semua bahan bahan dalam therapy rose, mewah dan boleh tahan harganya. Kita bagi harga mampu milik dan boleh repeat order lagi dan lagi giteww.
.
πŸ‘§πŸ‘¨ Sesuai dari awal usia hingga warga emas , lelaki dan wanita
.
.
Cara guna : ambil 2 sudu garam therapy rose, masukkan dalam 5 liter air, mandi pada bilasan terakhir. Kesan boleh dilihat dengan sekali mandi saja, tapi lepas tu jangan tak mandi pulak, sebab kesan dia akan nampak bila kita guna secara berterusan. kipidap , dongibab.
.
πŸ‘£ Rendaman kaki sukatan masih sama 2 sudu , air paras pergelangan buku lali, rendam 30 minit hingga 1 jam, boleh gunakan air biasa, air suam, ais batu
.
🌸 Kita usaha, yang menyembuhkan sakit kita adalah Allah Taala. Allah suka makhluknya yang berusaha.
.
==========
KLIK DIBAWAH UNTUK TEMPAHAN 
& SEBARANG PERTANYAAN:
.
πŸ“£ http://wasap.my/60142979545/cuckoo
πŸ“£ http://wasap.my/60142979545/cuckoo
πŸ“£ http://wasap.my/60142979545/cuckoo
.
#1rumah1cuckoo
#AirBersihDanSihat
#CuckooBeyondStandards
#CuckooAlFalahGroup
#NaturalExecutive
#DaftarOnline

.

Read More

7 August 2017

Testimoni Pengguna Cuckoo



setiap 4 bulan , technician akan datang tukar filter air, best kan , sebelum datang , staff akan call untuk temu janji , supaya kita get ready dan ada di rumah ketika itu kan,

 badan kita nak guna lama lagi, ofkos kita nak minum air sihat, sekarang ni dah mudah , serius mudah, kalau dulu cf nak beli penapis air ada kawan syorkan, memacam dokumen itu ini dia mintak , aduhai kakak pening πŸ‘©  dah tak berapa nak ayu kan 
.
sekarang ni alhamdulillah syarikat penapis air cuckoo memudahkan kita semua minum air yang sihat, jadi bertukarlah sekarang dan 75% peratus badan kita memerlukan 7.5pH air sihat.
.
berminat nak dapatkan 1 model king top seperti dalam gambar ?  hanya RM80 sebulan, nak lebih info ? okey boleh terus wasap.my/60142979545/cuckoo
 

Read More

Hobi



hobi di waktu petang , 
walau pun bizi, terapi diri, 
sebab nanti ada yang google, 
naik blog kita taww
.
baru publish blog encik Shah Ismail
jemput singgah yea
.
www.shahcuckoo.blogspot.my
Read More

6 August 2017

Dunia Offline


encik shah offer, sahut cabaran 
untuk diri sendiri, 
nak belajar pengalaman 
buat offline di booth, 

2 tahun bisnes sendiri 
secara online, 

harap skill dapat diasah πŸ˜ƒ 
Read More

Pameran Pengantin 2017



Kak cf kat sini. support sahabat di Pameran Pengantin 2017 lokasi di Megamall Kuantan. katanya pameran ini berlangsung dari 4 hingga 6 ogos . esok last.
.
Tenkiu kak gee Butik Pengantin Comel sambut kedatangan kami, sahabat , guru yang banyak mengajar erti hidup.
.
bangga dapat belajar dengan kak gee, pengalaman belajar handle bengkel solekan, belajar mekap tunang, nikah sanding dan diberi pengalaman back up photographer
.
panjang pulak dok menaip ni kan.



gambar penuh klik kat πŸ“ SINI 
Read More

4 August 2017

Pos Laju EziDrive-Thru Kuantan


Sekarang dah mudah, Pos Laju Kuantan dah mula buat EziDrive - Thru , tadi kak cf sempat bertanya di kaunter staff yang bertugas bagi tau tutup pukul 8 malam.
.
lokasi selepas Masjid Negeri Sultan Ahmad Shah 1 Kuantan bersebelahan Pejabat Pos Kuantan.
.
#GaramNur #PosLaju #Kuantan #Pahang










Read More

17 July 2017

Kaspersky Internet Security

 
Alhamdulillah dah masuk 7 tahun cf guna anti virus jenama kaspersky . antara jenama yang boleh dipercayai.
 
Kadang tu kita nak search website hasil yang kita goole dengan internet security kita akan diberitahu website sekian sekian mengandungi virus.

So mudahlah kerja kita dah terus tinggalkan website tu, dan satu lagi bila kita nak menggunakan internet banking pun kita rasa selesa aman sejahtera, tak ada lah takut takut nak berurusan menggunakan pembayaran secara dalam talian.

Biasanya cf akan renew lesen internet security setiap tahun. Dulu renew dalam setahun rm95/tahun.

Now cf boleh bantu uols untuk dapatkan lesen (warranty key) kita kira lesen untuk setahun untuk rm40 sahaja. Di jamin warranty key di jamin 350 hingga 360 hari. kita guide cara pasang Kaspersky Internet Security








 
save nombor ni dan whatsapp ke 011 – 1337 6596
Read More

14 July 2017

RAHSIA Bersihkan Kolam Jiwa
























{BACA DENGAN GEMBIRA ^_^ **

MEMBACA itu WAJIB

>>>>RAHSIA PEMBERSIHAN KOLAM JIWA YANG PALING BERKESAN MENARIK REZEKI<<<<

EDISI 5 TERBAIK (BEST SELLER)
----------------

“Formula terbukti berjaya untuk menarik rezeki yang melimpah ruah, kebahagiaan hati, kekayaan harta dan jiwa, serta keberkatan hidup di DUNIA dan di AKHIRAT”

SANGAT SESUAI UNTUK MEREKA YANG MEMPUNYAI PENYAKIT DI BAWAH:

1) DENGKI
2) SAKIT HATI DENGAN ORANG
3) CEMBURU
4) MURUNG
5) SEDIH
6) MASALAH KOMUNIKASI
7) LALAI
8) LUPA
9) TAK CUKUP DUIT
10) MERASA DIRI HEBAT
11) RIAK
12) BERCELARU
13) TIDAK TENANG TIDUR
14) SUKA FIKIR MASALAH
15) TIDAK TAHU MEMBETULKAN NIAT
16) SUKA FIKIR BUKAN-BUKAN
Dan banyak lagi..

 Jika dibaca penuh penghayatan


LIHAT APA KATA PEMBACA EBOOK 70 FORMULA REZEKI INI
=====================================

"Baru2 akak dilanda satu masalah dlm diri akak.... masa tu mmg lost.. sehingga akak rasa mcm gelap aje dunia ni pada kemuncak masalah tu.. sehingga satu mlm... akak baca blk ebook nora hingga tertidur.. bangun pagi.. akak rasa lain sgt.. mcm ada satu semangat baru.. masalah tu jd kecik pulak.. start dari mlm tu.. mmg akak akan selalu baca.. bila akak fikir balik... baru akak perasan.. ebook nora kandungan dia "happy2..".. membakar semangat.. sbb tulah.. kalau akak bc seblm tidur.. bila bangun pagi mood jd happy n bersemangat...."    -CIKPUAN NOR ZAHIDAH ARIFFIN


πŸ’ž BERMINAT MILIKI EBOOK INI? TEMPAH SEKARANG.
500% BERKESAN. SETIAP HARI PASTI TERSENYUM 24 JAM. ^_^

πŸ’Ό Jaminan wang dikembalikan 500% tanpa ragu.

<<< http://www.formularezeki.com/ >>>
<<< http://www.formularezeki.com/ >>>


Setiap Tempahan akan menerima
πŸ“¦ FREE GIFT dari www.nurfarizan.com

Read More

10 July 2017

Logo Baru


sekian lama blog ini dihasilkan baru lah hari ini ada LOGO. sebelum ni pun ada . cuma dalam bentuk lukisan dodi eh cam tu ek ejaan dia. dalam bentuk lukisan kartun. okey setiap gambar yang cf hasilkan akan ada cop mohor NurFarizan.Com giteww . tengs sudi menambah jumlah kunjungan ke blog cf πŸ’˜
.
Nur Farizan nama hasil pilihan nama dari mak dan abah. mak nak letak nama Efa Rizan nama isteri penyanyi lagu abang beca abang beca di tengah jalan giteww lah bunyi nye . abah tak setuju maka di letak nama di depan ada nama NUR.

CF adalah nama panggilan atau bahasa penuh Cikgu Farizan. Abah cakap maksudnya Cahaya Yang Menerangi  πŸ’ž
Read More

3 July 2017

Review : Nikmati 3 Tempat Percutian di Bawah Tajaan Swiss Garden

bercuti atau pergi ke tempat orang adalah satu pengalaman yang kita dambakan. manakan tidaknya. selepas menikmati percutian, badan dan minda kita akan berasa segar dan mengembirakan hati kita.
.
bila selalu bermain-main difikiran kita. makanya rezeki nak bercuti tu akan sampai. 
.
terdapat 3 tempat menarik boleh kita nikmati percutian :
.
1. Swiss-Court Holiday Apartments Damai Laut




Swiss-Court Holiday Apartments Damai Laut adalah percutian yang sempurna dari hiruk-pikuk kota. Terletak betul-betul di antara Kelab Golf & Country Damai Laut yang berprestij dan Swiss-Garden Golf Resort & Spa Damai Laut yang indah, apartmen-apartmen servis bergaya sederhana mudah diakses dari Lebuhraya Utara-Selatan dan diikuti oleh pemanduan desa yang indah.


Swiss-Court Holiday Apartments Damai Laut menawarkan penginapan yang selesa dan sesuai untuk memenuhi keperluan anda dengan pelbagai jenis penginapan untuk dipilih. 



Anda boleh memilih untuk Pangsapuri Studio atau Pangsapuri Satu Bilik Tidur atau juga Pangsapuri Dua Bilik Tidur; Dilengkapi dengan kemudahan dan kemudahan untuk memenuhi keperluan anda. 



Swiss-Court Holiday Apartments adalah keutamaan utama untuk bercuti keluarga, retret kumpulan atau perhimpunan korporat. Manjakan diri anda dan nikmati percutian di Swiss-Court Holiday Apartments Damai Laut

Alamat :
Hala Damai 3,
Jalan Damai Laut,
Teluk Senangin,
32200 Lumut,
Perak Darul Ridzuan,
Malaysia.

Tel : 605 - 618 1133   
Fax : 605 - 618 1122   

 
percutian blogger :  
rujukan : carian facebook



** By Air **
The resort is accessible by air through regular scheduled direct flights from Kuala Lumpur International Airport (KLIA), landing at Penang Airport and followed by a 2 hour drive on the North-South Expressway.

** By Road **
The resort is accessible by road from the capital Kuala Lumpur via the North-South Expressway. Exit at Bidor, bypass Teluk Intan and head for Sitiawan / Manjung district. From here it is only a half hour scenic drive to the resort.

If you are arriving from the north (eg. Langkawi, Penang) exit at Changkat Jering, turn off at Trong and drive through Pantai Remis and Segari. If you are arriving from Ipoh, the journey will take approximately one and a half hours. 

Private transportation can also be arranged with Swiss-Garden International sister hotels in Kuala Lumpur, namely Swiss-Garden Hotel and Swiss-Inn Kuala Lumpur.

** By Rail **
The main Railway Station in Ipoh is about 80km from Swiss-Court Holiday Apartments Damai Laut. Transfers should be arranged prior to your arrival.




"Swiss-Garden Beach Resort Kuantan terletak di pantai Balok di hadapan perairan biru Laut China Selatan di Semenanjung Malaysia. 



Bilik-bilik dan suite 304 di resort ini dilengkapi dengan kemudahan moden dan mempunyai motif-motif tradisional, yang mencerminkan warisan budaya negara.



Semua bilik dilampirkan dengan balkoni peribadi yang menghadap pemandangan panorama Laut China Selatan yang memukau atau lanskap hijau yang subur di sekeliling resort. 

Alamat :
2656 - 2657,
Mukim Sungai Karang,
Balok Beach,
26100 Beserah,
Kuantan, Pahang
Tel : 609 - 548 8288 /
Fax : 609 - 544 9555   
Pilihan tempat penginapan di resort ini bervariasi dari Bilik Deluxe atau Bilik Pemandangan Laut yang luas ke suite-suite yang lebih besar.pilihan bilik klik SINI

percutian blogger : 
http://diarisiketambatu.blogspot.my


3. Swiss-Garden Residences Kuala Lumpur 

 
The Residences @ Swiss-Garden Hotel & Residences Kuala Lumpur, merupakan lambang kehidupan moden yang terbaik. Reka bentuk kontemporari . Terletak secara strategik di kawasan bandar dan disambungkan ke hotel melalui jambatan pautan, jadi nak ke hotel swiss garden boleh menggunakan jambatan.
Swiss-Garden Hotel & Residences Kuala Lumpur adalah pertemuan keahlian moden dan reka bentuk yang inovatif. Struktur unik kaca dan keluli 

mempunyai ciri-ciri Menara Utara dan Menara Selatan, masing-masing 33 dan 37 tingkat. Terdiri dari pangsapuri perkhidmatan kontemporari dari Residence Suite hingga pangsapuri premier 2 bilik tidur, ia penuh dengan peralatan moden & kelengkapan.  

Setiap unit direka dengan elegan dengan perpaduan mewah yang sempurna dan mempunyai siling tinggi yang mengagumkan, tempat mandi, pancuran hujan sementara jubin kaca utama menghiasi dinding bilik mandi. 

 Pemandangan yang menakjubkan di langit-langit Kuala Lumpur menyambut kediaman ketika mereka melangkah ke pangsapuri yang dilengkapi dengan citarasa yang menarik.
Residences merangkumi gaya hidup yang luar biasa yang dilengkapi dengan perkhidmatan hotel dan kemudahan yang termasuk kolam renang infiniti, jakuzi, gelanggang skuasy, bistro / kafe, taman permainan kanak-kanak, gimnasium, sauna, Wi-Fi dan perkhidmatan ulang-alik percuma.
 


















Alamat :
117, Jalan Pudu, 55100 Kuala Lumpur, Malaysia.
Tel : 603 - 2785 1111  
Fax : 603 - 2141 5555  
 Email : reservation@shrkl.swissgarden.com
Website http://www.swissgarden.com/hotels/residences/
 
percutian blogger :
http://www.mujadafewa.my
http://www.pinkymomma.com
https://little-queen-qkhadeeja.blogspot.my

jika ada rezeki  Swiss Garden call maka rezeki uols juga tau Swiss Garden . Swiss Garden International nama lain  SGi Vacatuion Club juga menyediakan pakej-pakej percutian dalam dan luar negara. 

Read More

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Copyright © NurFarizan.Com