Follow Us @soratemplates

19 January 2017

14 Pelajar Berjaya Tuntut Sijil Pengurusan Pejabat

Thursday, January 19, 2017 0 Comments


Update : SIJIL PENGURUSAN PEJABAT . antara nama nama pelajar yang berjaya tuntut sijil pengurusan pejabat. tahniah cf ucapkan.


1. Nur Nasihah Binti Abdul Samad
Pahang

2. Sharifah Roshahliza binti Syed Rahamat
Selangor

3. Azizah binti Abdul Rahman
Selangor

4. Nurul Syazwani binti Majid
Pahang

5. Che Kasmah Binti Abd Wahab
Kuala Lumpur

6. Najiah Zanial @ Zainal
Pahang

7.  Adhira Najwa Bt Abu Zahri                     
Pahang

8. Norashikin Binti Hashim
Pahang

9.Rohaida binti Abdul Rahim
Pahang

10. Fatimah binti Ismail
Pahang

11.  Muhammad Syazwan bin Zawawi
Pahang

12. Muhammad Zulhilmi Fitri Bin Suhaimi
Pahang

13. Norsyaziela Mohamed
Selangor

14. Mohamad Hasrul Bin Silan
Johor







18 January 2017

Bila Umi dan Luqman Roll-on Minyak Angin

Wednesday, January 18, 2017 0 Comments
🙋🏻 bila umi mimi . roll on ajer. baby luqman yang usia 10 bulan pun nak join sekali. lagi suka sebab just roll on ajer,
.
angan pun free kena minyak ni kan 💁🏼. tangan umi banyak urusan nak buat hihi. yeay bes t kann 😘
 .
dengan hanya rm13.20 boleh tahan 1 - 3 bulan berbaloi baloi 📦 free postage suka ke suka 
.
#NurHimalayanSalt #MinyakAngin versi baru
Facebook : Nurfarizan Nasir CF


17 January 2017

16 January 2017

Segar badan lepas mandi air garam

Monday, January 16, 2017 0 Comments

🙋 apa yang membahagiakan team garam nur adalah dapat testimoni yang best . mokde dah guna garam mandian lavender. buat kerja rumah demi keluarga tercenta. masih tetap cergas 👨‍👨‍👧
.
garam nur bagi energy luar biasa . letih aje mandi garam nur. cer tengok . memang ligat aktif ada aje benda nak buat tak reti penat. bestkan. 😘
.
otak sihat . badan pun sihat. belanja rm30 nikmati hidup penuh bahagia cenggitu. 
.
P/S : order hari ni dapat diskaun 10% pada order kedua nanti. kita bagi ID setiap ahli . suka ke suka. 🎯

15 January 2017

13 January 2017

Order Sebelum 10 pagi

Friday, January 13, 2017 0 Comments

waktu gini selalu nya waktu bizi kan. kak nur nak bagi tau 🙋 
 .
Kedai kami beroperasi secara online dari 9 pagi hingga 9 malam. kengkadang tu online sampai sebelas malam. rezeki bisnes online alhamdulillah. 
.
orang kuantan nak datang terus pun boleh juga . 
📱 whatsapp 014 - 297 9545
🙋 Nurfarizan Nasir CF
.
💻Kedai Online
http://nurhimalayansalt.com/kedai-online/
.
📦Order sebelum 10 pagi
Pos hari ini.
.
#NurHimalayanSalt #GaramNur #GaramMandian #GaramMasakan#MinyakAngin


12 January 2017

Selamat Pagi

Thursday, January 12, 2017 0 Comments

selamat pagi. kak nur doakan semoga urusan kita dipermudahkan . warna kuning pepagi ni. kuning adalah warna semangat. yeahh . semangat membara nak teruskan hidup hari ini. 
.
esok kak nur share . tentang warna yang boleh dipakai setiap hari. suka ke suka. :)
.
#NurHimalayanSalt #GaramNur #SelamatPagi

11 January 2017

NTO Versi Baru

Wednesday, January 11, 2017 0 Comments

💁🏼gigih kita malam cenggini hapelod minyak angin ekstrak garam himalaya rock salt . aiseh suka sangat dengan garam , sampai masuk dalam minyak angin.
.
memana geng susah nak lelap mata, terkebil kebil nak tido , tak tido jugak, meh pakat golek minyak angin ni kat tepi dahi. 🎯
.
insya Allah sure lega punyalah. di ekstrak bersama pudina, habbatus sauda, minyak zaitun, eucalyptus, 7.7% menthol dan garam himalaya rock salt 
.
boleh kongsi 3 botol dengan jiran sebelah, jimat postage kann.
.
apa itu MINYAK ANGIN (NTO)
💁🏼NUR THERAPY OIL
Minyak angin ini diperkaya lagi dengan ramuan perlindungan yang diyakini ramai.
Kandungan utama Nur Therapy Oil atau NTO ialah pudina membantu meredakan masalah sakit kepala dan migrain.
Nikmatilah aroma segar dan nyaman yang berpanjangan.
Minyak Angin Nur Therapy Oil juga mampu mengurangkan :
.
✔ Sakit-sakit otot dan sendi.
✔ Melegakan stress.
✔ Rasa loya dan muntah.
✔ Kembung perut.
✔ Masalah angin.
✔ Mabuk perjalanan jauh.
✔ Masalah untuk tidur.
✔ Hidung berair akibat selesema.
✔ Melegakan kekejangan dibahagian peranakan.
✔ Membantu kitaran haid & mengurangkan senggugut.
✔ Melegakan batuk berkahak dan kesakitan pada dada.
✔ Mengurangkan masalah penafasan dan asma.
✔ Merawat gatal-gatal kulit, luka, jangkitan dan banyak lagi masalah kulit.
Senang dibawa dan cara menggunakan NTO hanya roll-on di tempat yang sakit. Dapatkan minyak angin ini seisi keluarga.
.
💻Kedai Online
www.nurhimalayansalt.com
.
#NurHimalayanSalt #MinyakAngin #MinyakAnginNur#WhatsApp0142979545


10 January 2017

Perbezaan Garam Nur

Tuesday, January 10, 2017 0 Comments

🙋 ya garam bukit mungkin sama di pasaran. namun garam nur ada perbezannya selepas kita ekstrak dengan essential oil, herbal water, doa pilihan dia dah jadi lain. essential oil adalah aromaterapi berkualiti tinggi. kalau kak nur cite ingridient dia haa berpintal mata nak baca 👀 😃
.
p/s : garam nur edisi baru akan muncul ada munge munge tau 🌸

7 January 2017

11 Cara cantikkan kulit muka!

Saturday, January 07, 2017 0 Comments


🙋Salam hujung minggu. waktu cenggini . ada masa free. lets jom kita memanjakan diri. jom ikut tips kak nur share ini yea :) selamat mencuba 🌸
.
11 Cara cantikkan kulit muka!
.
Jika disebut urutan, kebiasaannya terbayang di minda urutan badan, bahu, atau kaki yang cukup melegakan. Jarang sekali bahagian wajah mendapat belaian sedemikian rupa. 

Tahukah anda, urutan wajah mampu mengekalkan kecantikan serta membaiki struktur kulit jika ia dilakukan dengan betul? Ayuh pelajari teknik urutan wajah yang cukup mudah ini!
.
.

Tip urutan: Wajah yang sedang berminyak selepas bangun daripada tidur merupakan waktu yang sesuai untuk melakukan urutan. Elakkan wajah berkedut lebih cepat dengan mengurutnya secara ke atas dan ke luar wajah.
.
.

LANGKAH 1
.
.
Lakukan tekanan secara lembut di sekitar rahang dan bawah dagu menggunakan belakang tangan. Dengan menukar tangan, dongak dan urut seluruh bahagian bawah leher meliputi telinga kanan ke kiri. Ia bertujuan untuk merangsang kulit sel.
.
.
LANGKAH 2
.
.
Menggunakan jari telunjuk dan jari hantu, secara perlahan tekan bahagian rahang dalam pergerakan sekata bermula dari dagu hingga ke telinga.
.
.
LANGKAH 3
.
.
Menggunakan jari jemari kedua-dua tangan, urut perlahan ke tengah dahi dengan kedudukan ibu jari pada rahang. Rapatkan tangan dan kekalkan keadaan tersebut sehingga empat saat dan ulang lagi.
.
.

LANGKAH 4
.
.
Pastikan jari telunjuk berada di depan telinga. Lakukan tekanan ringan dengan meletakkan kedua-dua tapak tangan di bawah dagu kira empat minit dan ulang.
.
.
LANGKAH 5
.
.
Langkah ini membantu memperbaiki aliran darah dan menyingkirkan toksin. Jari digenggam dan ditekan lembut di bawah dagu manakala ibu jari ditekan lembut menghala ke atas di sekitar mulut, bahagian bawah hidung, sekitar lubang serta kelopaknya.

LANGKAH 6
.
.
Tekan sepanjang bahagian atas tulang pipi dan urut dengan gerakan menghala ke atas menggunakan jari.
.
.
LANGKAH 7
.
.
Menggunakan jari hantu dan jari manis, tekan bahagian atas batang hidung ke hujung kening perlahan-lahan dalam kiraan lima saat.
.
.
LANGKAH 8
.
.
Gunakan jari manis dan picit perlahan-lahan bahagian bawah mata menghala ke kelopak mata dalam keadaan mata dipejamkan.
.
.

LANGKAH 9
.
.
Kedua tapak tangan diletakkan di antara kening dan anak rambut. Usap bahagian berkenaan perlahan-lahan. Langkah ini dipercayai membantu mengurangkan garis-garis halus pada wajah.
.
.
LANGKAH 10
.
.
Tapak tangan ditekup ke muka dengan mata dipejamkan. Tekan tapak tangan perlahan-lahan sehingga anda merasai tekanan. Biarkan untuk beberapa saat dan ulang lagi.
.
.
LANGKAH 11
.
.
Langkah terakhir, tekan seluruh sisi leher bahagian kiri menggunakan tapak tangan dan jari. Lakukan di bahagian pangkal leher hingga ke rahang. Ulang langkah ini menggunakan tangan kiri pula.

===========================================

NUR Therapy Salt juga membantu melancarkan perjalanan darah dan kembali cantik berseri hanya 10 minit dengan cara tekapkan garam nur di wajah.
.
.
Selamat mencuba ya :)

#NURHS
#NURTherapySalt
#GaramNUR
#NURBeautyTips
#Petua
#Cantik
#TBA
#TBANIAGA5

.
💻 Kedai Online 
www.nurhimalayansalt.com
.
#NurHimalayanSalt #NurBeautyTips #GaramNur

5 January 2017

Penyabong Warisan Resort

Thursday, January 05, 2017 0 Comments

perjalanan dari Kuantan mengambil masa 3 jam menuju  Penyabong Warisan Resort. suasana yang mendamaikan dan berdekat dengan sungai menjadikan tempat ini dikunjungi warga singapore dan luar johor. 

terdapat pelbagai kemudahan dan sesuai sebarang majlis dan keraian.