28 Mar 2017

DIY - Spray Serbaguna Dengan Garam Nur

   No comments     
categories: ,
memberanikan diri buat video . niat nak tunjukkan cara bagaimana nak hilangkan rasa lenguh kebas ditangan . dan point saraf dalam badan kita. hanya spray kesan kesembuhan dengan izin Allah Taala. selamat menonton dan selamat mencupa. 




27 Mar 2017

Bunga Lavender

   No comments     
categories: 



šŸƒ LAVENDER atau bahasa sains Lavandula Officinalis digunakan selama lebih daripada 2000 tahun. ditanam sehingga 60 cm. Mempunyai daun kelabu-hijau dan bunga violet biru. 
.
šŸƒ Tumbuh di padang rumput, kering, cerun hangat dan berceranggah seluruh Mediterranean, sepanjang jalan ke Afrika dan wilayah tenggara India. 
.
šŸƒ Digunakan untuk penyediaan teh lavender, minyak pati dan mandian lavender. Lavender mempunyai kesan yang baik pada perut dan rahim, mengurangkan kembung, menggalakkan pembuangan air kecil dan haid.
.
šŸƒ Ia adalah disyorkan dalam merawat penyakit otak dan saraf, berdebar-debar, masalah usus dan migrain.
.
šŸŒø LAVENDER yang telah dikeringkan mempunyai rasa yang kuat dan rasa sedikit pahit. bagus untuk :
.
šŸƒ Jerawat, kulit berminyak, alahan, asma, batuk, resdung, migrain, sakit kepala, kebimbangan, kemurungan, tekanan, tekanan darah tinggi dan senggugut.
.
šŸƒ Hari ini, terdapat kira-kira 25-30 jenis lavender.
.
šŸŒø Dalam kandungan garam mandian lavender ada di ekstrak dengan bunga lavender kering atau bahasa manja munge lavender . best wangi tau semerbak giteww
.
#Info #NurHimalayanSalt #Lavender #LavandulaOfficinalis#GaramHimalaya #GaramLavender #GaramNur
.
.
hasil penulisan ini adalah kajian Founder Nur Himalayan Salt.⁠⁠⁠⁠



25 Mar 2017

3 Tips Rezeki Dipermudahkan

   No comments     
categories: 


bismillah. :)
.
3 TIPS REZEKI DIPERMUDAHKAN
.
1. Bayar hutang. Sekiranya ada berhutang dengan sesiapa atau dengan pihak bank, bayar segera.
.
2. Sedekah 10% dari hasil pendapatan setiap bulan. Biar sikit tapi konsisten.
.
3. Beri nafkah pada mak dan ayah. Bila mereka gembira, Allah gembira dengan kita. Bagi walaupun sedikit.
.
šŸ™‹ Ingat! Apa yang kita beri sebenarnya bukan untuk mereka, tetapi ianya untuk kita.
.
✔ The more you give the more you get.
.
šŸ“Œ Ramai yang percaya tetapi tak ramai yang bertindak untuk buat.
.
✔ Buat dan rasailah hidup anda start berubah dengan izin Allah.
.
šŸŒø Perkongsian dengan izin dari Cik Fatimah Halimatus Sa'adiah
.
Nurfarizan Nasir CF
Founder NUR Himalayan Salt
#garamnur #nurhimalayansalt








24 Mar 2017

nak buat promo lagi ?

   No comments     
categories: 













bismillah. atas permintaan ramai. pukul 4 petang kita nak buat promo produk NUR Himalayan Salt. tunggu tau di page NUR Himalayan Salt & instagram @nurhimalayansalt_hq  #nurhimalayansalt#nakbuatpromolagi



Rezeki

   No comments     
categories: 


bismillah . sempena hari jumaat kita share hadis yea⁠⁠⁠⁠ .
.
Allah S.W.T berfirman "Dan sesiapa yang bertaqwa kepada Allah S.W.T (dengan mengerjakan suruhan-Nya dan meninggalkan larangan-Nya) nescaya Allah S.WT akan mengadakan baginya jalan keluar (daripada segala perkara yang menyusahkannya).
.
Serta memberinya rezeki dari jalan yang tidak terlintas dihatinya.
" (at-Tolaaq: 2-3).
.
#hadis #jumaat #nurhimalayansalt



22 Mar 2017

Testimoni



bila terimbas kembali testimoni kastemer. rasa sebak . senyum pun ada. segala penat jerih kita berhasil dan kastemer sihat dengan izin Allah. #garamnur













17 Mar 2017

30 Minit Mengemas Rumah Mampu Bakar 102 Kalori

   No comments     
categories: 

tahukah kita setiap pergerakan yang kita buat setiap hari mampu membakar kalori? dengan duduk pun boleh bakar kalori, betul ke betul.
.
jom kita tengok :

penggunaan kalori berdasarkan aktiviti harian

= aktiviti di rumah

+ mengemas rumah 30 minit = 102 kalori
.
+ duduk selama satu jam = 62 kalori
.
+ berdiri selama satu jam = 72 kalori
.
+ tidur selama satu jam = 438 kalori
.
+ menonton TV selama 60 minit = 40 kalori
.

#jombakarkalori #sihat2017 #nurhimalayansalt



16 Mar 2017

therapy salt - mandian dan rendaman kaki


hai saya therapy salt . boleh berkenalan? hehe . inilah wajah terbaru therapy salt . masih baru mac 2017. mandian dan rendaman kaki ini adalah kegunaan harian, sejukkan badan dan mengecas tenaga dengan cepat.
.
therapy salt di datangkan dengan 3 jenis aroma. aroma original dari bunga dan buah buahan.
.
tunggu tau . kejap lagi kita ada offer untuk uols
.
#therapysalt #garammandian #rendamankaki by #nurhimalayansalt



15 Mar 2017

Tutorial Versi 2 : Cara Mudah Whatsapp Tanpa Perlu Save Nombor Telefon Terlebih Dahulu

   No comments     
categories: 


wah siyes aplikasi whatsapp dah semakin canggih manggih gitew. dan yang terkini wassap.my telah menyediakan satu lagi sistem memudahkan lagi orang berbisnes dengan hanya menekan sub link wassap.my pelanggan akan terus dapat berhubung tanpa save nombor telefon. sub link bermaksud nama kita di depan dan nama website di belakang.
.
okey  cf share cara untuk dapatkan link yang ada didepan nama uols yea dengan menggunakan wassap.my 

step 1 : login >> http.wassap.my


step 2 : klik DAFTAR PERCUMA SEKARANG! masukkan nama email & password 

step 3 : New Registration Email, Nama, Nombor Telefon (nombor whatsapp) dan password (guna password email mudah ingat) 



okey kemudian click >> HERE

step 4 : masukkan email dan pasword tekan butang >>  MASUK 


step 5 : lihat gambar rajah tekan >> Add Link (hujung belah kanan)
.


step 6: seperti gambar di bawah : 

masukkan link contoh : http://cf.wasap.my

ada pesanan dari pengasas wassap.my
>> Contoh: tudung
 
Masukkan subdomain pilihan anda.
Link anda nanti akan jadi: http://tudung.wasap.my
Rapatkan jika lebih 1 perkataan.
Jangan masukkan apa-apa simbol.


*Tidak boleh diubah atau dihapuskan.
*Kami akan batalkan subdomain yang mempunyai trademark jika tiada kebenaran dari pemiliknya. Contoh: KFC, Shell, iPhone...


phone : no wassap bermula 60142979545 (angka 6 dari Malaysia. guna nombor uols tau :D )

Pre-filled Text : assalamualaikum. saya nak order garam nur (tukarkan kepada produk uols)

lain lain boleh isi kemudian kemudian tekan >> Add. Okey dah siap!




wassap.my ini di bangunkan oleh Tuan Saifuddin Ilyas



13 Mar 2017

Ketahui 35 Tanda-tanda sakit seluruh anggota badan

   No comments     
categories: 


1. SAKIT DI BAHAGIAN BAHU.
Menandakan saluran darah telah menjadi keras dan fungsi metabolisme tidak seimbang.
.
2. KEBAS TANGAN:.
  Pengaliran darah di bahagian atas badan tidak lancar.
.
3. KEBAS TANGAN KIRI DAN LENGAN.
Tanda-tanda lemah atau sakit jantung. Jika rasa kebas menjadi sakit di bahagian lengan dan kekal di sana, ini menandakan serangan sakit jantung mungkin berlaku.
.
4. KEBAS KAKI:.
Pengaliran darah di bahagian bawah badan tidak lancar.
.
5. SAKIT TAPAK KAKI:.
Menandakan buah pinggang lemah. Biasanya disebabkan oleh kekurangan senaman dan duduk terlalu lama.
.
6. SAKIT TUMIT KAKI:.
Menunjukkan kelemahan fungsi alat kelamin.
.
7. RASA PANAS DI TAPAK KAKI:.
Penyeimbangan fungsi buah pinggang akibat lemah tenaga batin.
.
8. GATAL DI CELAH-CELAH JARI KAKI:
Menunjukkan tanda awal penyakit kaki busuk (Hong Kong Foot).
.
9. TANDA-TANDA DALAMAN KEPALA.
Secara amnya, segala tindak balas yang berlaku di bahagian kepala mempunyai kaitan dengan sistem pengaliran darah, jantung dan saraf otak.
.
10. PENING/SAKIT DI BAHAGIAN DEPAN KEPALA
Menandakan sakit tekanan jiwa (neurosis) akibat bebanan mental dan banyak berfikir.
.
11. PENING/SAKIT DI BAHAGIAN BELAKANG KEPALA
  Bahagian atas . Menunjukkan penyakit tekanan darah tinggi.
  Bahagian bawah (tengkuk).
Menunjukkan penyakit tekanan darah tinggi atau tekanan darah.
.
12. SAKIT KEPALA DAN RASA GAS KELUAR DARI TELINGA:.
  Menandakan penyakit migrain.
.
13. BISUL TERJADI DI KEPALA:.
Tanda pembuangan toksin sedang berlaku. Kadang-kadang dikaitkan dengan penyakit migrain.
.
14. RASA PENING YANG MEMUSING.
Tanda kurang darah atau pengaliran darah tidak lancar.
.
15. MULUT/KERONGKONG/LIDAH LOYA/MUNTAH :.
  Tanda penyakit lelah. Pembuangan bahan toksik dari bahagian perut.
.
16. MUNTAH DARAH:.
  Darah merah : Pembuangan tisu yang sudah rosak di bahagian kerongkong dan.
.
Darah hitam: Pembuangan tisu yang sudah rosak di bahagian perut; misalnya penyakit ulser.
.
17. LIDAH RASA TEGANG DAN PENDEK:.
Tanda sakit jantung.
.
18. KELUAR AIR LIUR YANG PEKAT:.
  Proses pembuangan toksin dari kerongkong akibat jangkitan kuman.
.
19. KERAP KENCING:
  Menunjukkan buah pinggang mengandungi kotoran
.
20. AIR KENCING BERKAPUR:.
  Menunjukkan penyakit batu karang dalam buah pinggang.
.
21. AIR KENCING BERMINYAK:.
  Menunjukkan buah pinggang mengandungi kotoran berlemak.
.
22. AIR KENCING PEKAT BERWARNA COKLAT:.
Menandakan proses pembuangan toksin sedang berlaku.
.
23. AIR KENCING BERDARAH:.
Penyakit batu karang atau buah pinggang luka.
.
24. CIRIT-BIRIT/KERAP BUANG AIR BESAR:.
  Membersihkan kotoran/keracunan dari usus besar.
.
25. SEMBELIT:.
  Membersihkan toksin dari usus kecil.
.
26. NAJIS BERDARAH:.
  Darah merah : Masalah penyakit buasir atau barah di bahagian usus.
  Darah hitam: Masalah penyakit ulser perut.
.
27. NAJIS BERWARNA HITAM:
  Menunjukkan proses pembuangan toksin di bahagian usus sedang berlaku.
.
28. BADAN :
  Secara amnya, segala kesakitan badan adalah disebabkan saluran darah.
  Proses menyeimbangkan urat saraf.
  Menandakan luka di dalam badan.
  Proses menyeimbangkan urat saraf yang berkaitan dengan organ-organ badan.
  Proses melancarkan pengaliran darah.
.
29. BADAN TERASA BERAT/ MALAS/ LENGUH:.
  Badan mengandungi asid yang berlebihan. Proses penyeimbangan.
.
30. BADAN TERASA PANAS:.
  Badan mengandungi asid yang berlebihan. Ini menandakan badan memerlukan banyak air untuk menjalankan proses pembuangan toksin.
.
31. BADAN TERASA RINGAN:.
  Menandakan badan segar dan proses awet muda sedang berlaku.
.
32. RASA TAKUT MENGEJUT:.
  Lemah fungsi buah pinggang. Tenaga batin lemah.
.
33. CEPAT NAIK DARAH/MARAH:.
  Fungsi hati lemah. Tekanan darah tinggi.
.
34. RASA BIMBANG DAN TAKUT :
  Sistem paru-paru yang lemah.
.
35. RASA SERONOK ATAU BIMBANG TANPA SEBAB:
  Sistem jantung yang lemah.
  Sistem saraf otak yang lemah.
.
#NurHimalayanSalt #sihat #healthy #refleks #instagood #healthylife #eathealthy #life