8 April 2017

Jangan Keluar Rumah Awal Pagi Tanpa Breakfast





Bunyi macam siyes tajuk tu, kan? Sila bertenang, teruskan membaca sehingga habis dulu. 

Majoriti dah tau kepentingan breakfast tapi masih ramai di kalangan kita anggap ia tak penting. Kalau fikir camni awal - awal pagi sebelum start kerja dah ada satu masalah.
.
Ada yang tak mahu breakfast sebab tiada selera makan pada waktu pagi. Ada yang bimbang kenaikan berat badan.
.
Tau kan boleh kena sakit gastrik bila tak breakfast? Pernah kan rasa tiada tenaga nak buat kerja bila tak breakfast? Bila lapar ni otak pun tak berapa tiptop & mood pun senang swing.
.
Biar pun tergesa² nak pergi kerja atau kuliah jangan sesekali skip breakfast. Cuba praktikkan setiap hari tanpa gagal.
.
Breakfast ni tugasnya membekalkan tenaga kepada tubuh badan bagi melakukan aktiviti harian yang sibuk. Ia juga berkait rapat dengan kecergasan mental.
.
Secara ringkas, breakfast memberikan kesan positif terhadap aktiviti otak. Secara tak langsung ia mendatangkan kesan positif terhadap diri individu itu utk melaksanakan tugas hariannya.
.
Tapi kan nak cari breakfast awal - awal pagi ni kat mana? Jenuh laa nak cari breakfast yang simple tapi cukup khasiat ni.
.
Jangan risau, Biskut Simple Stick yg SEDAP BAQ HANG kan ada. Nak tau kelebihan biskut roti 💯 homemade 💯 halal ni? 





Untuk pengetahuan semua, ada beberapa khasiat penting yg terkandung dalam biskut roti ni. Tapi saya nak tekankan satu kelebihannya iaitu sebagai alas perut yang paling simple di awal pagi. Selain itu, Biskut Simple Stick disaluti multi-bijirin nestum.
.
Ada apa dengan nestum?
.
🍪 vitamin B1 - membantu menukarkan makanan berkarbohidrat kepada tenaga supaya anda kekal aktif sepanjang hari. 


🍪 vitamin C - membantu penyerapan zat besi dari nestum berkhasiat & makanan² lain. 


🍪 zat besi  - penting untuk mengangkut oksigen di dalam badan & membantu anda kekal positif.
.
Menarik kan kelebihan biskut roti ni? Mesti dah tak sabar nak dapatkan sebalang Biskut Simple Stick yg SEDAP & RANGUP, kan?
.
Dah tak sabar² nak breakfast dengan Biskut Simple Stick? Apa kata laju² whatsapp saya di talian:
.
📱 016 8082630
📱 016 8082630
📱 016 8082630
.
Option lain, boleh pm saya di page Biskut Simple Stick:
.
https://www.facebook.com/biskutsimplestick
https://www.facebook.com/biskutsimplestick
https://www.facebook.com/biskutsimplestick
.
.
p/s: Saya nak bagitau ni.. baru² ni saya upgrade pieces untuk sebalang biskut tapi masih kekalkan harga yang sama seperti tahun lepas. Suka tak ni?
.
Rujukan gambar² menarik berkenaan biskut roti ni & testimoni customer² ada di page Biskut Simple Stick. ingat breakfast , ingat #biskutsimplestick 🍪


0 comments:

Post a Comment

Social Profiles

Twitter Facebook Google Plus LinkedIn RSS Feed Email Pinterest

Copyright © NurFarizan.Com