Follow Us @soratemplates

8 May 2017

8 Minit - Senaman Paling Ringkas


uols nak sihat? jawapannya NAK dah tentu bukan. sihat ini boleh membawa maksud yang bermacam - macam . sihat hati , sihat akal , sihat kesihatan dan ada juga yang cakap sihat itu gemuk . "awak nampak sihat" eh dia faham macam bawa maksud awak nampak gemuk macam macam kan 💋
.
alhamdulillah kita masih dipinjamkan lagi hari ini. nak sihat boleh dibuat dalam menjaga solat awal waktu dan mengikut tertib. sebab solat juga dikatakan membuat pergerakan keseluruhan otot badan. 👍
.
oleh kerana faktor pemakanan hari ini , kita perlukan langkah berjaga-jaga betul ke betul. kenapa cf kata macam tu? sebab dalam beras dan sayuran juga ada bahan semburan atau racun berbahaya.
.
dah banyak makan tak sihat? tapi kenapa masih makan lagi kalau dah tau semua beracun. kita sebenarnya tak boleh elak semua benda tu.
.
dengan mengamalkan pemakanan yang sihat sekurang kurangnya boleh mencegah. insya Allah. selalu amalkan sebelum makan . ambil secalit garam di hujung jari . dan selepas itu barulah makan apa yang kita nak makan. 🍜
.
ini adalah amalan Saiyidina Ali r.a . kita ikut sunnah dapat pahala. insya Allah. lagi satu dapat menjaga kesihatan lebih baik dan mengelak keracunan makanan.
.
lagi satu uols di samping menjaga solat awal waktu. boleh amalkan senaman. kita kira ekstra untuk lebih sihat.
.
cf suka amalkan sebab mudah . cepat dan berkesan. kata coach Kamal senaman ini membuat kan lemak anda menangis 😢 😝 
.
kata penasihat cf lepas bersenam ambil air suam supaya peluh peluh yang tertinggal kat dalam badan keluar sekali gitchuu . no no on kipas . biarkan peluh di badan reda macam biasa.





youtube coach Kamal ini dah di klik  sebanyak 257,028 views

cf suka senaman cam ni tak berat sangat. sesuai bagi kita yang selalu rasa sibok sangattt 😂. 
.
dah reda sejuk di badan. terus mandi bersihkan badan. sebab time berpeluh keluar segala kekotoran di badan kita. maka nya mandian therapy salt sangat diperlukan. terus cergas bertenaga. bila badan sihat bertenaga. baru boleh generate sales dengan lajuznye cewahh

No comments:

Post a Comment