2 July 2017

Tutorial : Cara Pasang Pinterest di Laman Blog


hari ini dekat berjam - jam 
cf mengodek cara 
cemana nak pasang 
pinterest di laman blog
 .
apa pun cf akan edit 
dari masa ke semasa

✅ step pertama 
taip

kita akan nampak seperti 
gambar kat atas 

kalau menggunakan Firefox 
button akan keluar logo Firefox 

boleh juga download 
dari google chrome
.
.
✅ step kedua
button / logo P for Pinterest 
dah berjaya di install 

button ini berada di hujung 
link website sebelah kanan
 .
sebelum tu ada arahan restart
uols klik restart ya
 



✅ step ketiga
buka laman blog 
klik link url 
yang uols nak pinterest kan 

contoh :



nak klik button di step kedua

.
✅ step keempat


okey memandangkan cf pilih post
bertajuk kelebihan garam nur 

so pada gambar garam nur 
ada button Save 
klik button tersebut 
.
.
✅ step kelima 



klik Create board  



tulis tajuk NAME
cf masukkan Garam Nur 
dan tekan Create


okey boleh See it now 
dah pun siap 
 .
boleh lihat di 
.
tutorial ini khas untuk 
yang dah ada akaun Pinterest
.
cf dah gunakan pinterest
sejak 2014 lagi 

lama kan 
tapi dek kerana zaman tu 
agaklah bizi 

cf just try buat jer 

rupa rupanya 
dah berubah cara 
menggunakan pinterest 

oh ye bagi sahabat 
yang nak buat review 
kita masukkan sekali 
iklan uols kat dalam 
pinterest . bestkan 
satu lagi channel 
bagi memperkenalkan 
produk uols 

review produk atau servis 
boleh contact di 011-1337 6596


0 comments:

Post a Comment