22 December 2017

Cara Elak Salinan Kad Pengenalan & Kad Debit Di Salah Guna Oleh Pihak Tidak BertanggungJawab


bisnes sekarang dah semakin maju dan canggih hanya dihujung jari saja , kita dah boleh membeli secara online, mudah dan pantas bukan? akan tetapi ada juga sesetengah pihak kita kurang percaya, macam was was, apatah lagi kita nak memberi salinan kad pengenalan mahu pun kad debit untuk kita meneruskan sesuatu belian atau perjanjian.

untuk pengetahuan kita semua , nak beli penapis air pun dah boleh beli secara dalam online, sebelum ni cf order dalam talian , hanya diperlukan salinan ic depan dan kad debit bahagian depan. alhadmulillah segalanya berjalan lancar,



okey kat sini cf nak redakan segala keresahan uols kat luar sana, nanti boleh tengok video ini dari Persatuan Pengguna Islam Malaysia,

18 December 2017

Cara Semak Tracking Number Dalam 1 Website: Pos Laju , SkyNet, NationWide Express, ABX Express, Pgeon Delivery, Airpak, SnT & DHL


Bismillah, zaman teknologi serba canggih dan ramai rakan sahabat yang memperkembangkan bisnes menerusi atas talian, kalau dah pos barang , dah tentu kita nak kastemer cek status barang dah sampai kat mana kan, okey kat sini blog nurfarizan.com share check tracking nombor Pos Laju , SkyNet, NationWide Express, ABX Express, Pigeon Delivery, Airpak, SnT & DHL dalam satu link sahaja

gigih kan cf cari logo logo ni nak share dengan uols tau , okey dalam gambar ni uols boleh trace your parcel kat link di bawah ini ye, pastikan semua nombor dan angka di rapatkan dan tekan button Track
 


jom kita tengok cara tracking no menggunakan easyparcel.com
cf masukkan tracking no pos laju

pilih Pos Laju

tekan pada nombor tracking nombor berwarna biru  EP433368085MY

status parcel 

okey selamat mencuba 😊