KERJAYA | KESIHATAN | RAHSIA ALAM | REVIEW

9 Manfaat Air Putih Yang Perlu Anda Tahu


#TipSihat 
.
“MANFAAT AIR PUTIH”
.
🍶 Air Putih tidak mengandungi kalori, gula, ataupun lemak. Lebih elok minum segelas air putih sebelum makan atau sehingga merasa sedikit kenyang. Kakcf biasa amal sebelum makan minum air, nak kurangkan makan nasik kononnya 
.
🍶 Air putih juga mampu menangani masalah kulit. Air tersebut akan membantu memperbaiki sel-sel kulit yang rosak. Kulit itu terdiri dari 70% kandungan air, dan apabila anda tidak cukup air, anda dapat terkena masalah kulit seperti berjerawat, kulit kering.
.
🍶 Air membantu dalam proses menghilangkan dan mengurangkan racun serta bakteria dalam tubuh. Ini adalah perkara yang paling penting dalam manfaat air itu sendiri.
.
🍶 Detoksifikasi dapat membantu tubuh melawan penyakit dan menyingkirkan bahan kimia yang dapat merosakkan sistem organ tubuh manusia. Bahkan beberapa jenis penyakit kronik sekalipun. PENTING tau u all, makan produk apa pun air mesti kena cukop dalam badan. Baru lah proses nak singkir penyakit lebih mudah. Baru cepat sihat dengan Izin Allah.
.
🍶 Tugas air putih atau air suam juga membantu meringankan tugas ginjal untuk memproses dan membuang racun yang terdapat dalam darah.
.
🍶 Pengambilan air putih yang mencukupi setiap hari akan melancarkan masalah sembelit. Malah, pembakaran kalori juga akan bekerja dengan lebih efisien.
.
🍶 Air putih tidak hanya digunakan untuk mengubati berbagai-bagai penyakit kulit, namun sangat efektif untuk mengubati sakit lumpuh. Ini kerana air dapat membantu penyakit lumpuh. 
.
🍶 Ini kerana air dapat membantu memperkuatkan kembali otot-otot dan ligamen serta melancarkan sistem peredaran darah sistem pernafasan.
.
🍶 Jika otot terasa sakit dan lelah ini bermakna cecair dalam tubuh tidak seimbang. Sebaiknya minum air dengan banyak sebelum mula bersenam bagi menggantikan peluh yang keluar ketika bersenam.
.
NurFarizan @ KakCF
Founder #NurHimalayanSalt
.
♡ TQ LIKE ♡ SHARE ♡ COMMENT
www.nurhimalayansalt.com
Share: