KERJAYA | KESIHATAN | RAHSIA ALAM | REVIEW

Cara Elak Salinan Kad Pengenalan & Kad Debit Di Salah Guna Oleh Pihak Tidak BertanggungJawab


bisnes sekarang dah semakin maju dan canggih hanya dihujung jari saja , kita dah boleh membeli secara online, mudah dan pantas bukan? akan tetapi ada juga sesetengah pihak kita kurang percaya, macam was was, apatah lagi kita nak memberi salinan kad pengenalan mahu pun kad debit untuk kita meneruskan sesuatu belian atau perjanjian.

untuk pengetahuan kita semua , nak beli penapis air pun dah boleh beli secara dalam online, sebelum ni cf order dalam talian , hanya diperlukan salinan ic depan dan kad debit bahagian depan. alhadmulillah segalanya berjalan lancar,



okey kat sini cf nak redakan segala keresahan uols kat luar sana, nanti boleh tengok video ini dari Persatuan Pengguna Islam Malaysia,

Share:
Read More
, , , , , , , , ,

Cara Semak Tracking Number Dalam 1 Website: Pos Laju , SkyNet, NationWide Express, ABX Express, Pgeon Delivery, Airpak, SnT & DHL


Bismillah, zaman teknologi serba canggih dan ramai rakan sahabat yang memperkembangkan bisnes menerusi atas talian, kalau dah pos barang , dah tentu kita nak kastemer cek status barang dah sampai kat mana kan, okey kat sini blog nurfarizan.com share check tracking nombor Pos Laju , SkyNet, NationWide Express, ABX Express, Pigeon Delivery, Airpak, SnT & DHL dalam satu link sahaja

gigih kan cf cari logo logo ni nak share dengan uols tau , okey dalam gambar ni uols boleh trace your parcel kat link di bawah ini ye, pastikan semua nombor dan angka di rapatkan dan tekan button Track
 


jom kita tengok cara tracking no menggunakan easyparcel.com
cf masukkan tracking no pos laju

pilih Pos Laju

tekan pada nombor tracking nombor berwarna biru  EP433368085MY

status parcel 

okey selamat mencuba ๐Ÿ˜Š
Share:
Read More
,

3 Aspek Syukur

syukur itu diwujudkan dalam tiga aspek utama.
.
1. Syukur dengan hati.
Menyedari dan meyakini bahawa semua nikmat dan kurnia yang diperolehi merupakan anugerah Allah dan berasal dari-Nya.
.
2. Syukur dengan lisan.
Memuji Allah sebanyak-banyaknya. Ungkapan terima kasih ini boleh diungkapkan dengan kata-kata 'alhamdulillah'.
.
3. Bersyukur dengan perbuatan.
Taat beribadat kepada-Nya dan menggunakan kurniaan itu dengan kebaikan. Solat seseorang itu merupakan bukti rasa syukur kita pada Allah SWT. Begitu juga dengan puasa dan zakat seseorang itu.
.
#syukurselalu #alhamdulillah
#AllahKuasaMakhlukTakAdaKuasa #nurhimalayansalt
Share:
Read More

Blog NurFarizan.Com


#bisnesonline dua task hari ni. esok dan hari berikutnya. update blog & task di @nhs.hq
.
.
#blogger #nurfarizan.com founder #nurhimalayansalt @garamnur @nhs.hq
Share:
Read More
, ,

One Avenue Buskers


Hi semua , kami One Avenue Buskers sedia menerima tempahan untuk persembahan di majlis anda seperti wedding , dinner , festival dan sebagainya.

Anda juga boleh like page kami di Facebook iaitu di ONE Avenue Buskers , follow kami juga di Instagram iaitu Oneavenuebuskersofficial . Dan untuk email pula bole email kami dia Oneavenuebuskers@gmail.com.



Jika berminat dengan perkhidmatan One Avenue, anda boleh hubungi atau Whatsapp kami di 0177868929. Maklum balas akan dilakukan secepat mungkin . Terima kasih.

Facebook : ONE Avenue Buskers
Instagram : Oneavenuebuskersofficial
Gmail : oneavenuebuskers@gmail.com

A post shared by ONE Avenue Buskers Official (@oneavenuebuskersofficial) on

A post shared by ONE Avenue Buskers Official (@oneavenuebuskersofficial) on


Share:
Read More
,

Bunga Rose



bunga bunga cinta segar di kelopaknya ♥
.
masuk makmal mini jap. berpuluh ribu rose sedang dalam proses dileraikan.
.
eh ini bukan koje sehari dua taw. kita buat berperingkat. ada jadualnya.
.
sape kata bisnes kat umah boleh sesuka makan tido. helloo. kita amalkan hidup berdisiplin taw.
.
okey nak sambung leraikan bunga bunga cinta iols ♥.
.
product #homemade #pecintagaram #rose#rosepetals #therapysalt #bathsalt#garammandian #garamrendamkaki #2in1


Share:
Read More

NCM Alex Yong


  • NCM Alex Yong bukan pelumba kereta . boss besar kuantan. sangat sporting diajak bergambar.
    .
    kalau boss tanya pasal sales. siap lah kau cf . sila bentangkan kertas kerja you.
    .
    sebelum boss marah nak order penapis air iris top yang tengah iklan kat tv radio order dengan cf . cf bagi free gift tau.
    .
    #orderorline #cuckoolover1#nurfarizan.com
    .
    Tq support 
    @cuckoolover1
  • cfnurfarizanwasap.my/60142979545


Share:
Read More

Kopi



dalam banyak banyak kopi. kupilih #kopiherba ni jadi minum pagiku. dihidang pulak dengan air panas #cuckooha semesra alam gitew. pilih cara hidup sihat insya Allah selamat.
.
#cuckoo #cuckoocatalogue#airmestiadastandard #cmlb #kopiradix#halal #nurfarizan.com #PilihCaraHidupSihatInsyaAllahSelamat
Share:
Read More

Bubble Wrap



gigihnya dia menggunting & melipat bubble wrap iteww. tak jual tau. ini nak balut kesayangan kita. promo tengah berlangsung. hari ni last day #nurhimalayansalt @garamnur



Share:
Read More
,

Women Desiree Essential Cream. Krim Kecantikan Masa Kini.

WD ini ialah krim kecantikan yang mengunakan revolosi Bio teknologi NANO, Teknologi NANO ni banyak digunakan dalam produk korea tau. Sebab tu ramai orang Korea lelawa.


WD ni fungsi dia pantas menyerap 12 kali ganda ke bawah lapisan kulit terus ke pembuluh darah untuk membuang toksin dalam tubuh badan kita, cuci darah kotor yang boleh bawak penyakit dalam tubuh badan dan mengaktifkan sel sel baru serta membuang sel sel kulit mati supaya kulit tampak lebih segar berseri umpama matahari yang menyinari pagi, memancor mancor giteww dan pastinya wajah tampak lebih awet muda 5 tahun dari usia sebenar kita.

wahhh syok kan? 

CARA penggunaan WD ni pun mudah , tak sampai 3 minit dah setel. sapu sapu kat bahagian nadi je.

nadi kedua pergelangan tangan kiri & kanan
 nadi kedua belah leher
 bahagian (ari-ari)  rahim wanita.




itu je 3  STEP mudah yang sangat menjimatkan masa. Almaklumlah orang pompuan zaman skang bz kan, mesti nak produk yang mudah,selamat dan BERKESAN itu yang paling penting. In shaa allah WD memenuhi kriteria tu.


FUNGI UTAMA WD

Mencerahkan
 Menganjalkan
 Menegangkan
 Anti penuaan/ awet muda

Dan banyak lagi fungsi yang lain. ianya telah terjual di pasaran melebihi 250,000 unit dan telah berada di pasaran lebih 3 tahun. Produk ni amat di yakini oleh pengguna akan keberkesannya dengan ribuan testimoni dari pengguna penguna WD sendiri.

Keistimewaan WD

Krim Bio Teknologi Nano
 Krim yang mudah meresap dan tidak berminyak
 Mudah guna Hanya 3 point nadi sahaja
 Mudah dibawa dengan saiznya yang comel
  Krim kecantikan yang pelbagai guna
  80% pengguna repeat order
 Selamat untuk di gunakan.
 Lulus KKM DAN BPFK
 Formulated adalah Prof dari oxford london.
 Kilang di dalam Malaysia.
 Produk bumiputra




Link untuk dihubungi
http://farhawd.wasap.my/
Kak Ngah sentasa membantu 

atau tekan terus link wasap 
untuk lebih info 



Share:
Read More
, ,

MAGICBLUE Natural Deodorant

 #MAGICBLUE adalah membantu anda menghilangkan bau badan yang kurang enak iteww
.

Insyaallah uols akan menikmati hari-hari mendatang dengan penuh keyakinan tanpa risau bau badan.๐Ÿ˜ƒ Magicblue Deodorant sangat sesuai digunakan semua peringkat umur termasuklah :.
.
✅Orang Dewasa
✅Hingga Bayi

Formula mewah terpilih :.
.
๐Ÿ‘#Herba
๐Ÿ‘#Tawas
๐Ÿ‘#AirMawar
๐Ÿ‘#AirSuling

100% halal dan bebas bahan kimia.

Antara manfaat yang terkandung dalam Magicblue:.
.
#Tawas
๐Ÿ’ Membantu menghilangkan bau ashemm.
.
๐Ÿ’Membantu memutihkan kulit.
.
#AirMawar
๐Ÿ’ ๐ŸŒน yg mengandungi antioksidan, sangat sesuai untuk anti penuaan.
.
๐Ÿ’Bersifat antiseptic dan menghalang pembentukan bakteria ๐Ÿพ.
.
๐Ÿ’Menguatkan dan membantu meningkatkan sistem imun.
.
#CaraGuna semudah 1,2,3 ialah
๐ŸŒธsembur terus pada badan, bawah lengan k*t**k.
.
๐ŸŒธbiarkan kering beberapa saat dan bilas. siap. anda sudah pun bebas dari bau ashemm.
.
๐ŸŒธSangat sesuai diguna sebelum tidur malam kerana kelenjar peluh kurang aktif membolehkan penyerapan 100% semburan Magicblue tersebut.
.

Cara Guna Magicblue
===============

1. Sembur ๐Ÿ’ฆMAGICBLUE ๐Ÿ’ง pada bahagian yang bermasalah Bau
๐Ÿ”ธketiak ๐Ÿ™†
๐Ÿ”นkaki ๐Ÿ‘ข
๐Ÿ”ธbahagian kangkang ๐Ÿ‘ฏ dll

2. Gosok ratakan

3. Biarkan meresap ke dalam kulit dalam seminit hingga 2 minit

4. bilas dengan air/mandi

๐Ÿ“ฃ untuk minggu pertama, disarankan untuk terus bilas setelah MB meresap ke kulit untuk mendapat keserasian.

๐Ÿ”ธgunakan cara ini setiap hari selama seminggu

๐Ÿ“ฃ minggu seterusnya, disarankan guna sebelum tidur dan bilas keesokan hari untuk mendapat kesan maksimun kerana kelenjar peluh kurang aktif pada malam hari ๐ŸŒ™.

๐Ÿ“ฃ Bagi kulit yang sensitif
minimumkan semburan supaya kulit beransur-ansur serasi
๐Ÿ”ธ Sembur 2 hari sekali
๐Ÿ”ธSembur magicblue pada tapak tangan dan gosok
๐Ÿ”ธ Terus bilas/mandi setelah MB meresap

dapatkan khidmat nasihat dari pengedar kami jika ada berlaku sebarang masalah & persoalan.

nak try Magic Blue piyem 
kak Muniey Zakaria
012 - 983 4312

atau klik 
wasap.my/60129834312
wasap.my/60129834312
wasap.my/60129834312

Share:
Read More
, , , ,

Argan Oil & Rose Oil by Hanneas

sejak beribu tahun lamanya penggunaan minyak essential atau minyak pati ini telah digunakan untuk merawat penyakit tanpa memakan ubat tahan sakit atau memudaratkan tubuh badan, biarkan proses kesembuhan mengambil masa tetapi kesan terhadap kesihatan yang berpanjangan,


kali ini kita akan share kelebihan dua minyak pati ini yang mempunyai fungsi berbeza 


1) MINYAK ARGAN 


Info Minyak Argan 

# Minyak Argan dihasilkan dari pokok argan 

# Pokok Argan hanya terdapat di Maghribi 

# Digelar "liquid gold" oleh orang Eropah kerana kaya dengan vitamin E

# Boleh digunakan lelaki, perempuan dan kanak-kanak.




Okey ada lagi kelebihan Minyak Argan , jom kita sesama baca dapat manfaat 

๐Ÿ’– Pelembab kulit 

๐Ÿ’– Mengurangkan parut 

๐Ÿ’– Anti penuaan 

๐Ÿ’– Merawat kuku 

๐Ÿ’– Merawat masalah ekzema 

๐Ÿ’– Mengawal masalah kulit berminyak 

๐Ÿ’– Menjadikan tona kulit sekata 

๐Ÿ’– Mengurangkan panau 

๐Ÿ’– Melebatkan rambut 

๐Ÿ’– Memperbaiki rambut rosak 

๐Ÿ’– Melebatkan bulu mata 

๐Ÿ’– Merawat rekahan bibir 

๐Ÿ’– Mengurangkan 'strech mark'





Untuk Kegunaan Luaran Sahaja
Harga Minyak Argan 30ML hanya RM49
(Virgin Organic Argan Oil From Morrocco)



Testimoni Luka Eczema Cepat Baik 




Testimoni Order
Jerawat 80% Hilang Muka Cerah 



PRODUK KEDUA 



Produk ke dua ini adalah Rose Oil by Hanneas

Minyak Ros By.hanneas

Berasal dari Isparta Turki. Turki merupakan pengeluar terbesar dunia minyak ros. Musim menuai Ros dilakukan pada bulan Mei/Jun. 
.
Menggunakan kelopak  ros  untuk menghasilkan minyak ros.  Kelopak Ros diestrak untuk mendapatkan minyaknya,  dan  memerlukan  beribu-ribu ton kelopak ros untuk mendapatkan minyaknya. 
.
Harganya sedikit mahal tetapi lebih murah jika dibandingkan pati ros kerana minyak ros kami diambil dari proses extraction.
.
Khasiatnya sangat banyak. Antara khasiatnya, merupakan antiseptik semulajadi, Anti-depresi, meredakan jerawat,  sebagai aroma terapi untuk menstabilkan hormon wanita, Anti-Inflamasi dan mengandungi  karetina, vitamin C (antioksidan), B dan K. Hampir semua mineral baik ada dalam kelopak Ros. 
.
Mineral yang wujud dalam kelopak Ros boleh membantu membaiki testur kulit yang bermasalah, meredakan jerawat dan membaiki sel kulit secara semulajadi. 
.
Dari segi kesihatan, bau Ros yang wangi itu dapat membantu melegakan sakit kepala, selsema, sakit perut dan mengharmonikan hormon dan sarat-sarat yang tegang. Ia juga sangat bagus untuk melancarkan menstruasi.
.
Bagi pengguna baru anda dinasihatkan membuat 'patch test' terlebih dahulu kerana dikhuatiri mempunyai alahan terhadap minyak ros.


Kelebihan Minyak Ros 

๐ŸŒน Anti Penuaan 

๐ŸŒน Merawat kulit kering 

๐ŸŒน Membaiki tekstur kulit 

๐ŸŒน Merawat tona kulit sekata 

๐ŸŒน Merawat kemerahan / keradangan kulit 

๐ŸŒน Anti depresi anti anxiety (aroma terapi)




Rose Oil by Hanneas
30ML hanya RM69




Cara Penggunaan 

1) Pastikan tangan bersih 

2) Letak minyak di hujung jari dan sapukan ditempat yang diperlukan.

3) Sebaiknya gunakan sebelum tidur.







Testimoni by Hanneas 


Agent & Stokis di alu-alukan 
Contact Kak Zilla 
011 - 1083 5061
atau 



Share:
Read More