28 September 2018

Tips Sihat Elak Cacing Usus Membiak Secara Berjemaah

Perasan tak ubat cacing perlu diambil dalam tempoh 6 bulan, jadinya setahun kita ambil dua kali.
.
Tapi kan, kalau kita rasa ada cacing dalam usus kita, setelah kita makan ubat cacing tu, boleh ke kita makan ubat cacing lagi?
.
Jawapannya boleh dengan syarat selepas 3 minggu ubat diambil.
.
Jadinya 3 minggu lama, rasa gatal dan tak selesa, betul?
.
Jangan risau kita ada alternatif guna bahan herba. rebus serai masukkan dua cawan air, jadikan secawan air. Minum time suam.
.
dan Ada lagi satu cara boleh ambil #herbaloil Minyak urut aroma serai wangi dapat membantu selesaikan masalah cacing usus.


Urut perut, memusing dan lawan arah jam. minum air suam atau buat kopi panas. dalam 10-15 minit dah boleh membuang air besar dengan jayanya 😊
.
Buat 3 hari berturut - turut, sesuai waktu pagi atau time perut kosong.
.
Serai mengandungi antioksidan, flavonoid, juga mempunyai vitamin A, vitamin B1, B5, B6 , folat dan vitamin C.
.
Banyak tu jenis cacing dalam perut kita? euu seram mak tau 😅 jom cegah sebelum cacing tu membiak berjemaah.


MEMPERKENALKAN #HERBALOIL

Minyak urut aroma serai wangi ini adalah minyak warisan nenek moyang. membantu meredakan sakit badan, lenguh, kebas-kebas, sejuk badan dan mengeluarkan gas berlebihan dalam badan.

Bahan utama : minyak serai wangi, serai, halia, lada hitam dan herba terpilih.

Harga : RM15 / 30ml
.
#nfnatural #herbaloil #newproduct #homemade

26 September 2018

Senarai Harga Produk NF Natural



Senarai Harga Produk NF Natural Bermula 1 Oktober 2018



BATH SALT - Jar / 500 gram
Harga : RM29


Bahan utama : Garam Himalaya Premium saiz 2mm dan Essential Oil (Pati Aromaterapi)

Nota Kaki:  Bath Salt adalah produk mandian dan rendaman kaki boleh didapati dalam aroma Lavender, Lemon, Rosemary dan Geranium. Melegakan keletihan badan setelah penat bekerja, minda lebih positif dan bertenaga. Sesuai  untuk kegunaan luaran sahaja, dari bayi hingga peringkat warga emas.




PURE SALT  - Jar / 300 gram
Harga : RM9.50




PURE SALT  - Refill Pack / 400 gram
Harga : RM7.50


Bahan utama : Garam Himalaya Premium, tekstur halus & 100% tulen dari pergunungan himalaya

Nota Kaki : Pure Salt adalah produk makanan, boleh digunakan untuk masakan, salad, menu berpantang, diet dan pelbagai guna. Menjadikan masakan lambat basi, berkhasiat dan lebih sedap.



THERAPY OIL  - Botol  20ml (Ekonomi)
Harga: RM28




THERAPY OIL  -  Roll On 10ml
Harga : RM17


Bahan utama : minyak pudina, minyak zaitun, menthol 5%, pati aromaterapi dan herba terpilih.

Nota Kaki : Therapy Oil adalah minyak angin aromaterapi aroma mint, membantu melegakan sakit kepala, migrain, senggugut dan mabuk perjalanan. Produk homemade ini selamat dan natural, tiada bahan terlarang. Sesuai untuk kegunaan luaran sahaja. kanak-kanak dari 2 tahun hingga peringkat warga emas.



HERBAL OIL – Botol 30ml
Harga : RM15


Bahan utama : serai wangi, serai, halia, lada hitam dan herba terpilih.

Nota Kaki : minyak urut aroma serai wangi ini adalah minyak warisan nenek moyang. membantu meredakan sakit badan, lenguh, kebas-kebas , sejuk badan dan mengeluarkan gas berlebihan dalam badan.



PARSLEY SOAP –  40 gram
Harga : RM26


Bahan utama : base soap, daun parsli, lemon dan herba terpilih.

Nota Kaki :  parsley soap ini kaya vitamin C, merawat kulit dan mengurangkan jerawat. Tanpa SLS / SLES



HONEY COFFEE SOAP – 40 gram
Harga : RM22


Bahan utama : base soap , madu, kopi premium dan herba terpilih.

Nota Kaki :  Honey Coffee Soap ini  kaya antioksidan. Melindungi kulit dari sinar matahari, membuang sel kulit mati. Sesuai digunakan untuk  muka dan badan.

Order 10 item & ke atas, dapat harga special. Produk boleh campur-campur >> klik wasap.my/60142979545


23 September 2018

[Harga Baru] Therapy Oil - Minyak Angin Aromatherapy Mint New Version Mulai 1 Oktober 2018


Assalamualaikum 😊 nak bagitau new formula Therapy Oil - Minyak Angin Aromaterapi Mint  #suresejukdanberangin 

Manfaat Minyak Therapy Oil dengan new formula, mampu merawat :

✅ sakit kepala
✅ merawat migrain 
✅ meredakan stres & kebimbangan
✅ mengurangkan loya
✅ merawat demam
✅ mengeluarkan gas berlebihan
✅ melawas pembuangan air besar
✅ sakit perut 
✅ kembung perut
✅ senggugut 
✅ mengimbangi hormon
✅ keradangan sendi
✅ resdung
✅ asma
✅ alahan cuaca sejuk
✅ sindrom keletihan kronik
✅ menyekat selera makan
✅ meningkatkan tenaga
✅ fokus / daya tumpuan
✅ ruam & gatal badan
✅ mengurangkan jerawat
✅ merawat kulit kepala kering
✅ keradangan akibat batuk
✅ merawat selera makan
✅ mengawal kemurungan
✅ melancarkan peredaran darah 
✅ merawat kekejangan otot
✅ meningkatkan memori / ingatan.
✅ bagus untuk perjalanan jauh.

bahan utama : minyak pudina, minyak zaitun, menthol 5%, garam himalaya, pati aromaterapi dan herba terpilih. Kaya antioksidan, vitamin E & C, magnesium, kalsium, zat besi, omega- 3 & 6. Bebas bahan kimia terlarang.

Di bawah label NF Natural semua bahan kita beli harga runcit dan dibuat secara homemade, makanya harga berbeza dengan yang lama

Therapy Oil - Minyak Angin Aromaterapi Mint dalam glass bottle with roller ball 10ml 

harga baru bermula 1 Oktober 2018 adalah rm17 (naik dua ringgit). ni untuk 10ml
.
Manakala Therapy Oil - Minyak Angin Aromaterapi Mint ekonomi sebotol 20ml harga adalah rm28. 
.
Terima kasih 😊 terus menyokong produk homemade natural dan organik.
.
bit.ly/nfnatural
#nfnatural

14 September 2018

Shopping Online kan ada

semuanya hujung jari. alhamdulillah terima kasih kastemer order produk NF Natural. nanti kita story pasal produk ye.

12 September 2018

[HARI INI] Urusan Pos Bermula 12 September 2018

Setelah bercuti panjang, urusan pos start operasi mulai hari ini 😊 jadi booking sesiap taw, produk NF Natural kita buat secara homemade, selepas pembayaran. masa penghantaran 3-4 hari.

kecuali dah ready stock, order hari ini kita pos esok. Sebarang pertanyaan WhatsApp 014-2979545

Tips Masuk Tandas

masuk tandas pakai tutup kepala & alas kaki supaya syaitan tidak berak kencing atas kepala dan pakai alas kaki bagi mengelakkan penyakit masuk dalam badan.

11 September 2018

Selamat Menyambut Maal Hijrah 1440H

SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH 1440H. Bersamaan 11 September 2018. Semoga bermulanya tahun baru hijrah, kita berhijrah kearah kebaikan dan tingkatkan daya usaha supaya kehidupan kita lebih baik 😊 aamiin.

4 September 2018

Cuti Urusan Pos


Jom rancang berbelanja di online shopping 😊. order hari ini masih sempat barang sampai sebelum cuti panjang.
.
>> CUTI URUSAN POS

Kami akan bercuti urusan pos mulai  Sabtu 8 September 2018. Urusan pos akan beroperasi semula pada Rabu 12 September 2018.

4 August 2018

Info : Garam Himalaya


🍃 Garam Himalaya dikatakan mengandungi 84 mineral yang baik untuk kesihatan anda. Selain mineral garam ini mengandungi kandungan, seperti kalsium dan juga mineral termasuk besi dan zink.
.
🍃 Garam Himalaya dilombong dari Khewra Salt Mines di Pakistan, yang terletak di kaki gunung Himalaya. Gunung kedua terbesar di dunia dan 100% asli. Selaku agen detoksifikasi, garam himalaya ini mengandungi warna termasuk telus, putih, merah jambu, merah dan merah gelap.
.
🍃 GARAM HIMALAYA mampu membantu dan merawat : pengecutan otot, membentuk tulang gigi yang kuat, pembekuan darah, penghantaran impuls saraf, pengawalaturan degupan jantung, keseimbangan bendalir dalam sel, darah gemuruh, hilang tumpuan, pening, sakit kepala, migrain, lemah, mudah penat, merangsang pengeluaran hempedu, melindungi usus, minda & badan
.
🍃 🍃 GARAM HIMALAYA ROCK SALT saiz minima 2mm dan mudah larut. digunakan untuk mandian dan rendaman kaki. hanya kegunaan luar. dengan 5 liter air dan 2 sudu garam mandian, mandi pada bilasan terakhir dan tak perlu dibilas dengan air.
.
🍃 🍃 GARAM HIMALAYA POWDER SALT teksturnya halus dan lembut boleh dimasukkan dalam masakan, menjadikan masakan lambat basi dan boleh dicicah dengan buah yang segar, rasanya lemak lemak dan tidak terlalu masin. masukkan dalam air minuman untuk menambah tenaga.
.
🍃 Produk Garam NF Natural mengeluarkan produk berasaskan garam himalaya iaitu mandian, masakan,  minyak angin, minyak herba, balm dan sabun.