KERJAYA | KESIHATAN | RAHSIA ALAM | REVIEW

Info : Garam Himalaya

Garam Himalaya mengandungi 84 mineral termasuk kalsium, magnesium, kalium, tembaga dan besi.
.
Garam unik ini berasal dari rantau punjab di Pakistan kira-kira 190 batu dari Himalaya.
.
Garam Himalaya berasal dari lombong garam 5,000 kaki jauh di bawah Banjaran Himalaya.
.
Garam Himalaya 99% tulen dan semula jadi.
.
Warna garam menunjukkan kandungan mineral. Lagi gelap warna garam, lagi tinggi kandungan mineral.
.
#info #garamhimalaya #himalayansalt #natural #pakistan #pure #pinksalt #himalayanseasalt #rocksalt #himalayancrystalsalt #garammerahjambu #garamlauthimalaya #garambatu #sayajual #online #igmalaysia #nfnatural
Share:
Read More

Cendol & ABC Sedap di Kuantan


Sekiranya ke Taman Tas berdekatan pasaraya Tunas Manja nama kini TMG Mart pasti akan menikmati cendol pak cik, ABC juga sesedap rasa.
.
Kami salah sorang kastemer setia kat gerai pakcik. 
.
Ada berbagai jenis versi cendol dan harga berpatutan. 
.
Abah juga selalu datang membeli kat sini.

pelanggan setia 


Pakcik sedang 
menyediakan order
dari kastemer


tadaa dapat upah cendol 


sesedap rasa


Share:
Read More

Review : Nak Tau Trend Pasaran Hartanah Selepas PRU-14?


Jom ke #ColoursofUDASouth Angsana Johor Bahru Mall pada 17 Ogos ni dan dengar apa pakar hartanah Faizul Ridzuan nak share dengan korang.
.
Bukan senang nak dapatkan info, tips & nasihat percuma macam ni tau.
.
Jadi apa lagi,register dekat http://forms.udaproperty.my/ untuk dapatkan seat VIP (front seat & limited) & pastu lelaju PM kami cakap "SAYA NAK FRONT SEAT FAIZUL RIDZUAN"

p/s: mana tau lepas dengar talk ni dapat jadi jutawan hartanah jugak macam Faizul Ridzuan. InshaAllah.


Follow Facebook : UDA Land - South
Share:
Read More

Review : Kelas Komputer Personal Wanita

[Siaran 30 Julai 2018]

《Pengambilan Kelas Komputer Personal (Wanita) 
Sepanjang 2018》 Khas Untuk Warga Kuantan

Adawiah Creative Solution (CA0231386-W) menyediakan Pembelajaran Mobile Class & WhatsApp Class menggunakan Modul MS office yang diguna pakai oleh IPM Munshi.

Untuk makluman, Cikgu CA telah berkhidmat bersama IPM Munshi sejak 2006 dan telah membantu lebih ramai MAHIR di dalam MS Office serta berkaitan Format-format dokumen pejabat sebelum ini untuk Lepasan SPM/ Diploma/Ijazah/ Pekerja kerajaan/ Swasta. 

Kursus komputer ini sesuai untuk Jawatan Kosong Pembantu Tadbir Pekeranian Operasi Gred N19 hingga Gred N32. Selain itu juga membantu bakal pekerja / pekerja @ bos untuk mempelajari Format CARA CEPAT sesuatu program yang terdapat di dalam MS Office.

~ MAHIR 1 program 10 Jam ! Khas Untuk Wanita Kuantan Sahaja ~



“Sebelum saya mengikuti kursus Komputer bersama cikguCA, saya hanya mengetahui asas untuk Program MS Office. Sewaktu saya belajar di SM Teknik Vokasional & UiTM, saya tidak terlalu didedahkan dengan program Office. Program pilihan MS Excel banyak pengetahuan telah saya perolehi kerana saya didedahkan dengan secara terperinci oleh Tenaga Pengajar komputer” -Ruby.

.
-----> Anda nak jadi seperti mereka lebih BERKEMAHIRAN ?

Kami jemput anda mendaftarkan diri untuk Kemasukan OGOS 2018.

Moh kuasai “TEKNIK CARA CEPAT KUASAI MS OFFICE” dalam masa 3 bulan @ bersamaan 30 jam. Sijil Komputer akan dikeluarkan dengan kerjasama IPM Munshi (ditubuhkan pada 1986).



Nak lihat modul kursus??


SIRI 1 :
.
SIRI 2 :
>> https://youtu.be/PpOdb4pMOkI

Kelebihan :
1.  Lebih mudah faham apa yang dipelajari sesuatu yang baru.
2.  Bebas bertanya soalan terus dengan guru (1-to-1).
3.  Mengulangkaji di rumah dengan bantuan WhatsApp bersama guru.
4.  Masa belajar 1 sesi hanya 2 jam (1 sesi 1 peserta sahaja).
5.  Sijil kemahiran akan dikeluarkan kepada peserta yang layak (mengikut Program).
6.  Dilatih oleh Guru Komputer yang berpengalaman selama 10 tahun di IPM Munshi.



LEBIH 80% Mahir selepasa ikuti pembelajaran bersama kami. 

Konsep 1 Guru 1 Pelajar baru diperkenalkan bermula November 2015.

Lokasi belajar :
Di rumah peserta / pejabat peserta / lain-lain : Lokasi Pilihan Peserta.

Lokasi : Sekitar Kuantan sahaja. Luar Kuantan kami syorkan ikuti kelas WhatsApp.

Update terkini di Facebook Rasmi : Kelas Komputer Kuantan & Instagram : KelasKomputerKuantan
Adawiah Creative Solution (CA0231386-W)

Bayaran Mobile Class : Tempoh 1 Bulan @ 5 Hari @ 5 Sesi

>> PAKEJ PEKERJA MAHIR 
(DAFTAR RM 350 & BULANAN RM 300)

Daftar >> Termasuk (Ujian & Sijil) + Buku Rujukan)
2 sesi belajar (Asas) + 3 sesi belajar (Pertengahan) program pilihan (1 Sesi 2 jam = RM 50)
>> 1 Buku Rujukan Program + Nota bercetak  Tambahan
>> 1x Ujian (1 Program)
>> 1 Surat Akuan Kursus
>> 1 Sijil Kemahiran dari ACS
>>1 Contoh Resume Pilihan **
>> 1x Ujian Kepantasan Menaip + Software Menaip**
>> PERCUMA Ulangkaji Online **
>> FREE GIFT (Produk Terapi Salt) **

Nota : Jika memilih SATU atau DUA program, yang bertanda ** tidak disediakan kepada peserta. Hanya yang mempelajari TIGA program layak mendapat seperti yang bertanda. Bulan Pertama + Daftar RM 350 + Bulan Kedua RM 300 + Bulan Ketiga RM 300. Jumlah keseluruhan ikuti Pakej Pekerja Mahir RM 950 (Jika tiada ikuti kelas tambahan).

Syarat Utama : Kelas Mobile Class ini hanya perlu ada MINAT nak kuasai MS Office.

Apa Yang Perlu Pelajar Sediakan :
➡ Laptop/Notebook Sendiri (memudahkan Ulangkaji) –Wajib sediakan
➡ Pendrive (memudahkan Nota tambahan diberikan)
➡ Tahu menggunakan WhatsApp Web (jika tidak mahir kami akan latih)
➡ Tahu mencetak / guna Emel (jika tidak mahir kami akan latih)
Nota Kursus akan diberi guru semasa Kelas bermula
(Pengenalan Kursus + Latihan Kursus + Nota Rujukan)

**Seminggu sebelum Mobile Class bermula peserta perlu Praktik Kod Jari dengan menaip menggunakan 10 jari. Nota akan diberikan di dalam Emel/
WhatsApp. Kelas akan dijalankan selepas bayaran di buat.

**Pembelajaran Mobile Class hanya di waktu pagi /petang / malam.
➡ Lokasi Belajar : Pilihan Peserta.
➡ Hari / masa : Mengikut kekosongan semasa.

Berminat nak ubah tahap Kemahiran diri ? Jika serius jom WhatsApp CikguCA 011-1337 6462.

Kami menyediakan Kelas Online & Mobile Class. Untuk memudahkan peserta pembelajaran komputer akan dibekalkan Modul & pilihan Buku Rujukan program MS Office RM 90/setiap satu. Pembelajaran Personal (Mobile Class) secara individu 1-to-1 terus ke rumah pelajar @ lokasi pilihan. 

Untuk pertanyaan WhatsApp taipkan <Nama>, <Lokasi Anda> & <Ceritakan masalah anda untuk kami boleh bantu>. InsyaAllah! lebih 2000 peserta telah kami bantu sejak 2005 lagi. 


Sebelum itu download PERCUMA Rahsia Mahir Ms Office untuk nak lihat gambaran pembelajaran MS Office ini yang peserta kami sebelum ini belajar.

Psst ! Bagi pelajar Institut Perdagangan Munshi yang memperkenalkan rakan seorang peserta CikguCA akan memberikan saguhati RM 40/seorang peserta. Ramai peserta yang merebut peluang ini.
Share:
Read More

Buah Manggis


Berbudi pada tanah, inilah hasilnya. mak ambik dari kebunnya.
.
Dipercayai buah manggis berpotensi untuk mencegah batu karang, kanser, membuang kalesterol dalam badan dan mengimbangi seluruh badan.
Share:
Read More

DIY Kerusi Rumah Mak





Meja di rumah mak, dengan kos bajet, boleh dapat di kedai Eco, rumah dah boleh melawo dengan cerianya 😍, mula-mula DIY meja, kemudian dapat idea nak men diy kerusi.
Share:
Read More

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan 1439H

Alhamdulillah kita masih diberi kesempatan untuk menyambut Bulan Ramadhan al Mubarak. Semoga setiap amalan baik kita diterima Allah Taala, aamiin
Share:
Read More

Review : Cuckoo Dah 40 Tahun ?



Sebentar Tadi
Sesi Live di Facebook Page
Usahawan Cuckoo

Bersama NCO Hazman Zakaria & Firo


Antara perkongsian :

Cuckoo Dah 40 Tahun ?
Di Korea 40 Tahun
di Malaysia 3 Tahun
(tahun 2018 ke 4 tahun pada Oktober nanti)

Seramai 520 orang Trip Ke Korea
pada 4 hingga 10 Mac 2018 yang lalu

400 orang dari Sales Team
dan selebihnya dari Media

jom ikuti Sesi Live
klik video di bawah


Share:
Read More

Promosi Mac 2018 : Penulen Air Cuckoo King Top Hanya RM60 Sebulan Sah Sehingga Stok Masih Ada


Penulen air lembut alkali pertama yang mempunyai suhu bilik, panas dan air sejuk.

1. Direka untuk rumah.
2. Reka bentuk yang slim dan bergaya.
3. Penulen air beralkali lembut.
4. Penulen air beralkali pertama yang mempunyai 3 suhu : suhu bilik, panas dan air sejuk.
5. Sistem Penapisan Positif Nano.
6. Tangki air keluli tahan karat.
7. Mempunyai ciri-ciri kunci keselamatan untuk kanak-kanak.



Model : Cuckoo King Top

Filtration Steps : Nano Positive Filtration System

Filter & Replacement Period :
Sediment Filter - Every 4 Months
Pre-Carbon - Every 8 Months
Natural Filter - Every 12 Months
Nano Positive Filter - Every 12 Months

Tank Capacity :
Cold - 1.0L
Room - 0.3L
Hot - 1.0L

Material : Antibacterial Stainless Steel WAter Tank

Power :
Cold - 100W
Hot - 300W



Berat Mesin King Top adalah 13.6KG

Saiz Permukaan Depan 220MM

Saiz Permukaan Tepi 492MM

Tinggi : 490MM







PROMOSI BULAN  MAC  2018

RM60 x 84 bulan 

RM70 x 72 bulan

Kami di Cuckoo akan menampung kos penyelenggaraan setiap 4 bulan dan dalam masa yang sama kami juga menanggung penukaran penapis secara PERCUMA sepanjang tempoh kontrak.


CARA MEMOHON PRODUK CUCKOO

DOKUMEN YANG DIPERLUKAN:
1. Kad Pengenalan (depan sahaja)
2. Kad Debit (depan sahaja)
3. Tandatangan

Pendaftaran adalah PERCUMA. Setiap Permohonan hendaklah di lengkapkan dan whatsapp seperti nombor di bawah. Kami  di Cuckoo akan membantu anda untuk proses pendaftaran dan pemasangan.

Klik SINI >> Terus WhatsApp di 017-9099108




Share:
Read More
, ,

Berita Harian : Cuckoo Labur RM100 Juta Bina Kilang Baharu di Klang Selangor



Pengeluar perkakasan rumah Korea, Cuckoo Electronics Co Ltd, merancang untuk membina kilang bernilai RM100 juta di Malaysia untuk menghasilkan produk penulen air.

Pengembangan pembuatannya ke Pelabuhan Klang, Selangor akan merapatkan jurang permintaan susukan pertumbuhan pesat di Asia Tenggara dengan potensi pasarannya yang besar, selain mengurangkan kos pengangkutannya.

Bercakap kepada pemberita pada sambutan Ulang Tahun ke-40 Cuckoo dari 4 hingga 10 Mac 2018 di Seoul, Ketua Pegawai Eksekutifnya, Brian Koo Bon Hak, berkata: "Kami menyemak hartanah dan menjalankan kajian daya maju.

Mengenai masa depan, katanya, syarikat yang menduduki tempat pertama bagi periuk nasi di Korea Selatan, dijangka membina dua kilang lain di Indonesia dan India untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat.

Pada masa ini, ia mempunyai dua kilang yang terletak di Yangsan dan Siheung, Korea Selatan dengan jumlah kapasiti pengeluaran lebih 4.5 juta set setahun.

Produk utama Cuckoo Electronics termasuklah periuk periuk tekanan elektrik pelbagai fungsi, periuk nasi elektrik, penulen air, penulen udara, pelbagai induksi dan alat memasak.

Sasar Jualan RM5.85 Bilion

Sementara itu, Koo berkata, syarikat terbabit menyasarkan untuk meraih jualan sebanyak AS$1.5 bilion (RM5.85 bilion) pada tahun ini berbanding AS$760 (RM2.96 bilion) tahun lalu, dengan menaawarkan lebih banyak portfolio produk dan memasuki Vietnam, India dan Indonesia, untuk mencari pelanggan baharu.

"Kami menambah banyak barisan produk seperti bukan sahaja periuk nasi dan penulen air tetapi juga pengisar, pelbagai induksi, penjagaan kesihatan dan penjagaan haiwan kesayangan."

"Kami sudah mengambil langkah untuk memperluaskan daripada satu pasaran kepada pasaran lain. Kmai memulakan perniagaan di Malaysia sejak dua hingga tiga tahun yang lalu dan sudah memulakan perniagaan di Brunei dan Singapura pada tahun lalu."

"Kami menyasarkan Indonesia, begitu juga Vietnam dan India, Dan kami turut berfikir untuk meninjau pasaran AS dan China," katanya.

Cuckoo Electronics, untuk mempromosikan jenamanya, mengumumkan penyanyi dan pelakon Korea Selatan, Lee Seung-Gi, sudah menandatangi untuk menjadi duta global yang baharu bagi semua produknya.

Ini termasuklah penulen air beralkali sederhana, periuk serba guna dan penapis udara.


Lee, yang terkenal melalui peranan utamanya dalam siri TV Korea popular, A Korean akan muncul dalam kempen pengiklanan syarikat itu di Korea Selatan, Malaysia, Brunei, Singapura dan Indonesia.

Peluang Kerja Kepada Rakyat Malaysia

Bagi perniagaan di Asia Tenggara, Ketua Pegawai Eksekutif Cuckoo International (Malaysia) Sdn Bhd, Hoe Kian Choon, berkata beliau yakin untuk mencapai sasaran jualan sebanyak RM500 juta bagi 2018 berbanding RM208 jutga pada tahun lalu.

Syarikat itu akan menambah Brandstore dan Brandkiosk kepada 600 berbanding hanya 330 pada tahun lalu dan terus menawarkan perkhidmatan dengan kualiti terbaik kepada pelanggan.

Beberapa penapis udara dan penulen air baharu serta dapur induksi akan diperkenalkan dalam tempoh beberapa bulan akan datang, katanya, sambil menambah aplikasi mudah alih bagi membolehkan pelanggan membuat temujanji bagi perkhidmatan penyelenggaraan produk mereka akan dilancarkan tidak lama lagi.

Mengenai kilang baharunya di Malaysia, Hoe berkata, pembinaan kilang itu dengan kos minimum RM100 juta akan menyediakan peluang pekerjaan kepada rakyat Malaysia dan mengukuhkan operasi perniagaannya.

"Kilang ini amat bermakna kepada perniagaan Cuckoo. Kami bukan sahaja mahu memberi peluang perniagaan kepada rakyat Malaysia tetapi kami juga mahu menyumbang kepada kepada rakyat Malaysia," katanya.


Akhbar Berita Harian, 12 Mac 2018, Isnin
Di taip Semula Oleh : nurfarizan.com
Share:
Read More

Apa Yang Anda Boleh Beli Dengan RM2 Pada Hari Ini?



Apa yang boleh anda lakukan dengan rm 2 di Malaysia sekarang

🍛 Sepinggan Nasi Sederhana dan Lauk Pauk  RM5 - RM8 

🍶 Teh Ais RM2.20 - RM2.50

🍝 Mee Sup Mamak - RM5.00

🍚 Nasi Lemak RM2 - RM3

🍞 1 Set Roti Bakar RM2 - RM3


Apakah Yang Boleh Dilakukan Dengan RM2 Setiap Hari 


"RM2 tidak boleh beli apa-apa. - Lily"

"Dulu RM2 , RM1 boleh beli gula-gula dan sebagainya, tapi sekarang dah tak boleh. - Davina"

"Ya, tak cukup kalau awak bagi saya RM10 cukupla". - Siti

"Memang susah, maksud saya kalau nak beli roti kosong , tapi kalau nak beli minuman tak lepas". - Calvin 

"Mineral saja dah seringgit lebih, saya rasa tak cukup untuk RM2". -  Shamel


Bagaimana jika RM2 Setiap Hari Mampu Memberi Anda Air Minuman Yang Sihat ?


"Untuk satu keluarga, saya rasa okey kalu RM2". -  Hasanah 

"Harga air mineral lebih dari RM1 lebih, RM2 boleh memberi air bersih untuk seisi keluarga, sebab air di Malaysia tidak begitu bersih". - Calvin 

"itulah pendapat doktor dari India, sebab semua air kita berasid, jika beralkali ringan saya setuju dan akan dapatkannya, kita memerlukan badan yang sihat. -  Davina

Ya, itu adalah perancangan yang baik. - Siti 

"Air kita minum setiap hari untuk kebaikan diri OK! - Farah



🔊 🔊 Memperkenalkan Cuckoo Goood Plan 

"Kalau kita bercakap mengenai RM2 setiap hari, untuk kami lebih bernilai, kenapa saya berkata begitu?

Dengan Cuckoo dan RM2 setiap hari, kita boleh mendapatkan sebuah dispenser air bagi seisi keluarga" - Mr Mak Wai Hoong Director of Domestic Sales, Cuckoo Malaysia


Cuckoo Goood Plan merupakan satu skim baru bermula dari 18 bulan hingga 7 tahun, kami mempunyai  3 elemen 

🎆 Pertama kami menyasar pelanggan yang inginkan kemudahan ini 

🎆 Kedua, kami menawarkan skim sewaan yang berpatutan.

🎆 Ketiga adalah tempoh kontrak yang fleksibel 

Dalam tempoh kontrak, Cuckoo akan menampung kos penyelenggaraan setiap 4 bulan, kami juga menanggung kos penukaran  penapis dan penyelenggaraan biasa.

"Semua model kami dilengkapi dengan sistem alkali ringan. Kandungan alkali yang ringan di dalam air bersesuaian dengan badan kita. Tambahan pula, air cuckoo yang tinggi boleh mengeluarkan logam berat, seterusnya mengekalkan mineral baik dalam badan."


Pelanggan boleh melawat kedai kami 130 cawangan seluruh negara dan banyak lagi akan datang. Pelanggan juga boleh melayari laman web kami untuk bertanya lebih lanjut di www.cuckoo.com.my

atau hubungi kami di nombor talian yang baru 1-800-88-8181 atau dapatkan info bersama Natural Executive nurfarizan.com klik dan terus whatsapp di 017-9099 108 

Produce by FG Media
Di taip semula oleh nurfarizan.com


Share:
Read More

WhatsApp Untuk Orang Bisnes

Bagi kita orang bisnes atau bekerja sendiri. whatsapp tersangatlah penting medium berhubung dengan pelanggan dengan mudah dan pantas 

rakyat Malaysia amnya adalah pengguna whatsapp tertinggi dunia. wah hebat orang kita , dan ramai juga yang menggunakan untuk berhubung dengan keluarga , sanak saudara dan rakan taulan.


perbezaan whatsapp biasa dan whatsapp bisnes, satu adalah logonya, jika whatsapp biasa logo nya berbentuk ganggang telefon kan, whatsapp bisnes logonya huruf B 

rakan bisnes boleh memuat turun melalui aplikasi google playstore, tetapi hanya pengguna yang menggunakan android versi 4.0.3 



Aplikasi WhatsApp bisnes akan tertera waktu beroperasi, jenis perniagaan, alamat email dan website atau laman blog 


Boleh klik di Business Settings untuk edit kandungan perniagaan anda.



Membezakan whatsapp biasa dan bisnes adalah pada titik penjuru tiga , akan tertera perkataan label, di mana pemilik henpon boleh mengkelaskan tugas tugas di dalam whatsapp business ini.






okey pada bahagian message ini kita boleh edit sesuai mengikut jenis bisnes dan keadaan kita secara automatik seperti terima kasih kami tidak beroperasi hari ini, mesej perbualan jual beli , lebih menjimatkan masa kan 


ini contoh kedua boleh setting perkataan , apa pun perlu explore setting di WhatsApp Business ini kerana aplikasi biasanya akan update dari masa ke semasa 



contoh seperti ini Welcome to CF Cuckoo we look foward to working with you ,  ini contoh taw 




ini bahagian label , boleh setkan sebagai new customer , new order , pending payment 

okey selamat mencuba ya 😊



Share:
Read More

Selamat Hari Wanita Sedunia 8 Mac 2018



Wanita Inspirasiku . Setiap tahun 8 Mac Dunia meraikan Hari Wanita. betapa besarnya pengorbanan seorang wanita lebih lebih lagi yang bergelar, mak, ibu, umi, mummy, bonda, mama.
.
seorang wanita mampu menggalas pelbagai tugas, mak adalah supermak, multi tasking dan super woman yang hebat.
.
sama-sama kita doakan semoga wanita di dunia ini dilindungi, dihormati dan disayangi juga taat dalam menjaga amalan seharian.
.
Selamat Hari Wanita Sedunia 8 Mac 2018.

Dalam gambar : berlima bersama mak dan adik beradik
Share:
Read More

Punca Penyakit


Air alkali membantu mengeluarkan sisa buangan asid di dalam tubuh. Selepas menilai kembali nasihat – nasihat saya kepada beratus – ratus individu,
.
saya yakin bahawa keracunan di dalam bentuk sisa keasidan adalah sebab utama penyakit-penyakit peringkat usia tua.
.
Kata
Dr. Sherry Rogers
Penulis Buku Detox or Die
.
Jom teruskan minum air supaya badan fit & healthy giteww
Share:
Read More
, , ,

Bermula 1 Mac 2018 Bahagian IT Cuckoo Beroperasi di Wisma Chase Perdana Kuala Lumpur

Mulai esok 1 Mac 2018 bahagian IT, Collection Team and Risk Management akan beroperasi di Wisma Chase Perdana Suite 9.2, Level 9, Off Jalan Semantan, Damansara Heights, 50490 Kuala Lumpur.





Office Cuckoo di Suite 9.2, Level 9,


Walaubagaimana pun ofis Cuckoo International (MAL) Sdn Bhd (HQ) 16th Floor, Menara Bangkok Bank, Laman Sentral Berjaya, No.105,Jalan Ampang, 50450 Kuala Lumpur masih beroperasi.






Share:
Read More

Kata Orang


KATA ORANG

Kata orang
Hidup ini ibarat roda
Kadang di bawah kadang di atas
Ramai yang akur
Untuk selamanya di bawah

Kata orang
Semua telah ditakdirkan Tuhan
Miskin atau kaya
Semua telah terbuku
Ianya rahsia Tuhan
Usaha penentu impian

Usah peduli kata orang
Aku pilih jalan sendiri
Aku jatuh dan aku bangkit
Takkan jatuh dan jatuh lagi

Aku jadi Usahawan Cuckoo
Bukan sekadar daganganku
Tapi ku ingin semuanya selesa
Ku jual perasaan gembira

Usah peduli kata orang
Aku pilih jalan sendiri
Aku jatuh dan aku bangkit
Takkan jatuh dan jatuh lagi

kredit #UsahawanCuckoo




Video kat bawah ni sebalik tabir pembikinan
video Kata Orang

Share:
Read More

Tempahan Cuckoo 2018



Cuckoo kini boleh ditempah secara online atau juga offline secara bertemu pelanggan, cf biasa mengambil secara online diatas kepercayaan pelanggan terhadap hasil kerja cf 😊.

Okey ini adalah maklumat kastemer perlu sediakan.
                                       
• Nama Pemohon :                   
• No. IC :         
• Nama Bank :
• No Akaun Bank :
• No Atas Kad:
• Tarikh Luput Kad :
• No Tel Pemohon:
• No Tel Rumah:
• Pejabat:-
• Emel Pemohon:
• Nama Model:
• Pakej Berapa RM:
• Alamat surat menyurat :
• Alamat pemasangan (jika sama seperti di atas, abaikan) :

Emergency Contact 1
• Nama suami/isteri/pewaris :
• No. Tel suami/isteri/pewaris :

Emergency Contact 2
• Nama pewaris :
• No. Tel pewaris :           
• Hubungan dengan pemohon:
• Tarikh Pemasangan diminta:

DOKUMENT YG DIPERLUKAN:
1⃣ IC (depan sahaja)
2⃣ Kad Debit baru (depan sahaja)/ No AC
3⃣ Tandatangan/Sign.

Untuk saya submit Pre-Register form.

Untuk submit dua dokument tu, hnya perlu letak IC & Kad Debit atas kertas putih, tandatangan, ambil gambar & send whatsapp +60179099108 klik SINI untuk fast respon

Baca lagi ⤵
📌 Cara Elak Salinan Kad Pengenalan & Kad Debit Di Salah Guna Oleh Pihak Tidak Bertanggungjawab
Share:
Read More

Mengapa Rasulullah S.A.W Menganjurkan Umatnya Tidak Minum Sambil Berdiri ?


Dalam perubatan tubuh manusia terdapat penapis yang dipanggil sebagai penyaring Sfringer. Saringan tersebut terbuka ketika kita duduk, dan tertutup ketika kita berdiri.

Air yang kita minum belum tentu 100% steril untuk diolah tubuh. Bila kita minum sambil berdiri, maka air tidak tersaring oleh penapis tertutup.

11 Sebab Buah Pinggang Rosak

1• Kerap tahan kencing

2• Kurang minum air

3• Suka makan makanan masin

4• Suka minum minuman bergas.

5• Kerap kena jangkitan 'kencing kotor' (Urinary Track Infection) dan tidak dirawat dengan sempurna.

6• Kerap makan daging merah dan Seafood
(Tinggi Uric Acid)

7• Kerap makan Pil Tahan Sakit

8• Merokok

9• Obesiti

10• Alkohol

11• Penyakit Darah Tinggi dan Kencing Manis yang Tidak terkawal.

Buah Pinggang Kita. Amanah Allah.

Air yang tak tersaring terus masuk ke pundi kencing, yang dapat menyebabkan penykit buah pinggang.

Subhanallah, setiap  perintah & larangn Rasulullah saw pasti bermanfaat bagi umatnya.

Terapi air putih :

1. Minum 2 gelas masa bangun tidur dapat membersihkan organ-organ dalaman.

2. Minum seglas air, 30 minit sebelum makan membantu fungsi seluruh pencernaan buah pinggang.

3. Minum segelas air sebelum mandi dapat menurunkan tekanan darah.

4. Minum segelas air sblm tidur dapat mencegah stroke + serangan jantung.

Sebarkan tips sihat ini sabagai nasihat yg bermanfaat.

Sama-sama kita pakat beramal

Kredit : Group Wasap
Share:
Read More