Cikgu Komputer Kongsi Pengalaman Makan Jamu Calit Homemade Meredakan Sakit Kepala & Mengurangkan Angin Dalam Badan



🌟🌟 Tadi nak pi mengajar sesi petang sakit kepala sangat biasa laa badan banyak angin.. Pekene jamu calit haa.. Keluo angin sakit kepala hilang. πŸ’žπŸ’ž


🌟🌟Bilas pulak dengan mandian terapi Rose Garam NUR legaaa kalau takk cancel class komputer petang tadi.. Tak sampai hati nak cancel sebab peserta amat memerlukan kemahiran tu.. Jadinya nak jadik cikgu komputer ni cikgunya kene sihatt.. πŸ˜†πŸ˜†πŸ˜†


Paling best jamu ni maniss laju jer buang angin kus-kus dalam badan. Makan jadi berselera patut laa naik berat badan (sesuai bagi yang nak naik eh).. Pesakit kebas² tangan/kaki amat sesuai amalkan.. Ni dah masuk 3 bulan amalkan..

#NFNatural #JamuCalit #Homemade

Resepi Kuih Lopeh


Kuih lopeh sedap dimakan waktu pagi atau petang, kuih tradisi orang dulu-dulu menjadi pilihan kita dan tak lapuk dek zaman.

Ini rupa bentuk dah siap, memang sedap secukup rasa πŸ˜‹ okey jom kita tengok bahan-bahan kuih lopeh.

Kita perlu sediakan untuk pulut, kelapa untuk salut & air gula untuk dimakan bersama kuih lopeh.


Bahan & Cara Masak Pulut :
πŸ“Œ 3 cawan beras pulut. CF guna cawan kopiko. nak guna cawan lain pun boleh. 
πŸ“Œ 3 helai daun pandan. blender dengan air.
πŸ“Œ 3 cawan air dibahagikan dua gelas air putih dan satu cawan air daun pandan 
πŸ“Œ 1 titik pewarna hijau epal Star Brand
πŸ“Œ Secubit Garam Bukit Himalaya (Garam Masakan NF)




blend daun pandan bersama 1 cawan air. lebih pun tak apa. nanti nak masukkan Dalam pulut sukat satu cawan taw πŸ˜‰


Tapiskan air daun pandan



3 cawan beras pulut. inilah dia cawan kopiko. Beli kopiko dapatla free cawan / mug ini yea


bila air daun pandan dan setitik pewarna bertemu 


πŸ“Œ P/S : cadangan masak dalam rice cooker lebih kurang 20 - 30 minit. sejukkan masuk Dalam loyang. saiz tinggi 1.5 ke 2 cm. tekan dan ratakan. boleh guna plastik / sarung tangan untuk tekan rata. terap dengan cawan kopiko 


Bahan & Cara Masak Air Gula :
πŸ“Œ 1 Gula Kabung
πŸ“Œ 1 Cawan Gula Merah
πŸ“Œ Daun Pandan
πŸ“Œ 2 Cawan Air Masak

P/S : Masukkan kesemua bahan dan masak 10 - 15 minit. Guna api kecil



Gula Merah Cap Bintang 



1 cawan gula merah. CF guna cawan kopiko untuk sukat. mudah bukan 😊



Gula Kabung 

Bahan & Cara Salut Kelapa :
πŸ“Œ 250gm atau sebelah kelapa parut
πŸ“Œ 1 sudu kecil garam bukit himalaya

Gaul rata untuk salut dengan pulut yang dah diterap tadi.



Okey inilah hasilnya



Untuk lebih sedap CF guna Garam Masakan Pure Salt by NF Natural ( Nama lama Nur Himalayan Salt)

boleh dapatkan di





Testimoni NF Natural


Badan Segar! & Tak Letih
Pengalaman guna bath salt sejak 2014 sampai sekarang tetap segar dan hilang lenguh setelah letih bekerja. Terutama waktu demam, saya mandi 3 kali sehari surutkan suhu badan dan kembali sihat.
Produk : Bath Salt - Garam Mandian Aromatherapy



Baby Lena & Tak Meragam
Mimi dah try kat baby nangis aje. Susu taknak. Dah tukar pampers semua. Last last sapu serai wangi tu kat depan dengan belakang baby. Pastu bedungkan terus tido πŸ˜„
Produk : Herbal Oil - Minyak Urut Serai Wangi


Badan Segar & Tak Letih
Pengalaman guna bath salt sejak 2014 sampai sekarang tetap segar dan hilang lenguh setelah letih bekerja. Terutama waktu demam, saya mandi 3 kali sehari surutkan suhu badan dan kembali sihat.
Produk : Bath Salt - Garam Mandian Aromatherapy



















Info : Garam Himalaya


πŸƒ Garam Himalaya dikatakan mengandungi 84 mineral yang baik untuk kesihatan anda. Selain mineral garam ini mengandungi kandungan, seperti kalsium dan juga mineral termasuk besi dan zink.
.
πŸƒ Garam Himalaya dilombong dari Khewra Salt Mines di Pakistan, yang terletak di kaki gunung Himalaya. Gunung kedua terbesar di dunia dan 100% asli. Selaku agen detoksifikasi, garam himalaya ini mengandungi warna termasuk telus, putih, merah jambu, merah dan merah gelap.
.
πŸƒ GARAM HIMALAYA mampu membantu dan merawat : pengecutan otot, membentuk tulang gigi yang kuat, pembekuan darah, penghantaran impuls saraf, pengawalaturan degupan jantung, keseimbangan bendalir dalam sel, darah gemuruh, hilang tumpuan, pening, sakit kepala, migrain, lemah, mudah penat, merangsang pengeluaran hempedu, melindungi usus, minda & badan
.
πŸƒ πŸƒ GARAM HIMALAYA ROCK SALT saiz minima 2mm dan mudah larut. digunakan untuk mandian dan rendaman kaki. hanya kegunaan luar. dengan 5 liter air dan 2 sudu garam mandian, mandi pada bilasan terakhir dan tak perlu dibilas dengan air.
.
πŸƒ πŸƒ GARAM HIMALAYA POWDER SALT teksturnya halus dan lembut boleh dimasukkan dalam masakan, menjadikan masakan lambat basi dan boleh dicicah dengan buah yang segar, rasanya lemak lemak dan tidak terlalu masin. masukkan dalam air minuman untuk menambah tenaga.
.
πŸƒ Produk Garam NF Natural mengeluarkan produk berasaskan garam himalaya iaitu mandian, masakan,  minyak angin, minyak herba, balm dan sabun.

WhatsApp

 Klik SINI Terus Berhubung Dengan Kami πŸ€—

Klik SINI Terus Berhubung Dengan Kami πŸ€—