Garam Mandian : Rendaman Kaki & Skrub Badan


uols terasa penat, stress atau tak bertenaga?  jom luangkan masa rawat tubuh melalui rawatan mandi garam.

Pernah dengar garam boleh dibuat mandian? Bukan garam kat dapur tu taw. Ini garam special untuk dibuat mandian. Ulang sekali lagi mandian taw.

Tujuan mandi mandi garam nak hilangkan penat badan, lenguh-lenguh badan dan dalam masa yang sama toksid segala racun dalam badan boleh dikeluarkan.


Fungsi dan tujuan mandi kini telah dikembangkan oleh pakar kesihatan dan kecantikan kerana kecantikan turut meningkatkan tahap kecantikan dan kesihatan seseorang. 👸

rawatan yang berasaskan air dan garam ini sangat diperlukan oleh tubuh badan kita.

Bukan itu aje, badan kita sendiri mengandungi 70% cairan menunjukkan dan betapa pentingnya air dalam kehidupan. 🛀


Selain menanggalkan sel-sel kulit mati mandian ini turut menyahtoksid serta melancarkan sistem peredaran darah.

Ia membantu menghilangkan sakit-sakit sendi dan melegakan keletihan yang dialami oleh tubuh akibat kehilangan tenaga.

Racun ini akan dibuang melalui pori-pori kulit dari perpeluhan.

Dari segi metafizik dan perubatan alternatif pula, mandian garam turut melindiungi tubuh daripada perkara-perkara yang bersifat mistik dan ghaib.

Cara Penggunaan : 

1. Mandi dan bersihkan badan terlebih dahalu. Ambil 1 penutup atau kira-kira 20 gram garam mandian NF. Nak letak setengah genggam pun boley 😊


2. Masukkan lima liter air atau  ¾ air dalam baldi. Kacau lawan arah jam dan selawat. Selawat boleh dibuat dalam bentuk ganjil 11 kali atau 21 kali. Niat yang baik-baik.

3. Mandi pada bilasan yang terakhir. Jirus perlahan-lahan dari kepala, bahu, lengan,  seterusnya seluruh badan.

4. Biarkan seketika atau tunggu air serap pada badan, kemudian lap dengan tuala, dah siap mandi garam. 🤗

5. Mandi waktu pagi atau petang. Bila terasa perlukan garam mandian boleh terus mandi ye. Buat secara berterusan untuk kesan yang lebih wow dan luar biasa hebat!

6. Dengan sukatan garam mandian dan air yang betul, badan bebas melekit. Badan segar. Kulit lembut. Minda tenang. Pasti tersenyum indah 💟



RENDAMAN KAKI

Selain boleh dibuat mandian, garam mandian NF boleh buat rendaman kaki, jangan pulak dibuat masak pulak tau. Nanti tak pasal-pasal pening lalat.

Nak kaki cantik sihat berseri-seri halus dan muluss. meh akak tunjuk caranya. Paling bagus guna air suam panas.

airnya paras buku lali dan masukkan satu penutup garam mandian ke dalam besen . Opss bukan panas melecur tau. Nak tau panas ke idak.

try masuk ujung ujung kaki kalau rasa panas, keluarkan kaki tu dulu, dalam seminit dua masuk kan kaki dalam besen.

Kemudian barulah rendam dalam 30 minit paling bagus 40 minit hingga ke sejam. Alang-alang relaks depan tv atau berhenfon bisnes kencang dapat dua dalam satu kan.

hari hari kita guna kaki. Walau kaki dah longlai kita seret dia kesana kemari tanpa rasa bersalah.

Dann apa salahnya kita luangkan masa manjakan kaki kita belai dia supaya beribu saraf dapat berfungsi sebaiknya. Setuju ke setuju 🤗

Kebaikan rendaman kaki boleh mengurangkan sengal sengal kaki, kaki lenguh moody semacam kan lebih lebih kita yang perempuan ni.

Mencegah tumit kaki kita dari pecah pecah retak seribu dan membersihkan celah celah kuku kaki. Bebas kaki berbau giteww



SKRUB BADAN

Untuk mendapatkan khasiat yang berterusan jangan campurkan dengan bahan kimia selepas mandi.

Butiran skrub ketika digosokkan akan membantu menghilangkan sel-sel kulit mati dan digantikan pula dengan sel-sel kulit baru.


Skrub badan sudah menjadi tradisi di negara-negara timur tengah selama berabad-abad. Patutla cantik orang Timur tengah kann.

Gunakan skrub badan bila perlu supaya dapat melancarkan peredaran darah.

Cara Penggunaan : 

Basahkan badan. Sapukan garam mandian ke kulit badan biarkan 10 minit. Gosok perlahan-lahan penuh kasih sayang secara memutar.

Bilas dengan air. Buat seminggu sekali untuk skrub badan. Untuk kesan terbaik, tambahkan dengan minyak zaitun, grape seed oil atau minyak kelapa.

Its okay kalau tak tambah pun,  sebab dalam garam mandian NF dah ada rose geranium essential oil dan extra virgin olive oil. Biasanya akak terus aje lumur kat badan dengan penuh yakin sekali.

12 KELEBIHAN GARAM MANDIAN

1.   Memberikan tenaga lebih cepat.
2.   Menjadikan emosi seimbang
3.   Meningkatkan keyakinan diri
4.   Merawat keradangan & sakit sendi
5.   Melancarkan peredaran darah
6.   Seimbangkan pH dalam badan
7.   Menangani masalah kulit
8.   Merawat sukar tidur malam
9.   Menaikkan seri wajah
10. Merawat masalah kaki berbau
11. Membuang sel kulit mati
12. Membantu menenangkan tubuh badan

Sempena tahun 2019 Garam mandian keluaran NF Natural Enterprise diadun dengan kasih sayang.

NF Natural Enterprise keluarkan dalam bentuk lebih mudah larut dan haluss semestinya harum. Selain mandian  dan rendaman kaki ada EXTRA boleh dijadikan skrub badan.

Kandungan :  Garam Bukit Himalaya, Epsom Salt, Extra Virgin Olive Oil, Rose Geranium Essential Oil & Rose Bud


Garam Mandian 
500 gram 
Harga Asal RM35

Nak Harga special? 
Jom klik ➡️014-2979545


Garam Mandian 
100 gram 
Harga RM8

Nak Harga special? 
Jom klik ➡️014-2979545


Reactions:

0 comments:

Post a Comment