Pages

Kandungan Menthol Dalam Minyak Angin

 
Soalan : Apa Itu Menthol

Menthol adalah bahan aktif dalam pembuatan minyak angin. Selain menthol terdapat bahan aktif seperti camphor dan menthyl silicate dalam pembuatan minyak angin.

Fungsi menthol juga memberikan rasa sejuk dan seterusnya mengurangkan kesakitan.

Menthol yang mempunyai 5% dalam kandungan produk tidak berbahaya berbanding 16% yang menyebabkan kulit boleh terbakar.


Apa Kesan Menthol

Menthol boleh memberikan kesan alahan seperti gegatal, masalah pernafasan, sakit saraf, sakit kepala dan tidak sesuai digunakan ke atas bayi.

Menthol boleh didapati secara semula jadi dari tumbuhan seperti peppermint atau boleh dikeluarkan secara tiruan.

Penggunaan Therapy Oil Aroma Mint

Pengguna Therapy Oil Aroma Mint  ini adalah pengguna boleh dikatakan kerap menggunakan minyak ini di waktu pagi , petang dan malam.

Bermula November 2018 keluaran terbaru ini kita telah memutuskan untuk tidak meletakkan kandungan menthol di mana kandungan menthol sebelum ini adalah 5% sahaja dan dibuat secara homemmade tanpa bahan kimia terlarang.

Sesuai Semua Peringkat

Therapy Oil Aroma Mint  sesuai digunakan ke atas kanak-kanak berusia 2 tahun hingga warga emas dan selamat dari bahan kimia.

Kandungan dalam Therapy Oil Aroma Mint adalah Peppermint Oil, Extra Virgin Olive Oil, Essential Oil, Menthol 5% dan Garam Bukit Himalaya

Di negara kita minyak dan krim berangin banyak dijual dengan pelbagai jenama antara yang terkenal Minyak Angin Cap Kapak dan Vick Vapo Rub

Susunan oleh : garamnur.com

0 comments:

Post a Comment