SPECIAL PROMO

PROMOSI

NEW DESIGN

NEW ARRIVAL | DOT-DOT | KAFTAN

BELI DULU BAYAR KEMUDIAN

Jom Daftar Klik Pada Gambar atau WhatsApp 014-2979545

PREMIUM

KURUNG REGULAR | KURUNG MINI

KURUNG MEDIUM

PRAYER WEAR | KURTA

26 August, 2022

Video Resepi Gulai Kambing Tak Perlu Menumis Jimat Minyak

Tanpa minyak, tanpa tumis untuk Gulai Daging Kambing ni😍 Best makan dengan sebarang jenis nasi atau roti


Caranya sama macam Kari Ayam Ala Bangladesh yang saya post baru-baru ni.


Cuma untuk daging kambing atau lembu, saya tambah tomato, serbuk rempah kurma, carrot, yogurt dan daun ketumbar.


Kentang masuk apabila daging dah empuk atau hampir empuk. Perap daging kambing yang dah gaul dengan bahan-bahan sejam, semalaman dalam peti sejuk lebih baik.


Jika nak masak esok, malam ni kita perap siap-siap. Moh le buat!


Kredit : IG @adikfoods


Adik’s Gulai Kambing Tanpa Tumis 


πŸ”΄ Bahan-bahan

1 kilo daging kambing / lamb

3 biji bawang besar - hiris

2 in halia - hiris

3 helai daun salam

5 sekawan (kayu manis, pelaga, bunga lawang, cengkih dan lada hitam)

1 sdb serbuk ketumbar

1 sdk serbuk jintan manis

1 sdb serbuk cili (optional)

1 sdb serbuk kunyit Adabi

1 paket 24g serbuk kurma Adabi

2 paket 24g serbuk gulai daging Adabi

9 biji bawang merah - kisar

5 ulas bawang putih - kisar

5 biji tomato

5 -9 biji cili hijau atau cili padi

2 batang carrot

5 biji kentang

Air secukupnya

⅔ cwn yogurt biasa

Segenggam daun ketumbar

Garam secukup rasa


Sponsored by Adabi 

Shopee : Adabi Official Store



20 August, 2022

Testimoni Hasnuri Lovers



Jom kita tengok apa kata Hasnuri Lovers kalini lepas diaorang shopping dekat Hasnuri. πŸ€”
.
Selesa dipakai. Haaa…. Siapa setuju dengan sis ni angkat tangan πŸ™‹πŸΌ‍♀️. Semua Hasnuri Lovers tahu yang koleksi Hasnuri memang selesa bila di pakai walaupun dalam keadaan panas terik. Best kan koleksi Hasnuri ni jom grab sekarang.

Jom Ke Karnival Kerjaya Hasnuri!



Buat pertama kali, Hasnuri mengadakan Karnival Kerjaya Hasnuri khas untuk semua keluarga Malaysia!

 Sebanyak 22 jawatan kosong dari pelbagai bidang untuk diisi bagi yang berkelayakan!

Apa tunggu lagi?

 Jom beramai-ramai hadir ke sesi temuduga secara besar-besaran di Hasnuri HQ.

Temui kami 















Tarikh : 21 Ogos 2022

Tempat : Hasnuri HQ Pasir Gudang

Masa : 10.00 pagi - 12.30 tengah hari

Pemakaian : Sopan dan menutup aurat


Untuk info lebih lanjut boleh hubungi nombor dibawah πŸ‘‡

 

Miss Farah - https://wa.me/60177442886?text=PM+KARNIVAL+KERJAYA+HASNURI

Tuan Shah - https://wa.me/60182684086?text=PM+KARNIVAL+KERJAYA+HASNURI

18 August, 2022

9 Tips Ruang Bilik Sentiasa Segar Dan Tak Lagi Rasa Lemau dan Kusam

Bilik adalah tempat berehat paling aman. setelah penat bekerja situ lah tempat kita berehat dan nak kan suasana bilik yang sentiasa segar adalah dengan kemas susun kawasan bilik kelihatan kemas , sejuk mata memandang dan yang paling best adalah boleh buat amalan supaya ruang bilik tak nampak kusam asyik nak tidur dan tidur walaupun dah tidur yang cukup


1. Kemas bilik , sapu atau vaccum , paling okey mop kawasan lantai bilik 

2. Kutip samapah dan buang sampah dalam tong sampah luar rumah. jangan ada pula saki baki sampah dalam bilik 

3. Kemas ruang katil , bantal tu ditepuk tepuk dan alas cadar di kemas rata. Selimut dilipat rapi dihujung katil. Paling bagus seminggu sekali tukar alas cadar supaya tak melekat apa apa kekotoran masa kita tidur dan melekat pada kulit kita atau badan kita

4. Lap habuk kawasan tepi tingkap, meja solek orang dulu dulu panggil meja sikat , gunakan kain basah. Buka tingkap supaya ada udara luar masuk.

5. Baju dilipat dan digantung supaya kemas tersusun.

6. Bersihkan toilet jika ada toilet dalam bilik. kemas tersusun wangikan bilik air kita, bila masuk tu tenang jer kan nak mandi 

7. Campurkan garam bukit 2 sudu besar dengan hirisan setengah limau nipis atau limau purut . nak lagi best titiskan essential oil lemon supaya bilik keadaan segar. 

8. Pasangkan kipas atau penghawa dingin supaya angin udara yang berlalu pergi tu akan bantu kita hidu bau lemon 

9. Jika ada lampu bilik yang malap tukarkan kepada yang terang, bila malap ni boleh sakit kan kepala kita.

Oh ya garam bukit menyedut segala bau yang negatif contohnya bau kepam, atau bau sewaktu dengannya . Essential oil lemon pula bila kita sedut bau akan segar , bertenaga. kalau fragrant pula sekadar bau ajelah , tak dapat apa manfaat


jangan lupa minum air secukupnya supaya darah dalam badan kita berjalan lancar. Amal mandi pagi , perlu basahkan kepala sampai la ke kaki

Fikir yang baik-baik kita akan dapat yang baik. Senyum la selalu 

Sekian. Semoga ianya bermanfaat






06 August, 2022

Beza Dropship dan Affiliate



Nak buat bisnes dropship atau affiliate? Semuanya boleh bermula dari rumah menggunakan smartphone atau laptop secara online dengan mudah

Kedua-kedua bisnes online antara bisnes yang berisiko rendah  tak perlukan modal yang tinggi dan paling best tak perlu pegang barang atau pos barang

 

DROPSHIP

Pertama sekali perlu mendaftar di laman website sebagai agen dropship

Apa yang kita perlukan adalah perlu mempromosikan produk tersebut

Pelanggan membeli produk dari anda. Anda perlu isi detail pembelian melalui website

Segala proses penghantaran akan di buat oleh HQ atau Owner Produk

PERLU : Customer Bayar Pada Kita > Kita Bayar ke HQ > HQ Pos Barang dan Update Tracking > Kita Update Tracking Ke Customer

 Klik Untuk Join Dropship Hasnuri 



AFFILIATE

Daftar sebagai Affiliate di link website yang disediakan.

Dengan link  affiliate, anda tidak perlu untuk upload pelbagai jenis barangan setiap minggu. Anda hanya perlukan traffic banyak supaya lebih tinggi peluang untuk pembeli membeli menggunakan link ID anda.

Website ni ada semua senarai baju, gambar baju, saiz apa ada, stok ada takda, customer masuk dan beli terus kat situ. Selesai.

Customer membeli dari link affiliate kita di website dah  ada sistem auto track, dapat mengesan berapa total komisyen kita yang kita peroleh. Dalam erti kata mudah, kita promosi, share link

TAK PERLU > Check Stock > Saiz > Warna > Transfer ke HQ atau Owner Produk

Tau tau jer customer dah transfer . Mudah bukan? Ini lah sistem yang di buat oleh Shopee, Lazada, Zalora dan banyak lagi



Duit ni Sebenarnya Ada Di Sekeliling Kita

 


Duit ni sebenarnya ada di sekeliling kita. Kita aje tak perasan. Eh, biar betul?


Takkan duit ada di sekeliling kita? Kalau ada takkan aku tak nampak? Memang anda tak nampak. Bayangkan macam ni .

Kalau adalah seorang tu, entah dari mana entah, dari Kemboja ke, dari Myanmar ke, dia datang kampung kita.

Dah tu dia menumpang di hujung kampung dan dia akan ada di situ  malahan tak mati kelaparan

Tak pernah kita dengar ada orang masuk kampung kita mati kelaparan sebab taka da duit, kan? Mesti ada duit. Macam mana pun tetap ada duit.

Macam mana dan dari mana dia dapat tu? Itu menunjukkan duit ada disekeliling kita, kita aje tak sedar atau kita tak nak duit tu.

Jadi, sempena segala naik, tak guna kita marah-marah suruh semuanya tu turun balik, sebab payah jugak nak turun balik,

apa kata kita gunakan tenaga kita, kudrat kita, perasaan kita, emosi kita, kemahuan kita, untuk tambah duit. Dalam Bahasa manis tambah pendapatan.

Jarak Antara Dua Pintu Syurga adalah Sebesar Antara Mekah dan Hajar

 


SUBHANALLAH ALLAHUAKBAR !!

Rupanya 1400 tahun dahulu Nabi Muhammad ο·Ί pernah bersabda :

"Jarak antara dua pintu syurga adalah sebesar ANTARA MEKAH DAN HAJAR, atau ANTARA MEKAH DAN BUSRA."

Hari ini, teknologi pengimejan Satelit telah mengesahkan bahawa jarak antara kedua-dua lokasi ini memang sama!

Begitu juga dengan hadis sahih dari Abu Hurairah RA bahawa Nabi ο·Ί bersabda :

"Demi Dzat yang jiwaku berada ditangan-Nya! Sungguh jarak antara dua pintu dari pintu-pintu syurga seperti antara Makkah dengan Hajar, atau seperti antara Makkah dengan Busra" (HR. Muslim no. 287).

Kebenaran Mukjizat Baginda Rasullullah ο·Ί telah dibuktikan secara ilmiah melalui teknologi-teknologi zaman sekarang padahal ketika zaman baginda, tiada sebarang teknologi canggih pun digunakan.

Sungguh benar Firman Allah Swt: "Dan tiadalah yang diucapkannya itu (Al-Quran) menurut kemahuan hawa nafsunya, ucapannya itu tiada lain adalah wahyu yang diwahyukan (kepadanya), yang diajarkan kepadanya oleh (Jibril) yang sangat kuat." (An-Najam 3-5)

"Allahumma Solli 'Ala Muhammad"



Garam Mandian - Garam Himalaya Aromaterapi


Ada sesetengah orang menyebut garam bukit, crystal salt, rock salt, pink salt, namun pilihlah garam original dari Pakistan. 


Pergunungan Himalaya lebih jutaan tahun dan garam ini hampir tidak diproses menggunakan bahan terlarang bak kata orang, original gitew πŸ‘


Namun garam bukit ada juga yang fake dan sukar dicam.


Kenapa garam himalaya? Garam ini diperlukan oleh tubuh badan kita.


Sekarang ini cuaca dan persekitaran kita sentiasa berubah-ubah, namun untuk mem'balance kan antara suhu badan, angin, udara, adalah dengan mengecas badan kita dengan mandian garam.


Garam ini juga dipanggil herba, kategori herba masin hihi. cumanya dah disiram ke badan kita, dengan sukatan air yang betul tidak lah masin dan melekit dibadan.


Cuba dulu baru tahu keberkesanannya. Dah mandi garam badan jadi ringan dan best, fikiran pun tenang.


Garam Bukit Himalaya mempunyai 84 vitamin dan mineral, adakalanya badan kita tidak cukup kandungan mineral dengan sibuk bekerja ke sana ke mari, makan tak terjaga.


apa tah lagi minum air secukupnya, maka garam ini membantu menambah kekurangan dalam tubuh badan kita.




 

Garam Masakan Nur - 100% Garam Himalaya



Garam tidak lagi asing dalam menu yang kita ambil setiap hari.

Tanpa garam tak bererti lah apa yang kita makan semuanya tawar dan hambar belaka.

begitulah kehidupan kita, bak kata orang asam garam kehidupan.

Alang-alang ambil garam, ambillah yang berkhasiat dan penuh mineral juga bebas bahan kimia merbahaya.


05 August, 2022

New Offer - Special Jumaat 4/8/2022


NEW OFFER 4/8 - SPECIAL JUMAAT πŸŒ™
πŸ‘‰πŸΌ JUBAH DOT-DOT SERIES


N/O: RM89
NOW OFFER RM79
*EXCLUDE POSTAGE


1. Kaftan Dian
2. Kaftan Tasneem
3. Jubah Masyitah
4. Jubah Jameela
5. Jubah Marsya - New!
❗TIDAK TERMASUK dalam offer COMBO GEMILANG


===================================
πŸ‘‰πŸΌ JUBAH COLLECTION
N/O: RM60
NOW OFFER RM50
*EXCLUDE POSTAGE


1. Jubah Najjah 
2. Jubah Siti
3. Jubah Zizie
4. Jubah Izzah
5. Jubah Aneem
6. Jubah Habib
7. Jubah Habibah
8. Jubah Tyara
9. Jubah Hawa
10. Jubah Janna
11. Jubah Zalikha
12. Jubah Medina
13. Jubah Khairaa Cardigan


===================================
πŸ‘‰πŸΌ TELEKUNG EDITION
N/O : RM99
BUY 1 RM89
*EXCLUDE POSTAGE


1. Telekung Hijrah + Free Beg Telekung
2. Telekung Raudhah + Free Beg Telekung 
3. Telekung Jannah + Free Beg Telekung
4. Telekung Ramadhani
5. Telekung Nekma


===================================
πŸ‘‰πŸΌ SEJADAH
BUY 1 RM79
*EXCLUDE POSTAGE


BUY 2 RM100 πŸ”₯
*EXCLUDE POSTAGE


πŸ“Valid until 5/8 11.59PM
Dapatkan sekarang!


Klik πŸ‘‰πŸ» WhatsApp 




















03 August, 2022

Suit Cik Zakiya

 


Direka khas buat penggemar suit labuh berseluar dengan gaya kasual minimal tetap tampil ayu dan sopan di samping dapat menutup aurat dengan sempurna.
 
🌻Material: High Quality Fiona Cotton
🌻Saiz : SS – XXL
🌻Rekaan baju: Design terkini belahan suit labuh
🌻Rekaan seluar: Design seluar potongan lurus yang menampakkan ilusi tinggi dengan pinggang fully getah.
 
Istimewa :
Rekaan ringkas puff comel pada bahu yang dijahit kemas dan cantik
Mesra wuduk dengan rekaan lengan cuff cekak berzip yang mudah dibuka
Rekaan belahan pada bahagian sisi dan depan bawah baju untuk memudahkan pergerakan si pemakai
Mesra menyusu dengan zip sembunyi di hadapan
Ada poket dikiri dan kanan baju
Ada span di bahu
Sesuai dijadikan pakaian harian dan boleh digayakan ke semua majlis
 
*Tiada dat
 
️Color may differ due to indoor lighting studio
️Order process in 7 -10 working days







πŸ“² Order Klik SINI







RM89 Sepasang 

Order Harini Free Postage 

πŸ“² Order Klik SINI






02 August, 2022

Cik Suit Raihana




Direka khas buat penggemar suit labuh berseluar yang menampilkan gaya moden minimal agar tampil ayu dan sopan di samping dapat menutup aurat dengan sempurna.


🌻Material: High Quality Fiona Cotton

🌻Saiz : SS – XXL

🌻Design baju : Rekaan terkini potongan suit moden labuh yang cantik menampakkan ilusi tinggi.

🌻Design seluar: Rekaan seluar potongan lurus yang menampakkan ilusi tinggi dengan pinggang fully getah.

Istimewa : 
✅ Mesra wuduk dengan rekaan ringkas border tanpa zip yang mudah dibuka
✅ Rekaan leher V yang cantik dan mudah dipakai 
✅ Rekaan belahan pada bahagian sisi dan depan bawah baju untuk memudahkan pergerakan si pemakai
✅ Ada poket dikiri dan kanan baju
✅ Sesuai dijadikan pakaian harian dan boleh digayakan ke semua majlis

*Tiada dat
*Tiada Span 

❗️Color may differ due to indoor lighting studio
❗️Order process in 7 -10 working days



Chart Size Suit Cik Raihana


Details Suit Cik Raihana


Special Offer  RM89
Free Pos Harini Sahaja
Jimat Pos 
RM8SM / RM15SS

*SM = Semenanjung Malaysia
*SS = Sabah & Sarawak


Suit Cik Raihana Baby Blue


Suit Cik Raihana Black


Suit Cik Raihana Moss Yellow


Suit Cik Raihana Purple